• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej alla atenare!
    Jag har läst ikapp i Lully Hills tråd om immunproblem och tror absolut att jag kan höra till den här kategorin. Som för alla andra har jag svårt att få läkare att lyssna på mig här hemma tyvärr, och nu vill jag börja kolla alternativ innan jag är för gammal (är 35 nu). Jag berättade för min make om vad jag läst, och hans absolut främsta oro är att Grekland är så kaotiskt just nu pga ekonomin att han tycker att det låter oerhört läskigt att bege sig dit för att söka sjukvård.
    Vad säger ni som är/har varit där, märker ni av oroligheterna alls?

    Jag undrar också ungefär hur mycket det kostat er (och ursäkta om detta redan tagits upp i tråden, jag har inte hunnit läsa hela ännu)? 

  • HollyGolightly

    Zinfandel: Det låter ju bra! 20 000 + resa och hotell, vad är det då som ingår i summan? Är det alltså det första (och enda?) besöket, eller är det inklusive allt som krävs i form av mediciner etc?

  • HollyGolightly

    Och jo, en fråga till! Jag läste att Lully hade fått be om en "fullständig blodanalys" här hemma i Sverige, och nu undrar jag om det är möjligt att göra en sån i Sverige, skicka resultatet till Grekland och på så sätt få veta om det är värt att åka ner sen? Jag tänker att om man mot förmodan INTE har problem med immunförsvaret så är det ju en resa i onödan, om de sen tar blodstatusen och ser det direkt?

    (Oj, luddigt formulerat, men hänger ni med?) 

  • HollyGolightly
    Poussin skrev 2012-03-09 18:44:56 följande:
    Holly - Välkommen hit! Du kommer att få en lista på tester att ta här hemma och skicka ner till Dr D innan du åker ner.  Det är inte bara blodstatus utan även ett gäng andra tester.
    Vad som ingår i priset är konsultationerna med Dr D, både på plats, per mail och per telefon. Ett IL dropp som du får på plats och så får du med dig 2 påsar hem till Sverige. Inga andra mediciner ingår, men du kan köpa t.ex prednisolon och klexane/fragmin till bra pris nere i Grekland. Lycka till!

    Zin - Hur mår du? När ska du testa TNF igen?

    Själv har jag pratat med Dr D som inte är nöjd med min FBC från förra veckan, för hög nivå av vita blodkroppar. Han tycker inte min kropp verkar svara på IL, så antingen hör jag till de 1% som är resistenta eller så har jag en annan infektion i kroppen som bråkar. Suck... Han frågade om jag kunde få IL ikväll, "it's en emergency", känns sådär att höra. Sen när han insåg att det inte är möjligt innan måndag sa han att det är ok och ta det lugnt i helgen och oroa dig inte... Ska göra mitt bästa, men ordet "emergency" är ju inte direkt något man vill höra.
    Frågade även hur jag har mått och vad jag har känt, har ju inte direkt känt något överhuvudtaget så jag hade inte så mycket info att ge honom. Ja ja , vi får se hur det blir.

    Kram till er alla!
    Poussin, tack för info! En sista (haha) fråga: Funkar det som så att jag kontaktar Dr D (per mail?), förklarar läget, han ger mig en lista på prover som ska tas och sen måste jag hitta en läkare som kan tänka sig att skriva en remiss på detta? För jag kan väl inte bara gå med listan till närmaste vårdcentral, jag behöver väl en remiss?
  • HollyGolightly

    Hej igen - jag kom på en sak: Säg att jag mailar till Aten och beskriver min situation, samt ser till att ta de tester de vill här i Sverige och skickar resultatet till honom. Om det då INTE tyder på immunproblem, kostar det mig då ändå 20 000? 
    Min make är motvillig till hela Atenidén tyvärr, så jag försöker bara få någon slags översikt över exakt hur det går till ... 

  • HollyGolightly

    Tack Curly! Min man är helt med på att det känns hopplöst att fortsätta beta av våra eskimåer i frysen om vi inte gör något annorlunda, för han tror inte heller att det kommer att funka förrän vi vet vad problemet är. Så långt allt väl. Däremot oroar han sig dels för Aten och situationen där, dels för att det plötsligt blir en så stor "grej" att börja åka utomlands. Vi får väl se om jag lyckas lugna honom (utan att egentligen veta vad vi ger oss in i själv, haha).

    Ännu en fråga - jag har inte haft missfallsproblematiken som så många andra verkar ha, utan för mig fäster det helt enkelt inte. Det allra första försöket gjorde det, men det blev MA i vecka 7 eller 8 (upptäcktes vid första ultraljudet). Sen dess har inget försök fäst. Någon som känner igen sig i detta och fått immundiagnos? Eller är det vanligast att embryot fäster men sen dör (=missfall)?

     

  • HollyGolightly

    Haha! Min "sno" behöver nog lite tid att processa, så det låter som en bra plan!

    Har nu äntligen läst hela tråden, och när ni säger att man inte behöver ta några blodprov alls i Sverige utan kan ta dem i Aten så undrar jag om man hinner allt på ett besök? Hinner de verkligen ta alla blodprov, analysera och komma fram till en behandlingsplan direkt? Hittills har jag inte alls hittat någon bra läkare här i Sthlm som lyssnar, så jag vet inte riktigt hur jag ska lyckas få någon att ge mig en remiss för att ta alla blodprover ... 

  • HollyGolightly

    Curly: Tack för alla svar! Nu börjar jag fatta hur det går till, äntligen. Och visst har jag fattat det rätt om man mailar så mycket info man kan till Dr D, får en telefontid där man går igenom vad han tror och sen fattar beslut om Atenresa efter det? Hur mycket kostar då själva telefonkonsultationen innan?

  • HollyGolightly

    Lully, tack! Du ger mig hopp på så himla många vis (och stort grattis för att du fått den bästa belöningen för all tid och energi du lagt ner på att lära dig och oss detta!), och en gratis första telefontid låter ju onekligen svårt att tacka nej till!

    Har nu ringt runt för att få mina journaler så jag kan (försöka) översätta dem, och har börjat skriva ner min historia. Skam den som ger sig! 

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!