• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • HollyGolightly

    Ang Aten, vi valde också att bo centralt och ta taxi till kliniken. Det kändes trevligare att kunna strosa runt bland restauranger och butiker resten av tiden, och dessutom fanns det MASSOR av apotek nära Syntagmatorget vilket var bra ur bunkringssynpunkt.
    Ni som åker nu, köp med er så mycket Pred och Clexane ni har råd med, jag lovar att ni kan sälja det vidare till andra här om ni mot förmodan får över. Dr D bad mig köpa 10 sprutor Clexane och jag ska ta en om dagen hela graviditeten så gissa om jag önskar att jag bunkrat?
    Både prednisolon (heter prezolon i Grekland) och Fragmin (där: Clexane) kräver ju recept i Sverige och Dr D är bra på mycket men inte på att förse oss med recept som funkar.

  • criss00

    Holly: Aha, hur många dgr var det efter återförandet som Dr D bad dig ta första blodprovet/HCG? (Dgr från ÄL om jag skulle jämföra med mig)? Jag tog min första IL förra måndagen och ska ju faktiskt ta FBC/HCG imorgon torsdag. Märkligt nog hade jag glömt bort att jag även skulle ta HCG. Tydligen bomull i huvudet på mig idag. Det blir isf 8 dgr efter ÄL. Men syns det något HCG-värde så tidigt?

  • HollyGolightly

    Åh, har tyvärr inte järnkoll för jag har ingen kalender med mig på semestern, men jag skulle tippa att det första var kring 8 dagar efter och det andra alltså 11 dagar (eller något liknande). Det första var lågt, 4 tror jag, så då gav jag nästan upp, men det andra skenade iväg rejält. Tror jag har skrivit om det här i tråden så om du kikar bland inläggen i början av juli kanske jag faktiskt angav vilka dagar jag testade på!

  • criss00

    Singhatjejen: Jag bodde på Athens Diamond hoMtel, 171 euro för 2 nätter på Booking.com. Litet charmigt, modernt hotell, gratis datorer att låna om man inte har egen dator med sig, bra frukost.

  • Ninninn

    Har ni några tips på billiga hotell i city? Kanske bättre att bo där! Fast vi hade väl ändå tänkt ta oss in dit efter besöket hos dr d så de spelar egentligen ingen roll men har ni nått att rekommendera?

  • criss00

    Ps: och så hade jag en balkong att sitta lite på i solen o njuta en stund. Det var toppen. Men det är verkligen inget stort hotell om man vill ha det. Litet och personligt. :)

  • singhatjejen

    Holly och Criss: Syntagmatorget låter allt mer lockande! Tack för tipsen! :) Men Criss, det där om att han prompt ville träffa dig på eftermiddagen låter ju lustigt... När han nu vill boka tid för mig redan kl 10?
    Zin: Vad är Halandri?

  • Ninninn

    Finns de många apotek i Halandri? Eller måste man ändå in till Aten city för att ladda på sig med mediciner?:)

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!