• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • stumpan81

    Ni som varit i aten, vet ni om man kan köpa sömntabletter receptfritt där? Har periodvis svårt att somna, och ska till aten i juni så jag tänkte att det är lättare att köpa där än att gå till läkare här hemma. Har haft det förut, men har snart slut.

  • Maxad

    Ni som fått IL i Stockholm. Var har ni gått? Är på den vårdcentral som ska ge mig IL idag och nu verkar de dra öronen åt sig. Och jag behöver ta det idag. Toppen om ni kan hjälpa mig med tips!

  • Zinfandel
    stumpan81 skrev 2013-05-10 13:54:49 följande:
    Ni som varit i aten, vet ni om man kan köpa sömntabletter receptfritt där? Har periodvis svårt att somna, och ska till aten i juni så jag tänkte att det är lättare att köpa där än att gå till läkare här hemma. Har haft det förut, men har snart slut.
    Inboxa mig om du vill ha melatonin istället.....
  • siolina

    Hej hej. Hoppas ni har det okej allihop.

    Jag behöver hjälp med något jag hoppas att någon vet någonting om!

    Jag är nu gravid i v 9+4 och har besvär av hemorrojder. Det gör väldigt ont helt enkelt. Frågan är om jag vågar behandla det med hydrokortison, eller om det kan öka risken för missfall eller så?

    Någon som har koll på hydrokortison? Hur är det med hydrokortison under pågående graviditet? Det står ju att det inte ska vara någon fara men det är ju under förutsättning att allt är normalt och det vågar jag inte anta efter vad jag har gått igenom för att komma så här långt. Så frågan är, vågar jag behandla problemen med hydrokortison, eller gör jag bäst i att stå ut?

  • södertjej

    Jag har fått mail från Mina att jag kan göra hysteroskopi nästa vecka när jag är där. Men det kostar 900! Känns som så mycket pengar just nu, men kan ju vara värt det om det hjälper till att bli gravid.... Usch, jag velar fram och tillbaka, måste snart svara om jag vill göra det eller inte.Obestämd

    Lully Hill, hur har det gått i Aten?

  • södertjej

    I mailet ståer att den kostar 900. Ska du ta prover eller nåt när du åker ner? Jag kommer ta prover osv, mitt första besök i Aten. Men kostar det 13000 för dig är ju billigt med 900 e, men ändå mycket pengar för mig just nu...

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!