Inlägg från: VojneVojne |Visa alla inlägg
  • VojneVojne

    Om inte människan va så girig,självvisk och ha velat ha bara för sig själv hade inte nåt krig kunnat startas. Krigets anledning för mig är självaste människans ego men att man använder olika "anledningar" till att kunna starta krig kan diskuteras. Jag menar titta på de länder som har krig oftast har varit kolonier för ett annat land och nu när de är "fria" efter urslukedes så finns det ingen ordning då de starka trycker ner de svaga och varför? Jo de vill ha mer för sig och mindre för de svaga.

    Tror inte att finns någon religion uppmanar detta filosofin utan bara människans eget ego. Och naturligtvis är det också dåligt samveten som gör att man skyller ifrån sig... Jag menar vi västvärlden t.ex hjälper vi till att krigen håller på genom att utnyttja billigarbetskraft, sälja vapen samt konsumerar enormt som de fattiga skulle inte ens kunna göra i hela sitt liv som vi gör i en månad.

    Jag tycker att det är mkt ytligt att skylla religion till krigs anledning när det mkt  annat som ligger i djupet. Det är min uppfattningdet... Kan ha fel också...

  • VojneVojne
    Psyke skrev 2012-01-21 01:34:22 följande:
    Det skulle vara lika många krig som tidigare då människorna skulle hitta andra anledningar att börja krig. Krig handlar alltid om makt och/eller rikedomar, om man har "spridning av demokrati" eller religion som ursäkt spelar ingen roll.
    Förresten börjar jag tröttna lite på frasen "Många krig som skapats på grund av Religioner". Inte ens Sovjetisk ateistpropaganda sjönk så lågt att man skyllde alla våldsamheter på religionen utan att granska bakomliggande orsaker.
    Flört precis va jag tycker med!
  • VojneVojne

    @ dorian ertymexx, om USA det du sa, håller med fig helt! Jag tror att utbildning är a och ö ingen tvekan om det men man måste ha hög moral också för att det ska bli fred i världen...

  • VojneVojne
    Dorian Ertymexx skrev 2012-01-27 18:33:37 följande:
    Man behöver mer än hög moral. Man behöver en världsomspännande utjämning av resurser, tillgångar och möjligheter. Först när alla är för nöjda och belåtna för att gå ut i krig så kommer det bli världsfred. När folk inte har något att slåss för kommer det bli fred, i alla fall mellan stater/regioner. Sedan att det finns puckon som vill slåss, á la huliganer och politiska extremister, det är en annan, klurigare fråga. Det blir vi nog inte av med utan seriösa ingrepp i gener och/eller folks hjärnor. Och frågan är om vi vill göra sådant.
    Vad är hög moral; att önska mindre för sig mer för andra, lev för att få andra leva! tro mig skulle inte finnas en enda krig om alla hade det här som sin livs filosofi men som jag själv försöker dämpa egot tillåter inte människan att göra det. Det finns t.ex lika många överviktiga i världen som svälter, detta visar ju hur människan tänker enbart på sig själv eller kolla u-länder jobbar hela året för överleva men vi spenderar deras årslön på en middag... Är det konstigt att det finns krig då... Det är min uppfattning det är...
  • VojneVojne
    Dorian Ertymexx skrev 2012-01-27 19:59:27 följande:
    Mnja. Moral är högst subjektivt. En persons moral att låta barn utvecklas fritt, leka med varandra på vad vis de finner lämpligt, är en annans moraliska förfall, då barnen leker nakna och pillar på varandras underliv. Det finns ju de som menar att det är vår moraliska plikt att som västvärld gå i krig mot islam, till exempel. De har ju en sorts moral. Men verkligen inte en som jag skriver under på, för det går helt emot MIN moral.
    "Wisdomen har gementsam väg" sägs det i mitt land... man kan säkert hitta en gemensam punkt vad som är rätt eller fel genom bra utbildning och ha hjärtan på rätt ställe ;))
  • VojneVojne
    Dorian Ertymexx skrev 2012-01-28 13:28:42 följande:
    Det tror inte jag. Alla tror ju att de är visa (och på sätt och vis kanske de är det också), och alla tror att de har sin punkt om vad som är rätt och fel. SD och nazister tycker ju inte att de är korkade eller har fel, de tycker att de gör det enda rätta, det korrekta, det visa och det moraliskt försvarbara. Det gör Al Qaida också.
    Mkt enkel regel; om du inte vill nåt dumt för dig gör inte nåt dumt mot andra! Vill en idiot klassa folk häng inte efter för nästa gång blir din tur eller fanatiker som bombar hit o dit blir nästa gång deras tur. Har man lite vett i huvudet så gör man inte andra illa...

    Så här är det; Hitler klassade judar som dålig folk, den som kan tänka lite förstår så småningom  att nästa trend är det kristna eller muslimer eller någon annan, därför skulle man inte ha gett kredit till den klassanden...Al kaida vet jag  inte riktigt vad de sysslar  med men har de avsikt att skada folk så kommer en vacker dag blir de skälva skadade ..."What goes around comes around" en guld regel!
  • VojneVojne
    Dorian Ertymexx skrev 2012-01-29 04:04:24 följande:
    Den regeln är inte vidare bra. Om jag är masochist och vill att folk ska piska mig, ska jag då gå runt och piska folk? Om jag vill bli offrad till krokodilguden, ska jag då offra andra till krokodilguden?

    Och återigen - du utgår ifrån DIN syn på moral. Alla delar inte din syn, så därför är moral en dålig grund. Den är subjektiv. Rassar som VILL ha "raskrig" (eller "kutlurkrig", eller "civilisationernas kamp") kommer ju att följa den gyllene regeln och skada andra, i hopp om att de skadar tillbaka, så att de kan bli indignerade och locka fler folk som inte förstår vem som slog först. Eller som inte bryr sig.

    Det må vara en guldregel, men guld är inte mycket värt numer.
    Det du säger är lite långsökt men ok... Men kolla på bilden ner;

  • VojneVojne

    Sunda förnuft Dorian, tror du verkligen en person som stödjer SD hade hamnat i Uganda (säger vi sakens skull) ville bli behandlade som de vill göra i Sverige? Handen på hjärtat? Nej det tror jag inte! Man ska inte vara egoist, om man har lite vett i huvudet verkligen kan komma på det som är sund....

  • VojneVojne
    Dorian Ertymexx skrev 2012-01-29 15:24:14 följande:
    Sunt förnuft är också subjektivt. VEMS sunda förnuft? Stalins? Bush? Din? Min? Kent Ekeroths? Reinfeldts? Tanten på ICAs?
    Once upon a time en granne till mkt känd gubbe i mitt land knackar hans dörr o frågar om han kunde få låna tvätt-tråden då han skulle hänga sin tvätt. Gubben vill inte ge det så säger han att frugan har hängt mjöl på den. Grannen blir snopen och säger nämen det går ju inte! Då säger gubben att om man inte vill låna det så går ju utmärkt!

    Du vill inte ge kredit va jag försöker säga och säger du hela tiden går inte... Nåväl jag säger fortfarande visdomen har gemensamt väg och några udda kan inte ändra de fasta "reglerna"....
  • VojneVojne
    Dorian Ertymexx skrev 2012-01-29 20:13:25 följande:
    Ja, det är de. De använder religionen som stöd och ursäkt, men det är inte religion de spränger sig själva och/eller andra över.

    Faktafel? Du behöver läsa på MYCKET, om du tror att islamistiska terrorister agerar på religiös basis. Det handlar om politik och ekonomi, ingenting annat.
    Titta här har vi ett gemensamt sund förnuft! Håller med dig över 100% :))
Svar på tråden Slopa all Religion! Världsfred eller världskrig?