• Cathy

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!

    Ser att ni diskuterat vad Dr D sagt om att ta prednisolon innan försök. Jag har precis besökt honom och han sa samma sak till mig, att man inte ska ta prednisolon långt innan ET/FET för det förlorar sin kraft. Han tycker man ska sätta in pred precis innan ET/FET. Själv har jag tagit pred några månader innan senaste försöket (som gav mig bästa äggen någonsin) men han trodde inte det var prednisolonet.

    Och så 'lovade' jag honom att hälsa alla här att han inte vill ta emot fler panikslagna mail om att man inte hittar en läkare som vill ta proven eller någon som kan ge IL (eller att man inte får tag på IL) eller nåt liknande för han kan inte göra nåt åt det. Så snälla, han har väldigt många patienter (min egen bedömning) och för att hans tid ska räcka åt oss alla - samla era frågor i ett mail istället för att skicka flera mail till honom.  

    För övrigt så sa han att han gillar svenska patienter som vet vad de vill och har kunskap inom området Flört

    myran; patientnr är ju en jättebra idé!  

        

  • Cathy
    TWH skrev 2012-07-11 08:47:11 följande:
    God morgon, jag överlevde natten o febern är borta Jag tar upp följande m dr D; - speciell emailadress för betalande patienter under behandling? - patientnr el ska vi skriva ngt speciellt i ämnesraden som underlättar? - han vill att vi ska hålla oss till en plan, om någon som varit där inte känner att de har en plan kan han då skriva ned den för att lätta på mailtrycket - utöver testresultat, vad anser han är information som är relevant att fråga om

    Jag tycker det är en bra idé med en speciell mailadress för betalande patienter! 

    Jag tror han får många små frågor från personer som inte egentligen är hans patienter som bara plockat upp mailadressen från vår tråd. Dels har han inte tid för alla små frågor, dessutom är han vilken läkare som helst - som vill ta betalt för sina tjänster. Som Zin skrev, andra läkare tar betalt för all konsultation.

    Hjärte; han nämnde inget om semester för mig och vi pratade om FET i augusti. Hur mår du?     

        
  • Cathy
    HollyGolightly skrev 2012-07-11 08:56:56 följande:
    Nej att man inte hittar nån som kan sätta IL etc är ju tyvärr inget han kan påverka. Däremot recept skulle han ju faktiskt kunna skriva ut (göra en enkel mall och bara ändra namn, personnr och medicintyp) så att vi har en chans att köpa det vi behöver i Sverige.

    TWH: Skulle du kanske kunna fråga om det också? Allra bäst vore det kanske om vi kunde skicka just såna mail till någon sköterska/assistent istället som kan sköta sån administration (förnyelse av recept just). Då skulle han slippa MÅNGA mail från oss tror jag! Jag vet att han inte är så förtjust i tanken på att skriva ut recept, men om man påpekar hur många mail från oss som skulle försvinna då kanske han kan tänka om? 
    Jag håller med dig om recept, särskilt när det är svårt att få ut IL i sverige. Och jag tog upp frågan med honom men han säger att han inte har tid till det. Vet inte om det är nåt annat som ligger bakom, att han inte vill att hans IL/pred recept ska börja cirkulera på våra apotek som i sin tur kan leda till...ja, inte vet jag. Att han blir känd av att skriva ut IL recept till höger och vänster? Nu kan ju hans patienter köpa pred utan recept och köpa IL av honom i Aten.    
  • Cathy
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-11 09:03:39 följande:
    Cathy: Jag mår bara bra, känner mig precis som vanligt...
    Skönt att höra att du mår bra {#emotions_dlg.flower} Ditt hcg är på 'normal' nivå..? kram  
  • Cathy
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-11 10:23:24 följande:
    Jodå, än så länge följer nivån kurvan som den ska...


    Toppen! Jag håller tummar och tår vännen!! {#emotions_dlg.flower}
     Vad allt tar du nu, pred, fragmin och IL?
  • Cathy

    Cice; jättetråkigt att höra om din IL upplevelse Rynkar på näsan Hoppas du mår bättre nu {#emotions_dlg.flower}

    Hjärte; tror absolut att det spelar roll under hur lång tid droppet ges. Och som Zin säger, mängden ska vara i relation till kroppsvikten.    

    Snart lycklig; jag håller tummarna för dig ännu! Det är inte kört än!
    Förstår hur tungt det måste vara med en gravid tvillingsyster när man själv inte lyckas. Men ge inte upp nu!

    kram    
         

  • Cathy

    Hjärte; å skönt att höra att det löste sig! Dr D vet förstås bäst men eftersom effekten av IL håller i sig 4 veckor minst så gissar jag att förra droppet borde fortfarande ge dig en liten effekt? Du vet att du kan prova ta D-vitamin för att sänka inflammation...? Stor kram {#emotions_dlg.flower}  

  • Cathy
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-13 10:33:16 följande:
    Jag tar ganska hög dos D-vitamin och Omega-3 redan. Eller hur hög bör jag ta?
    Bör jag öka pred tror ni, jag äter redan 20 mg per dag?
    Tycker också att du inte ska höja pred. 20mg är ändå en ganska hög dos. D-vitamin kan du ta 100mikrogram men eftersom du tar två klexane så ska du vara försiktig med att höja omega 3 för det är en stark antikoagulant. Jag tror det kommer att gå så bra så! kram
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!