• LinneaSvea

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Vad gulliga ni är som varar!
    Che71, Jag tycker också den borde lossna när som helst men jag har kört dubbla ägglossningsstickor morgon och kväll sedan i söndags utan utslag och vill inte att ägget blir för stort. Enligt gyn kan jag till och med ta sprutan när jag får positivt på ÄL-testet för att ge ägget en skjuts och se till att det verkligen släpper för så är tydligen inte alltid fallet.
    Får jag utslag i kväll blir det definitivt sex annars bara spruta och sex i morgonkväll tror jag eftersom det tar ca 40 timmar för ägget att lossna efter ovitrellesprutan sägs det.
    Nu ska jag inte ha mer beslutsångest utan visar ältestet inget i kväll tar jag sprutan vid 21-tiden tror jag...

  • LinneaSvea

    Hej alla! Tog sprutan sent i går kväll och naturligtvis hann jag inte få liv i min sambo som hade somnat så håll tummarna för mig i kväll!! Det känns alltid bättre om jag i alla fall har gjort vad jag kunnat om det mot förmodan skulle finnas ett guldägg kvar i mina gamla äggstockar!

    Katt12, Jag är ju i precis samma sits som dig, kämpar febrilt för en 3a. För mig är ÄD eller IVF inget alternativ eftersom min sambo vägrar. Han tycker vi är för gamla och det räcker som det är. Han vet inte riktigt hur mycket jag kämpar och hur mycket pengar jag lägger på det. Mitt hopp som snart är obefintligt är att det ska funka naturligt. Jag har ändå funderat på ÄD men jag vet inte om jag skulle orka den resan, om det är värt det. Mina barn är fortfarande ganska små, blir 5 och 7 i år och behöver mig närvarande. Jag är rädd att missa dem för allt kämpande det här innebär. Känner redan nu att det tar mycket tid och kraft och pengar som jag skulle kunna lägga på de barn jag har. Man gör så många uppoffringar och lever inte riktigt fullt ut. Känner mig så kluven, om jag bara vetat att det skulle lyckas hade jag inte haft några betänkligheter överhuvudtaget men ibland funderar jag på om det är värt det. Jag håller med om att alla man pratar med oavsett ålder är så nöjda och "färdiga" med barn. Jag önskar så att jag åtminstone kunde känna så nu när det verkar bli så. Varför ska jag behöva gå och må dåligt och ha ångest resten av livet för att jag inte kände mig och aldrig någonsin kommer att känna mig färdig med barn som det är nu.
    Jag hade också äl-sekret jättetidigt i denna cyklen, redan cd 8 så det behöver inte vara något konstigt med det. Det är tydligen vanligt att man kan få det en vecka innan själva ägglossningen så det behöver inte betyda något dåligt.
    Sköt om er och ha en bra dag!

  • LinneaSvea

    God morgon alla!
    jag lyckades få till det i går . Men det konstiga är att jag brukar ju alltid ha ganska ont i äggstockar dagarna runt ägglossning. Speciellt när jag både stimulerat mig och tagit Ovitrellen men nu känner jag ingenting!!! Inget molande överhuvudtaget. Därför misstänker jag att det var nog en gammal cysta han såg och att de andra äggblåsorna var ju för små för att räknas. Jag kanske tog sprutan för tidigt ändå och det var de små som skulle växa till sig ett par dagar till eftersom jag inte brukar få utslag förrän dag 14-17. Det blev nog ingen ägglossningen denna månaden i alla fall. Vad tror ni kloka människor här inne? brukar ni känna av ÄL??

  • LinneaSvea

    Hej alla kloka! Jag tänkte höra med er om ni tränar mellan ÄL och mens eller efter transfer. Kan det försvåra för ägget att fästa? Jag brukar gymma och springa men vet inte om det är så bra nu efter ägglossning. Iofs har jag redan, två dagar efter ägglossning fått en vansinnig mensvärk precis som vanligt så det har säkert inte tagit sig som vanligt men jag vill ju inte chansa. Vad säger ni?

  • LinneaSvea

    Tack snälla Zinfandel! Synd att man bara kan träna 2 veckor i månaden då , jag hade gärna gått ner lite i vikt och fått bättre kondition. Har du några tankar om varför jag alltid nu för tiden får sån mens/molvärk ca 2-4 dagar efter ÄL och fram till mens. Är det slemhinnan som börjar lossna för att den känner att ägget inte blivit befruktat?? eller har du några andra idéer?? Tack!!! 

  • LinneaSvea

    Åh, vad härligt att det går bra SL och Zwillinge! Tänk vad fort tiden går!
    Inget roligt att tänka på för min del men ändå...
    SL får jag fråga, åt inte du typ paleokost eller LCHF och gick ner mycket i vikt?? Gjorde du detta samtidigt som du försökte bli gravid eller hade du en paus i bebisverkstaden?? och tränade du mycket under den tiden i så fall. Det känns så hopplöst att bara kunna träna två veckor av fyra om man nu ska hålla sig lugn mellan ägglossning och mens och för min del verkar det ju inte ta sig ändå . Man vill ju träna kontinuerligt. Nu kör vi ju på bara naturligt så det är ju inga implantationer. Fick dessutom mens idag, vad tycker ni tjejer, bör jag ge upp?? Fyller ju 45 i sommar och har inte sett ett plus på 1 och 1/2 år.... Stöd, tips och råd mottages tacksamt idag!

  • LinneaSvea

    Stort Grattis SL, vad härligt!!! Nu kan du börja njuta på allvar. Och att gå upp när man är gravid är väl bara helt lagligt tycker jag, då får man unna sig det mesta .
    Men vad duktigt att gå ner så mycket utan att motionera, grymt!
    Men dr D sa inget om att du gick på "bantning" när du gjorde ÄP? Då kan det kanske inte vara några problem för mig att äta lite mindre och börja träna mer regelbundet, fast man kan ju ta det lite lugnare mellan ÄL och mens.

    Che, usch vad jobbigt, jag trodde det blivit bättre, hoppas du får riktigt bra hjälp! Hur mår din lilla docka nu då?

    Vad tycker ni här inne, jag har ju självmedicinerat med pred 10 mg och trombyl och nu sist 75 IE menopur. Ska jag ta en "vit" månad och lugna kroppen lite eller hur länge vågar man hålla på och stimulera i sträck. Har varvat mellan Pergo och menopur och någon gång kört båda. Finns det något annat man kan göra i stället?? Är på CD 1 dag.....

  • LinneaSvea

    Tack snälla SL, hade du pauser i dina medicineringar och stimuleringar eller åt du pred och tromyl konstant under långa perioder?

    Hur gör ni andra?

  • LinneaSvea

    Tack SL, när du lät bli, vet du om du hade "egna" ägglossningar ändå då? av dig själv eller kollade du aldrig de månaderna?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!