• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • criss00

    Singhatjejen: Det är säkert inga problem, annars skulle han ju inte boka in er. Han måste ju också ge alla patienter egen tid. Men du kanske kan fråga honom om det. Men det var därför jag undrade om fler varit där på fm (eftersom han sa så till mig).

    Halandri är området som kliniken ligger i.

  • Hjärtefröjd

    Säger som Holly, bunkra upp med pred och clexane (trots att det är dyrt). Och köp så många IL-dropp ni får av Dr D. Det är skapligt krångligt att få tag på alla läkemedel i Sverige.

  • Zinfandel
    Ninninn skrev 2012-08-22 22:36:02 följande:
    Finns de många apotek i Halandri? Eller måste man ändå in till Aten city för att ladda på sig med mediciner?:)
    Ja! Vi var nog på 4-5 st Glad Om man inte åker på sightseeingresa, vilket man naturligtvis ska passa på att göra om man har möjlighet, så är Halandri utmärkt. Vårt mission på vår resa var enbart kliniken (och en god middag ;) därför är Halandri utmärkt, ligger halvvägs mellan flygplatsen & city, nära kliniken, mysigt område med boutiquer och gränder med restauranger, gott om apotek osv. Vi hade också tid på eftermiddagen men Fedex kan ha ändrat sina transporttider så att därför inte blir för tidigt att dra blod på förmiddagen.
  • TWH
    criss00 skrev 2012-08-22 21:21:43 följande:
    TWH: Tråkigt att känslan försvunnit. Hoppas det kanske är lite för tidigt. När är det eg vettigt att ta ett grav-test? Blir tokig på att försöka känna efter när jag aldrig känt särskilt mkt. Dr D vill ju att jag helst ska känna på mig det kanske redan dag 8 efter ÄL för att kunna sätta in behandling. Men det blir ju helsnurrigt att börja behandling ngt dgr bara för jag har inbillat mig någon reaktion. Men sedan var det fel och så ska man kanske avbryta behandlingen. ??? Det verkar vara vanligt att man får feber men det är inget jag alls har lagt märke till. Är rädd för att jag måste vänta tills ett positivt grav-test och att det då skulle vara försent.

    Jag har samma problem - dr säger ju att det är för sent m behandling när jag plussar m vanligt test. Jag tog il på eget bevåg efter äl denna månad bara för att slippa stressa. Vi måste ordna m akuta hcg tester, blodprov, ca 6 dgr innan bim - jag tog ett då men läkaren kunde inte leverera ett svar förrän 5 dgr senare (!!!!). Därför ska jag nu till sös för att ordna processen.
  • TWH
    criss00 skrev 2012-08-22 21:56:23 följande:
    Holly: Aha, hur många dgr var det efter återförandet som Dr D bad dig ta första blodprovet/HCG? (Dgr från ÄL om jag skulle jämföra med mig)? Jag tog min första IL förra måndagen och ska ju faktiskt ta FBC/HCG imorgon torsdag. Märkligt nog hade jag glömt bort att jag även skulle ta HCG. Tydligen bomull i huvudet på mig idag. Det blir isf 8 dgr efter ÄL. Men syns det något HCG-värde så tidigt?

    Jag tog hcg i fredags o läkaren sa att det tar mellan 6-8 dgr efter äl innan hcg syns.
  • HollyGolightly

    Hjärte: Nu har jag fått min senaste FBC och i princip alla värden hade sjunkit trots mindre mängd IL. Leukocyterna från 18,6 till 15,9, neutrofila från 16 till 13,7 osv. Flera är ju fortfarande högt över referensvärdena, men jag tänker nog sluta oroa mig och lita på att Dr D skulle justera nåt om det vara fara på taket.
    Däremot så var trombocyterna på 134 och de ligger vanligtvis på 260-300, men labbet hade skickat med en anteckning om att värdet kunde vara högre än angivet pga "trombocytaggregat i provet". Ingen aning om vad det innebär, men jag antar att siffran är fel då...

  • criss00

    TWH: Jag tog oxå IL denna omgång på eget bevåg, 3 dgr innan ÄL för att flera här i tråden tagit det innan och pga att jag var nervös att det annars skulle vara försent.
    Men det går ju inte för sig att behöva vänta 5 dgr på svaret. :( Hoppas inte det tar så lång tid när jag gör testerna idag.
    Hoppas det löser sig på sös.

  • Hjärtefröjd
    HollyGolightly skrev 2012-08-23 10:16:06 följande:
    Hjärte: Nu har jag fått min senaste FBC och i princip alla värden hade sjunkit trots mindre mängd IL. Leukocyterna från 18,6 till 15,9, neutrofila från 16 till 13,7 osv. Flera är ju fortfarande högt över referensvärdena, men jag tänker nog sluta oroa mig och lita på att Dr D skulle justera nåt om det vara fara på taket.
    Däremot så var trombocyterna på 134 och de ligger vanligtvis på 260-300, men labbet hade skickat med en anteckning om att värdet kunde vara högre än angivet pga "trombocytaggregat i provet". Ingen aning om vad det innebär, men jag antar att siffran är fel då...
    Usch, blir jag ju jätteorolig över mina stigande värden. Gissar på att jag behöver IL snart igen. Inte minst då förra droppet blev lite misslyckat.
  • HollyGolightly

    Hjärte: fast fram tills den här omgången hade de stigit varje gång utan att Dr D verkade oroa sig! Så jag menade inte att skrämma upp dig, tvärtom! Jag menade att jag tror han har järnkoll och att så länge han inte oroar sig så ska vi inte heller göra det.

  • AaFT
    HollyGolightly skrev 2012-08-22 17:49:50 följande:
    Min man var tveksam till hela Greklandsgrejen, framför allt för att han var rädd att jag om vi inte lyckades i desperation skulle googla vidare och hitta andra experimentella metoder utomlands. Jag tror han såg en lång rad dyra och fruktlösa resor och bara mer sorg framför sig. Nu är han så klart jätteglad att vi åkte. Jag tänker att det egentligen inte spelar så stor roll vad Dr D kommit fram till eftersom vi i Sverige hade fastnat på "oförklarligt barnlös" och "allt ser perfekt ut". Hade han sagt att immunförsvaret inte var problemet utan äggkvaliteten så hade jag i alla fall fått någonting att "jobba med". På hemmaplan höll frustrationen på att ta knäcken på mig, det hjälper ju inte att alla läkare säger att allt ser perfekt ut när det ändå inte funkar. Så vilka svar som helst hade varit välkomna, känns det som.

    Tack för svar jag fått... å tack för detta inlägg... visade mannen det... å jag tror de hjälpte lite...
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!