• Frk Röd

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Snart lycklig skrev 2014-12-15 12:46:09 följande:
    Tack! Hopp, hopp, hopp....... Kommer du även ta Fragmn/Clexane och Trombyl/baby aspirin. Om inte, diskutera det. Ge inte upp, det ska gå!

    Jag vet faktiskt inte exakt varför D i mitt läge med mkt svår immunproblematik föredrog FET istället för ET. Jag har fattat det så att min kropp/immunpåslaget kanske blir en aning lättare, men som sagt, jag vet faktiskt inte exakt. Andra säger helt tvärtom, att chanserna ökar vid ET. Så alltså, individuellt, som så mycket annat och som därmed också gör allt lite knepigare.
    Tack för svar och pepp.

    Ja, jag kommer ta Clexanne och Trombyl, gjorde även det förra behandlingen.

    Det tål att tänkas på det där med FET istället för ET vid immunproblematik. ET har ju uppenbarligen inte fungerat på mig så FET kan knappast ge sämre resultat.

    Var du nedreglerad vid din behandling? Vad kostar ÄD hos Dr Dimitri?
  • Frk Röd
    singhatjejen skrev 2014-12-16 12:50:17 följande:

    Ok fick svar av Dimitri att det beror på neupogenet att immunförsvaret rusar iväg... men hur kan det vara bra? usch känns olustigt...

    under tiden håller jag självklart tummarna för Zwillinge och Snart lycklig - att det fortsätter bra.
    och grattis Kattflickan till plus!

    Frk röd: Jag tror Dimitri föredrar FET framför ET eftersom man då inte behöver mixtra lika mycket med olika preparat som i sig kan få immunförsvaret i givakt. Hoppas du förstår vad jag menar


    Nja, jag vet inte riktigt om jag förstår. Vad är det som brukar skilja i medicinering mellan ET och FET?
  • Frk Röd
    Redan47 skrev 2014-12-18 23:29:47 följande:

    Frk röd, den stor anledning till att göra FET, är att kunna förbereda mottagande kvinna, utan att behöva ta hänsyn till donators cykel på samma sätt som vid ET.

    Rent statistiskt ger det bättre resultat med färsk försök. Men i mitt fall tex så är det mina bakomliggande hinder med slemhinnan som gör att ett FET ändå kan uppgå i "ET statistik", hänger du med balansen. Om min slemhinna inte är okey kommer ET färsk kvalité inte spela roll. Medan kvalité på slemhinnan är viktigare för att förutsättning för plus alls ska äga rum.

    Jag tänker oxå att vid immunproblematik m blodprover som analysverktyg behöver oxå de checkas o se vad som händer och om immun är påslaget så är inte ET aktuellt för mottagaren är ej redo.

    Det är lugnare oxå för mottagande kvinna, vilket oxå kan va en fördel. Stressmoment mindre att hon MÅSTe va klar, resor bokas osv. Ekonomiskt fördel att kunna planera och boka för att vara i Aten för mina prover, VUL och ev extra behandlingar, vaginala sköljningar tex.att det finns marginal att påverka mig/mottagaren . Än att satsa allt på ett ET färsk, fast förutsättningarna haltar. Dyrt...

    Jag gjorde ett FET denna gång, trots det va ny donator. Just för att minska stress, bli redo, kunna kontrolleras på serum, och i mitt fall gå på min naturliga cykel dessutom, och ha donator m embryo klart att anpassa sig efter mig.


    Tack för utförligt svar. Jag hänger med lite bättre nu :)
  • Frk Röd
    Snart lycklig skrev 2014-12-21 19:48:52 följande:
    I Sthlm hos Marie på www.fertilitetplus.se. IL-påse får du ha med dig, allt annat har hon inkl koksaltlösning. Droppsättningen kostar 1000,- per gång och tar ca 1-2h.
    Tack
  • Frk Röd
    Cathy skrev 2014-12-28 22:09:02 följande:

    Aten; jag kan inboxa dig uppgifter till dropp, vi ger inte ut uppgifterna här i tråden! (Så har vi ursprungligen kommit överens med henne).


    Vore jättesnällt om du ville inboxa mig hennes uppgifter också.
  • Frk Röd
    Snart lycklig skrev 2014-12-29 22:39:23 följande:

    Jag vill också återigen, med hälsningar och efter överenskommelse med Marie, öppet här publicera att vi vid behov av sättning av Intralipiddropp, samt eventuella Neupogensköljningar i livmoder innan transfer, kan vända sig till henne hos www.fertilitetplus.se. (De gör även inseminationer.)

    Alltså ingen information vi längre behöver inboxa om. Avstämt med Marie flera ggr, senast idag (efter IL nr 15). Hon bad mig tydliggöra det. Det är inga konstigheter, som hon säger. Fantastiska kvinna, måste jag också lägga till.

    Marie har själv också kontaktat Falun respektive Dr D och presenterat sig och vad hon kan hjälpa till med.

    Varsågoda att kontakta henne.


    Låter jättebra. Tack för info.

    Vad kostar äggdonation hos Dr D?
  • Frk Röd
    Snart lycklig skrev 2014-12-30 23:23:35 följande:
    Ca 4900 euro vid delad donator (alltså delar äggskörden med ett annat par). Annars ca 3000 euro ytterligare för icke delad donator, alltså hela äggskörden till sig själv. Mediciner och ev dropp tillkommer.
    Tack!

    Vet du om Eva på Strandkliniken hjälper till att sätta IL-dropp?

    Dum fråga kanske men visst kan man väl hämta ut IL-dropp på svenskt apotekt?
  • Frk Röd
    Snart lycklig skrev 2014-12-31 11:03:23 följande:
    Om du menar Eva Einarsson (efternamnet taget ur minnet, lite osäker) så finns hon i Nacka. Hon är inte kvar i stan, varken på Strandkliniken eller det andra stället. Hon sätter inte dropp, vad jag vet. IL går att hämta ut på Apoteket, antingen via ett svenskt eller ett EU-recept. Dock måste du betala, trots högkostnadsskydd.
    Ja, jag menar "den" Eva. Är det "bara" ultraljud som hon hjälper till med på bl a helger om det behövs?

    Menar du att IL inte går på högkostnadsskyddet även om man har svenskt recept? Vad får man annars betala för ett IL- dropp?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!