• mom2012

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    MariaKojola skrev 2016-11-30 21:03:48 följande:

    Jag har nu fått min nya plan från dr D, där vi siktar på ivf-försök i slutet av jan, och han vill nu att jag ska ta humira-injektioner för att få ner mitt TNF värde (har 44,5). Efter att jag har läst om medicinen och pratat med en bekant som är läkare känns det dock nu v ä l d i g t jobbigt. Biverkningarna för den här medicinen är ju både väldigt vanliga och också väldigt allvarliga. Min högsta dröm är ju att få ett syskon till vår dotter, men jag vill ju inte att hon ska förlora sin mamma på resan (nu låter det jättedramatiskt, men det är ungefär så jag känner just nu).

    Ni andra, vad är era erfarenheter av den här medicinen??


    Jag kände precis som du kring humira. Men de biverkningar som står är för personer som är sjukliga redan. Dessutom sa dr gorgy något bra till mig. Vi som har högt Tnf går från högt till normalt. Vi går ej från normalt till extremt lågt. Så som han förklarade det lät det ju logiskt. Men jag har också ett barn sedan innan och kände att om jag tar sprutorna kommer jag sova dåligt och ha mardrömmar om att jag får biverkningarna. ....

    Jag tog plaquinile 3 månader. Fungerade inte alls på mig. Provade celebrex och det sänkte mitt tnf från 46 till 29 på 2.5 mån ca.

    Min kusin har tagit humira i flera år för chrons sjukdom. Men inga biverkningar.

    Lycka till!
  • mom2012
    minaimaginärabarn skrev 2016-12-01 18:29:10 följande:

    Ni som skriver att ni har högt TNF-a, är det på chicagotesten? Var det TNF-a eller TNF-a:IL-10? fick ni oxå några avvikande värden på era CD-markörer och isåfall vilka?

    Jag blir lite förbryllad nämligen för jag hade höga TNF-a:IL-10 (39,2) men han trodde det var tillfälligt (min kropp reagerar häftigt på saker som händer....) och tyckte det inte skulle behandlas i förväg utan med dropp e t c när det är dags för IVF. Blir lite orolig då det är flera som blir behandlade i förväg för att få ner värdet och att höga ägg ger skruttiga ägg....

    Hoppas någon kan förstå hur DrD tänker... Jag litar mycket på honom men han gör mig också förbryllad. Han ville inte heller förklara för mig utan tyckte jag skulle överlåta det medicinska till honom och jag skulle ägna mig åt att producera fina ägg (tagga ner och sluta kontrollera allt...)....


    TNF-a IL (3 st tror jag de va på olika doser) är de resultat du har fått på hur bra/dåligt din kropp reagerar på intralipider.

    Vad va ditt tnf-a på Chicago testet?
  • mom2012
    Maraki73 skrev 2016-12-02 17:35:18 följande:

    Hej jag kommer närsomhelst få ett tidigt missfall och undrar hur man går till väga om man vill att sjukvården kollar upp vad som orsakat missfallet? Ska man spara bindor ? Samla upp blodet i någon burk ? Måste man lämna in det medesamma eller dagen efter? Ska man gå till gynakuten ? Jag bor i Göteborg.


    Beklagar verkligen. Har precis som du vöntat på ett missfall 2015. 4 veckor....långa veckor. För mig kom smärtan i magen och då tog jag 2 alvedon ovh la mig på värmedyna. Sen kom känslan av att vilja krysta. Då kom det fostersäck och blod. 3 dgr senare kom moderkaka och grejer. Har du möjlighet försök få fostret. Då kan du skicka det till dr d tror jag. Jag tror han kör karyotyping eller vad det heter. Man kan nog också kolla moderkakan och navelsträng för att se om där är blodproppar. Prata med både dr d och gyn. På gyn så har jag sett att de har som "pottor" för de som gör medicinsk abort. Kanske en sil går att använda?
  • mom2012
    minaimaginärabarn skrev 2016-12-02 20:25:19 följande:

    Fick du ett rent TNF-a värde? Jag fick bara TNF-a:IL-10 (CD3+CD4+) och det var 39,2 och skall vara under 30. Det är inte 50:1, 25:1, 12,5:1.


    Ok 39.2 är högt. Jag personligen hade inte startat ivf på det höga tnf. Jag hade 46 och kom ner till 29 men ändå slog immunförsvaret till rejält när embryo inplanterat. Dr D sa på uppföljningssamtal att min kropp ej va lugn när vi startade....I efterhand. Hade jag vetat innan hade jag väntat 1-2 månader.

    Be om något som sänker tnf.
  • mom2012
    Maraki73 skrev 2016-12-03 17:20:40 följande:

    Tack. Jag hade 15 i hcg den 28 / 11 som var 13 efter ägglossning och den 1/12 hade det sjunkit till 3. Inget blod ännu. Ska försöka samla upp det och skicka till Dr D. Jag vill gärna veta vad som hänt. Mitt immunförsvar var ganska lugnt det enda var att jag fick nacksvettningar 1 gång per natt samt att mina trombocyter var uppe i 383 4 dagar efter insättning.


    Verkligen tråkigt.... när det väl hönder kan det väl stanna kvar. Vi som alla kämpat så hårt för våra plus. Livet är ibland väldigt orättvist.....

    Kram
  • mom2012
    minaimaginärabarn skrev 2016-12-05 05:52:48 följande:

    Hej!

    Tack för svar! Jag håller på att maila DrD nu för att få en förklaring på varför han inte tycker att jag skall göra något innan IVF-start.

    Vet du varför du har högt TNF-a? Hade du andra värden som var för höga eller för låga?


    Ja jag vet varför. Jag har endometrios som ger kroniska inflammationer. Jag hade i övrigt ok Jag fortsatte även att ta fler tester i London. Bland annat kir receptorer, LAD och dq alpha.
  • mom2012
    Ananax skrev 2016-12-05 18:55:28 följande:

    Är det Dr G du varit hos i London? Är han duktig på endometrios? Vilken är annars den bästa fertilitetsläkaren du varit hos med avseende på kunskap om endo?


    I sverige ingen ivf klinik som va duktiga på endo i södra Sverige. Vi va på 3.

    I Grekland har serum utmärkt sig för sin kunskap kring endometrios. Dr d vet jag inte då jag följde Serums schema vid ivf med honom, med undantag för att han tyvärr tog bort neupogen (som jag måste ha).

    Dr gorgy gjorde 2nd opinion och tog fler prover ovh gav mig LIT behandling. Tyvärr ingen insyn i hans endometrios kunskaper.
  • mom2012
    Maraki73 skrev 2016-12-07 23:09:40 följande:

    Hej om man åker ner till Grekland och vill ta med sig mediciner som kräver kylskåp hur gör man då ? Har ni haft nån kylväska med er ? Hur får man igenom det på flygplatsen?


    På serum fick jag en Ice pack på köpet till medicinerna. Sen fick jag ett intyg att visa på flygplatsen. Har dock aldrig fått visa eller haft problem. Men skönt att ha! Dröjer det mellan hemresa och ditt köp av mediciner så har jag utnyttjat hotellet för att ha medicin i kyl och frysa om Ice pack. Det funkar fint.
  • mom2012
    MariaKojola skrev 2016-12-19 07:35:15 följande:

    Hej på er!

    Dr D har bett mig att skicka blod till Chicago innan min kommande behandling. Han vill se om mitt TNF värde gått ner (jag har inte kunnat ta humira som han ville, då dessa sprutor för mig kostade tot över 3500euro på våra apotek här i finland). Istället har vi kört på intralipid, och ja, hoppas på att det gett effekt. Jag känner mig lite deppig över hela grejen, som att dr D inte tycker att jag är någon som verkligen har chans att bli gravid. Inte för att han sagt det rakt ut, men ja, får lite den känslan och har sen heller inte fått svar av honom nu på en vecka. Hursomhelst, min fråga gällde att skicka blod till Chicago - hur har ni gjort detta? Min post här säger i princip nej (eller att dom inte vet hur dom kan hjälpa mig) men nog måste det väl finnas fler som gjort det?


    I sverige kostar humira x2 sprutor 10000 sek. De humira som är av typen insulinpenna går att skicka per post, klarar sig 14 dgr då.

    Jag har skickat blod med FedEx. Man måste lägga upp sig som kund för att kunna skicka saker som blod börja några dagar innan så du får ordning på allt och konto nr mm. Jag förbokade en pickup av paketen den dag blodet drogs. Det gick smidigt!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!