• Vallmo78

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Tack canada. På vilket sätt fick din kropp panik? Blödningen eller mera? De rek också det innan FET. Men vet du på vilket sätt det skulle öka lyckandefrekvensen? Lägger man embryon där man har skrapat? Var gjorde du det?


    canada skrev 2016-08-15 09:39:28 följande:

    Jag gjorde det innan mitt FET. Jag tror inte jag skulle göra om det, gjorde ont vid själva behandlingen sen fick min kropp panik och blödde två veckor i sträck. Blev inget plus vid FET heller, men det berodde troligtvis på embryot o inte på själva behandlingen, skulle jag tro iaf.

    Svårt att råda dig tyvärr :(.

    Har dock läst att många blivit hjälpta av i tex Danmark osv.


  • Vallmo78

    Tack för ditt svar. Vi går i Falun och det är de som rekommenderar det. Jag fick inte mycket information om det mer att de rek det vid vår FET. Gjorde du också vid FET eller ET?


    canada skrev 2016-08-15 17:11:31 följande:

    Jag störtblödde verkligen, aldrig varit med om en sådan blödning, trots flera MF . Blödde igenom allt :(. Anledningen till att jag gjorde behandlingen var för att försöka aktivera immunförsvaret på nått sätt, gjordes i Falun, då de tror att anledningen till mina MF är just immunförsvaret. Så jag kände att kroppen inte var nöjd helt enkelt, svårt att förklara tyvärr! Men å andra sidan så kanske det hade fungerat om bara embryot varit livsdugligt.

    Vart funderar du på att göra ditt? Falun?


  • Vallmo78

    Det är nog båda och...vi har gjort sammanlagt 4ET och 7 FET varav gett 3 pluss och 2 missfall och 1 MA ( Falun: 2 ET, 2 plus, 2 missfall) . Jag har hela tiden trott att det är mitt immunförsvar som är problemet och har fått immunbehandling av Falun de senaste gångerna. Tack för att du skriver om din erfarenhet :)


    canada skrev 2016-08-15 20:25:31 följande:

    Samma för mig, var dem som rekommenderade mig det. Gjorde endast vid FET, inte helt säker på om man kan göra det vid ET eftersom det skall göras på dag 21 i cykeln innan.

    Vad är det ert problem ligger i? Har ni svårt att bli med barn eller också problem med MF?

    Det jag har fått fram när jag har forskat i det hela så verkar det vara mest positiva resultat vid just om man har svårt att bli gravid!

    Jag är trots utgången för min del väldigt glad att jag testade, inte många ställen i Sverige som de ens föreslår någon behandling utan man måste tjata sig till dem.


  • Vallmo78

    Hej och välkommen FruA78. Jag håller med Undrandesökare. Beklagar dina missfall...det är förjävligt att behöva genomgå det :( Byt till Falun men nu har du ju dina blastisarna där du har de ( i en annan klinik). Jag är nöjd och rätt tacksam för Falun men de erbjuder bara en standardiserad immunbehandling vilket inte passar alla. Men de är generösa med de olika alternativa behandlingar. Immunbehandlingen som de erbjuder är: kortison Tabl prednisolon , trombyl, fragmin och IL dropp. Men det kollas inte med blodprov what so ever... Där tycker jag de borde ändra sig! Men lycka till på fredag och stå på dig!!!


    FruA78 skrev 2016-08-15 22:00:10 följande:

    Beklagar missfallen. Har läst denna tråd lite till och från. Grattis till er alla som lyckats. Har fått tre MA i rad nu i vecka 8-10 och har sett hjärtat slå två av gångerna för att sedan slutat slå efter en vecka. Har även haft tre kemisk graviditeter innan det sista MA:t som kom till via IVF. Tror att det har med mitt immunförsvar att göra. Har 5 blastocyster i frysen men vill inte använda upp de om vår klink inte vill ge någon immunbehanling alls. Har funderat att byta till Falun annars. Ska på fredag träffa vår doktor på kliniken för att diskutera hur vi ska gå vidare där.

    Får man fråga vad du har haft för immunbehanling hos Falun?


  • Vallmo78

    Hej allihopa!

    Strålande sol ute idag :)

    Nu har vi pratat med Dr D och helt ärligt så är vi mer förvirrad än tidigare. Min fråga till er är har ni som gör behandling i Falun med support av Dr D har berättat det för Falun? Vad fick ni för reaktion från Falun? Positiva eller blev det konstigt?

    Önskar er alla en toppen dag.

    Kram

  • Vallmo78

    Mom12 och angel8: det är mer så att vi har eller rättare sagt jag har beslutsångest. Vem ska jag lyssna på, Dr D eller Falun? Ska de få veta om varandra? Det dr D sa om oss var ju rätt lika han har sagt till de flesta. Det behöver inte betyda nåt då vi alla här är i samma " båt" så att säga och vi har samma problem. Han trodde jag skulle ha höga TNF värde. Vad betyder det egentligen? Alltså i praktiken? Det vi har kommit fram är ju allafall att om jag inte får men de närmaste dagarna så åker vi till Falun för lei inför fet.

  • Vallmo78

    Nu vet jag inte det 100%, Dr D trodde det bara. Vet du vad det är för behandling som ges då?


    mom2012 skrev 2016-08-26 13:06:25 följande:

    Vallmoom du har högt Tnf så rekommenderar jag dig att vänta med din fet i Falun. Lita på dr d.


  • Vallmo78

    Ni som kan allt :) varför har man nattsvettningar /frossa?

    Vad är det som händer i kroppen? Är det infektion? Hormonbrist?

    Tack :)

  • Vallmo78

    Exakt så känns för mig med... Så det är immunförsvaret?! Denna månad har vi "bara" provat själva hemma så det kan betyda att man kan vara gravid och immunförsvaret går igång eller?!


    canada skrev 2016-08-31 13:15:48 följande:

    Jag är inte helt hundra men skulle tro att det har med att immunförsvaret aktiveras, för mig blir det lite som feberfrossa och sjukdomskänsla tillsammans med Nattsvettningar.


Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!