• Cathy

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    stumpan81 skrev 2013-07-03 17:22:24 följande:
    Vad tror ni tjejer om progesteronbrist? Penny vet inte mina värden, men hon var ändå inne på att prova det spåret vid nästa graviditet. En sån simpel sak kan alltså orsaka MF. Har ju tagit progesteronvaggisar 2 ggr/dag för säkerhetsskull vid tidigare graviditeter. Men det kan alltså vara för lite? Har ju spottings som ju kan vara ett tecken på progbrist.
    Spottings beror ofta på lågt progesteron. Och lågt progesteron i sin tur kan bero på högt prolaktin. Jag började plötsligt få spottings förra året (hade innan bara kort lutealfas och tog därför vaggisar i varje cykel), tog till slut prolaktinvärde som var inom ref men högt nog för att orsaka lågt progesteron/östrogen. Läkaren påstod att mina prolaktinvärden var ok (även om det läckte ur brösten när jag tryckte) men jag ville ha bromokriptin (som sänker prolaktinet) och efter en cykel med bromokriptin var mina spottings borta. Östrogen höjer prolaktinet och därför kan man efter ivf har högre prolaktin än normalt. Tyvärr kollar inte klinikerna detta utan bara kör på...
  • Cathy

    lillebob; tryck hårt på stället direkt efter att du tagit ut sprutan, då slipper du blåmärken eller de blir iaf mindre. Så gör jag, lärde det på labbet av en av sköterskorna. Bra trix!

  • Cathy

    lillebob; tryck hårt på stället direkt efter att du tagit ut sprutan, då slipper du blåmärken eller de blir iaf mindre. Så gör jag, lärde det på labbet av en av sköterskorna. Bra trix!

  • Cathy

    Saga33; haha ingen läkare har sagt det där, det har jag läst på nätet i flera artiklar. Borde fattat det mycket tidigare, att fsh vid ivf höjer östrogenet som i sin tur kan höja prolaktinet och därför har (kan) man cykeln ur balans efter ett ivf försök. Och får kort lutealfas, blöder innan TD. Tyvärr gör våra svenska kliniker inga uppföljningar (hormonprov) innan varje ny ivf.

  • Cathy

    Skogsbruden; mina värden från igår ligger nästan exakt som dina och till mig sa han också att mitt immunförsvar är 'unsettled'. Att jag ska ta IL när jag hinner..Mina värden har varit mycket högre utan att han reagerat. Hur låg dina lymfocyter för det är av intresse?

  • Cathy

    Skogsbruden; så där har det varit för mig också! Hade sist för några veckor sedan leukocyterna på över 12 och neutrofila över 9 men då sa han inget. Mina lymfocyter har konstant legat på ca 2 men är nu uppe i 2,3. Han måste ju mena med 'unsettled' när värden går upp och ner? Eller hur? Jag är i v.16 nu. Jag har märkt att även om jag tar samma dos fragmin hela tiden så blöder jag mer efter vissa provtagningar än andra. Så det skiljer sig mellan gångerna (beror inte på sköterskan). Men om du blivit av med dina blåmärken...det låter märkligt. Hur låg dina trombocyter, de har inte gått upp?

  • Cathy

    Skogsbruden; Jag förstår hur du menar, vi har lite olika problem. Om inte du blöder så koagulerar ju ditt blod fortare? Då borde trombocyterna ligger högre än normalt (för dig iaf). Mina trombocyter ligger oftast långt över 300..Tack snälla, inboxa mig gärna om du får nåt mer svar av honom. Har du annars några symptom som han frågar efter (han frågade mig också).

  • Cathy

    Robsab: det kostar ca 500 på en privat klinik (du kan ta dem där du gjort ivf?) alt boka tid till en gyn, då får du dem inom ramen för besöket.

  • Cathy

    lillebob: toppen att det funkade! Jag måste tacka henne på labbet för tipset nästa gång jag är där :)

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!