• finee

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Niskan15 skrev 2017-09-08 13:53:20 följande:

    Hej alla kämpare!

    Jag är lite förvirrad just nu. Igår gick jag igenom en hysteroskopi. Läkarna hittade faktiskt 3 polyper. Dem skrapade två av dem eftersom dem var ganska stora och brände den tredje. Vi hade ingen aning om att de skulle hitta något efter 6 IVF behandlingar och 4 år av berg o-dalbana med upp och ner gångar samt min bakomliggande sjukdom. Läkaren igår sa att det kan vara mycket möjligt att det är därför vi inte kunnat bli gravida men det finns ingen garanti....

    Så min fråga är, vad är er åsikt angående detta? Kan detta vara en viktig faktor till att vi ej lyckats blir gravida under dessa år?

    Tror ni vi ändå ska åka till Grekland först för en immunologi utredning i november eller ska vi göra en Ivf behandling innan det ändå?

    Är det någon som har varit med om något liknande?


    Åh vad svårt! Ändå bra att de hittade något som gick att ta bort och som ökar era chanser. Förstår att du inte vill åka till Aten och lägga pengar o tid på immunbehandling om det är så att du nu kanske har åtgärdat det som var erat problem. Hur ligger det till för er rent åldersmässigt? Har ni mycket tid kvar att försöka, eller börjar det bli bråttom (närma sig 40 typ)? Är ni yngre kanske det är värt att prova i alla fall en insättning till utan Dr D? Eller har du andra symtom som tyder på immunförsvarasprpblematik?
  • finee
    canada skrev 2017-09-10 08:39:05 följande:

    Efter 4 år och 5 MF bestämde vi oss för att åka till Dr D, för nästan precis ett år sedan. I fredags kom vår lilla prinsessa ut, lite tidigare än väntat (v 34+1). Men hon är ändå stor för sin ålder, vi mår bra alla tre och är så tacksamma för Dr D's hjälp. Ge aldrig upp tjejer!!


    Vad härligt! Stort grattis Du ger hopp!
  • finee
    Detblåserpåvästkusten skrev 2017-09-18 20:25:35 följande:

    Hur ligger Marousi i förhållande till Syntagmatorget? Skulle gärna ha gångavstånd till kliniken.


    Är i Aten nu! Var och träffade Dr D idag. Vi åkte taci från Syntagmatorget till hans klinik i Marousi. Det tog 25 min och kostade bara 11 euro. Så skönt att komma dörr till dörr utan att behöva åka tunnelbana och bry sig om att hitta. Rekommenderar boende i Syntagma. Precis som Undrandesökare säger så finns här massa apotek o restauranger och nära till Plaka (gamla stan). Tycker 11 euro för taxi är helt ok också! Lätt värt. Lycka till när (om) du åker till Aten
  • finee
    Detblåserpåvästkusten skrev 2017-09-19 10:06:45 följande:

    Låter ju bra! Tack för infon. =)


    No worries! Och välkommen till tråden !
  • finee

    Hej finingar! Ville bara berätta att min tripp till Aten börjar lida mot sitt slut. Har gjort hysteroskopi med implantationssnitt imorse (via Serum) och är supernöjd. Jättefint sjukhus, trevlig engelskspråkig personal. Allt kändes väldigt proffsigt! De hittade inget avvikande i livmodern, så det var ju bra.

    Träffade även Dr D i förrgår. Fick ett bra intryck av honom och han tog Chicagoproverna. Nervöst att se vad de visar här framöver. På basen av min historia tror han att han kan komma att sätta in Neupogen också utöver det vanliga (il, fragmin, prednisolon). Han gjorde även ett VUL och han förklarade mer för mig om det som sågs än vad någon annan IVF-läkare har gjort.

    Har gått runt på massvis med apotek här och köpt på mig mediciner. Kan säga att det är svårt att få tag på Clexane!!! Många har det inte inne. Har försökt att beställa, men dagen efter när jag kommit tillbaka till apoteket i fråga säger de att det är svårt att få tag på från den som förser apoteken. Men 8 askar (dvs 80 sprutor) har jag i alla fall lagt vantarna på. Det räcker för att starta igång det hela! Sen får Dr D skriva EU-recept på Fragmin åt mig.

    Det var en liten uppdatering! Håller tummarna för er andra också som är igång eller i startgroparna

  • finee
    Niskan15 skrev 2017-09-21 09:46:19 följande:

    Ni som har lyckats bli gravida med hjälp av Dr D - har någon av er något autoimmun sjukdom bakomliggandes? Desto mer tiden börjar närma sig till Dr D börjar alltfler tankar. Jag går ju på redan immundämpande mediciner samt gått på kortison i flera år. Frågan är ju hur hans mediciner ska hjälpa mig? Enligt honom kan han fortfarande hjälpa mig att "förbereda" livmodern så att immunförsvaret inte angriper embryo vid Ivf men samtidigt har jag ju redan gått på dessa mediciner förutom intraplirid tidigares, så förstår inte hur detta ska hjälpa mig. Är så förvirrad just nu.... någon som har varit i samma sits?


    Förstår dina funderingar. Jag har tänkt samma, hur ska han egentligen kunna hjälpa när jag redan provat immunbehandling här i Sverige (kortison, IL, trombyl). Men när jag var där i måndags så sa han att han hela tiden monitorerar kroppen och ser vad som händer och justerar dosen därefter. Dvs skräddarsyr. Det tror jag kan vara hela skillnaden! Åtminstone hoppas jag det. När åker du till Aten?
  • finee
    canada skrev 2017-09-21 11:23:40 följande:

    Jag har ingen direkt konstaterad diagnos men har problem med IBS, atopiska eksem osv. Testade immunbehandling i Sverige med kortison, il, fragmin o trombyl det funkade inte. Sen testade vi med hjälp av dr D och en massa il dropp o en behandling som var skräddarsydd för just mig o det funkade på första försöket. Så visst finns det hopp. Lycka till!


    Blir glad av att höra detta, att det kan gå med Dr D trots att man testatimmunbehandling. Dr D beskrev det för mig att det handlar om att skräddarsy behandlingen för varje patient, precis som du säger. Gick du på Fertilitetplus i Sverige eller på IVF-kliniken i Falun? Grattis till att det lyckades!
  • finee
    minaimaginärabarn skrev 2017-09-22 16:00:37 följande:

    Jag har en del mediciner om någon behöver. Massor av fragminsprutor som nyligen är uthämtade från Apoteket, ett paket lutinus, 5 påsar intralipiddropp 200 ml som går ut redan i jan 2018. Har säkert något mer därhemma. Allt är gratis men vill gärna ha portokostnaden. Hoppas de kommer till användning.


    Grattis till din pojke och tack för att du delar med dig av din historia. Jag har också på känn att det är min kropp det är något fel med, inte embryona.

    Jag skulle vara intresserad av Fragminsprutorna! Jag DM:ar dig
  • finee

    Tänkte att jag skulle skicka DM/privat meddelande till "minaimaginärabarn", men upptäcker att jag inte vet hur man gör! Kan någon hjälpa? Jag surfar via iPhonen, inte via app utan vanliga webläsaren. Tacksam för handledning

  • finee
    Hera B skrev 2017-09-25 21:10:37 följande:

    Hej alla! Har en ny undran igen Om man gör IVF hos Dr D, hur löser han det med labb / embryologer? Vet ju att han jobbar själv...


    Jag såg också annan personal när jag var där förra veckan, tänkte att det var sjuksköterskor, men det kanske var embryologer som pipperoni säger. Såg också att det stod ?Embryologist office? på en av dörrarna där! Så helt ensam är han nog inte
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!