• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Zinfandel
    april12 skrev 2013-05-04 19:43:08 följande:



    Men kortison ska jag väl inte sänka, tar ju bara 5 mg per dag kortison..
    Tror du jag kan ta 25 ug levaxin ikväll och sedan 50 ug imorgon kväll. Så jag inte får det inatt igen.. Igår tog jag ju 75ug och fick obehaget.

    Kortisonet har ju inte rubbats ätit 5 mg sedan mars..
    Varför har du tagit kortison så länge...? Just för att du tagit det så länge så kan det plötsligt ge symptom, var uppmärksam på varje förändring. Du kan även ta Levaxin varannan dag eller dela tabletterna om du vill ändra dosen.

    Skogsbruden: min dss drar ut IL jag inte behöver ur förpackningen och fyller på med saltlösning så att det blandas. Man kan även sätta saltlösningen i den ena ingången och IL i den andra om den är dubbelgrenad.
  • EmmaoPer
    april12 skrev 2013-05-04 11:21:09 följande:
    Hej Någon som varit med om biverkning/ överdosering av levaxin? För ca 2 veckor sedan, Dr d ordinerade mig att höja min levaxin dos till 75 mg varannan dag. Har haft lite känningar av hjärtat rusar och torr i munnen. Men inatt vaknade jag ( e på semester i Spanien) och får fullkomligt panik. Hjärtklappning, extrem torr i munnen, hög puls, illamående, nervös. Googlade lite och såg att det var tecken på överdosering av levaxin. Men åkte ändå in till akuten i Spanien, och de gjorde allt från EKG och blodprover o röntgen. De sa att jag hade extremt hög puls och att kroppen går på högvarv , vilket inte alls bra. Så de gav mig betablockerare och sa att det är för hög dos.. Men gav mig inte riktigt ngn ny ordination... Brukar äta 50 innan, ska jag fortsätta med 50 eller ska jag helt sluta tills jag får kontakt med dr d nästa vecka och hemma igen.? Livrädd för en till attack kändes som jag skulle få hjärtstopp. Någon varit med om liknande?
    Hej April12, detta hände mig också trots att jag hade för höga TSH så lyckades jag inte höja min dos med Levaxin med så lite som 25 per dag. Detta kan ha berott på att jag hade trötta binjurar vilket gör att man inte kan ta till sig levaxinet. Om du vill höja din dos så pröva först att läka binjurarna genom tex Adrekomp, som man köper på häslkost. Det funkade för mig. Till slut lyckades jag höja, men jag delade 25-tabletten (finns att köpa tablettdelare på apotektet) och höjde långsamt med 12,5 varannan dag. Det brukar ta en vecka sägs det innan man märker ngn skillnad, men jag hade ingen brådska med att höja det tog mig ca 3 år... lycka till!
  • Snart lycklig
    TWH skrev 2013-05-04 21:56:03 följande:
    www.scb.se/Pages/Article____351544.aspx Intressant läsning för de som har åldersnoja😉 har inget m immunspåret att göta.

    Tack! Låtsas/intalar mig att jag föddes och lever på 1700-/1800-talet och kommer att lyckas trots hög ålder. Snart 47 år, men känner mig ibland som 85 och ibland som 25 år. Jag är nere i en riktig depp- och hopplöshetsperiod, då förra helgens resa till Aten blev lottlös, alla folliklar var tomma. Särskilt tråkigt då min sambo var med och det skulle varit den enda gången som vi skulle använt färska simmare. Dock lovar Dr D att det inte är sämre f oss med frysta. Vi gör ju alltid ICSI. Nya tag, men denna gång är det riktigt svårt att klättra upp igen. Förlåt negativt inlägg! Hoppas du och alla andra gravida och snart gravida i denna tråd mår bra och känner hopp. Kram. 
  • Snart lycklig

    EmmaoPer, är det ngn risk m att bara köpa Adrekomp o starta intag? Jag har trötta binjurar. Jag äter Levaxin dos 100 mg per dag, samt två tabl kosttillskott baserat på grisen sköldkörtel (ej medicin). Mina börden f sköldkörteln är bra, men lite förhöjt TPO antikroppar. Vet du eller ngn annan? Tips?

  • TWH

    Jag var inne på fertilityfriends och läste lite om Aten och Dimitri. Det är intressant att se att Dimitri är en välrenommerad läkare som engelska läkare rekommenderar till patienterna, tänk om svenska läkare visste det!

  • singhatjejen

    Snart lycklig: åh nej vad jobbigt att alla var tomma... Så ledsen för din skull.. Hoppas innerligt det blir frisk bebis i slutändan och att ni snart kan "glömma" hela långa kampen såsom Lully och Holly berättade att de gjort.

    Prickig: du ger mig hopp som lyckats trots problem med tnf:et!! Redan v 18 det är ju fantastiskt!!

    Jag kollade upp trombocyterna igen i fredags och de var redan nere på fina nivåer igen efter att ha varit skyhöga på dag 19 i cykeln så "attacken" var väl över och mens är att vänta... Och jodå den fina känslan jag hade i kroppen var över någon dag innan nya fbc så jag anade resultatet. Intressant att se dock försöker jag trösta mig.

  • Skogsbruden

    Tack för svaren på mina frågor. Ninninn: Stort tack för erbjudandet, men finns det receptfritt är det onödigt att du tar dig det besväret. Då fixar det sig ändå.

    Zinfandel: Tack för lugnande svar. Då kanske inte sjuksköterskans förslag var så fel då. Kan ju inte spela någon roll i vilken behållare det blandas. Skönt att veta det i alla fall. Trodde man var tvungen att använda grenrör. Nu är bara upp till veckans stafettläkares väl och ve då.

    Snart lycklig: Vad tråkigt med resa i onödan. Man känner ju att det är nog besvär ändå utan att det måste jävlas ytterligare. Håller tummen stenhårt för att det ska ordna sig till slut. kram     

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!