• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Lully Hill skrev 2012-04-16 11:54:07 följande:
    Holly, det beror nog på när du planerar ivf? Om det är nu snart får du IL i Athen men om du inte har något planerat kanske du ska vänta. Det berättar Dr D. Försök att köpa med dig många påsar IL av Dr D el få med ett recept. Det är svårt att hitta någon här hemma som vill skriva ut IL.
    Min tanke är att göra ett frysförsök i början av juni, innan Karolinska stänger för semester. Så jag gissar att det blir full fart på behandlingen innan dess så att det hinner få någon effekt innan vi kör FET, visst?
  • HollyGolightly

    Alla får inte första droppet på plats, jag fick det inte (kom hem igår). Istället fick vi fyra påsar med oss hem, plus Prednizon, Clexane och något östrogenpreparat jag inte kommer ihåg namnet på. Jag försökte förklara problematiken med mailade recept och att han måste skicka original per post, vilket han tyckte lät vansinnigt då han ju "datummärker" recepten han mailar. Han litar dessutom inte på postgången ... Men jag har i alla fall försökt få honom att förstå att många av oss kanske står och faller med ett originalrecept, så jag hoppas han kan tänka sig att skicka i fortsättningen.

    Nu väntar vi på resultaten av proverna, och under tiden ska jag försöka hitta någon som kan tänka sig att ge mig droppet ...

     

  • HollyGolightly

    Min närmaste vårdcentral lät inte helt avogt inställda, men däremot hade de aldrig hört talas om intralipider så de ville att jag skulle maila mer info till att börja med. Och så behöver jag en remiss/ordination, hoppas Dr D kan maila mig den. Jag skrev först bara "immunologiska orsaker", men då ville hon veta mer och då sa jag faktiskt fertilitetsbehandling. Vi får väl se om det går vägen ändå!

    Hon undrade också hur lång tid droppet tar, det kanske någon av er andra kan upplysa mig om? 

  • HollyGolightly

    Hemliga damen: Japp, jag mailade dem först och förklarade mitt ärende. Jag har nämligen ingen husläkare, men har däremot varit på vårdcentralen ett par gånger av andra orsaker (typ behövde pollenmedicin). Så jag mailade och förklarade min situation och sen ringde en sköterska därifrån och ville veta mer. Eftersom jag inte fått någon remiss/ordination ännu så sa jag bara att jag skulle återkomma när jag kunde berätta mer om intralipiderna (ska maila dem denna länk: www.fresenius-kabi.se/Produkter/Parenteral-nutrition/Fettemulsioner/Intralipid/) och fått svar från Dr D. Däremot vet inte vårdcentralen ännu att det är en icke-svensk läkare som ordinerat, men jag hoppas att de inte ska bry sig om det med tanke på att det är en svensk produkt jag vill få hjälp med ...=)

    Zinfandel: Dr Braverman? Nu har jag missat nåt! Men tar det alltså en timme minst, men de vill hellre att man låter droppet gå långsammare alltså? 

  • HollyGolightly
    Angla skrev 2012-04-26 22:46:24 följande:
    Den högsta tillåtna infusionshastigheten för INTRALIPID 200 mg/ml är 1,6 ml/min, vilket motsvarar en infusionstid på minst 5 timmar för 500 ml. Infusionstiden bör inte understiga 5 timmar för 333 ml INTRALIPID 300 mg/ml.
    Ah, så 2,5 timmar för mina 250 ml-påsar då. Eller rättare sagt får vc avgöra, om de nu går med på att hjälpa mig. Tack för info!
  • HollyGolightly
    Zinfandel skrev 2012-04-27 07:21:17 följande:
    Jag får min 200 mg/ml på 45-60 min Tungan uteSkrattande

    Dr Braverman är antagligen världens eller en av världens bästa missfallsläkare som också arbetar med reproduktionsimmunologi i New York. Mycket bra läsning på hans hemsida!
    www.preventmiscarriage.com/ 
    Ah, jag vill också att det ska gå så snabbt! Hoppas på det bästa ... Skrattande
  • HollyGolightly

    Hej alla! Sitter precis just nu och får mitt första dropp på min närmaste vårdcentral inne i sköterskans rum medan hon sitter och jobbar vid datorn. =) Allt går att lösa om man bara stöter på rätt människa, och gratis blev det ju också eftersom jag har frikort. Jag var dessutom ärlig med att det var i fertilitetssyfte, och sköterskan är en mix av skeptisk och nyfiken så jag predikar så gott jag kan om hur många par som lyckats den här vägen. =)
    Däremot tänker jag åka till "det vanliga stället" och ta blodprov tänkte jag eftersom de vet exakt hur Dr D vill ha det.

    Det enda jag och sköterskan grubblar över är att Dr D skrev 180 ml i ordinationen som jag visade men påsen innehåller 250, så vi funderar båda på om jag ska få rubbet eller bara 180? Dr D svarar inte just nu, så jag vet inte om jag hinner få svar. Hade ni andra hällt in allt?

    Sen blir det ju spännande att se om två påsar räcker för att göra skillnad om vi nu gör ett FET på nästa ägglossning om ca 16 dagar... Dubbla embryon dessutom! Så nu går jag mest och är nervös över att få ägglossning på fel dag....

    Slutligen GRATTIS ZIN! Fantastiskt! Vad har du gjort annorlunda den här gången, utöver IL?

  • HollyGolightly

    Hjärte: Fast prova! På sätt och vis är ju IL mindre jobb för dem, även om man tillbringar en del tid där. Men de sätter ju bara droppet, sen är det klart. De behöver inte analysera några blodprover, inte ens skramla fram IL eftersom du har med dig det. Är inte alls säker på att jag skulle få ta de blodprover jag vill här, men en riktig bön om hjälp med detta lilla gick hem. Sköterskan har dessutom jobbat på cancerklinik tidigare så hon är van vid IL och tyckte nog mest att det var lite skoj att få ge det i ett annat sammanhang. 

    Zin: Wow, vilken resa du gjort! Jag börjar tycka att det borde bli en bok av alla våra fall, så mycket som vissa här kämpat i motvind och till slut bevisat att allt går! Tänk vad många som skulle bli hjälpta av en sån bok på svenska! 

  • HollyGolightly
    Zinfandel skrev 2012-05-09 14:04:43 följande:
    Holly: vi håller på med en hemsida Skrattande
    Hurra, vad bra!

    Nu klar, sköterskan var inte riktigt pigg på att trycka i påsen i snabbare takt än det står på, så det tog två timmar (hon spurtade upp det rejält på slutet för att slippa jobba övertid, haha). Skönt att ha det klart, och nästa tillfälle är redan inbokat!
  • HollyGolightly
    Hjärtefröjd skrev 2012-05-09 17:46:54 följande:
    Holly: Vad exakt krävs för utrustning av den som ska sätta droppet? Typ ingång i armen och droppställning? Funderar på om det finns på en mottagning jag haft bra kontakt med tidigare.
    Ja exakt, nål, slang och ställning. Inga konstigheter alls. 
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!