Inlägg från: Never ending story |Visa alla inlägg
  • Never ending story

    Köpa hus/gård hur har folk råd?

    folk har inte råd sen dom höjde insattsen.. vi har försökt sälja vår gård sen i somras, de har varit 26pers här o ca 15 av dom har sagt att dom SKA ha gården mm men banken tvärlåser dom.. o dom fattar inte varför.. men banken e sån nu.. ett par hade sjukt bra inkoms o fina jonn med fasta anställningar dom haft i ca 10år vardera.. men nej dom fick inte... de e lögn o sälja hus nu för ingen lyckas få låna.. handlar de om 2miljoner måste folk ha typ 300,000 i kontant insatts, vem fan har de i bakfickan??

  • Never ending story
    ingendukänner skrev 2012-02-01 12:03:03 följande:
    Helt sjukt ju??? det är ju som att vi skulle börja spara till vår 1åriga son redan nu, att de pengar vi spar till han de får vi säga till han att nej lille vän de kan du inte köpa en bil för utan de ska du ha till ditt framtida hus när du är 25-30år!!!

    Så i princip kan vi ge upp och vara glada med det vi har, så som jag vill då men samtidigt hade man ju velat ha något eget men jag har inte bråttom bor gärna kvar här i 10år iaf och på den tiden hade man ju kunnat få ihop 300 000kr kanske...usch helt sjukt.

    varför har de gjort såhär? vill inte bankerna att folk ska låna pengar?
    ja de e vell typ så... de e tråkig för vi vil verkligen sälja o flytta nu pga massa grejer.. vi har lagt över 2,5 miljoner när vi köpte plus att vi renoverat hela gården totalt för 2miljoner o vi säljer allt fort nu för 2miljoner.. men de e fan lögn, de går inte!..
  • Never ending story
    Åsa skrev 2012-02-01 12:12:35 följande:
    Frågan kan jag inte svara på för här i stan måste man vara rejält välbärgad för husköp och de med medelinkomster jag känner som vill bo i hus flyttar i så fall från stan.

    Blev dock nyfiken, vad menade du med  den höjda kontantinsatsen? Jag hade intrycket att den var så låg nuförtiden, förr var det ju "alltid" tio procent som gällde för hus. 
    de e 15-20% nu
  • Never ending story
    starchild81 skrev 2012-02-01 15:44:07 följande:
    Du blir inte rik du föds rik..... Många familjer sitter med säg tre hus, de säljer det ena o ger barnet vinsten säg en mille som ett förskott på arvet o vipps har du råd att köpa gård...

    Dock är det mer lönsamt att ha jordbruksfastighet med skog för då kan du göra massa av drag och skatteplanera.... Inget som en vanlig Svensson har så bra koll på, dock får du detta implementerat i bröstmjölken om du råkar födas i en rik familj.....  
    de där håller ja inte alls med om... ja har alltid varit ensam med mamma o hon har aldrig haft råd o ge mig en krona.. o min sambo har heller inte ärvt nånting.. vi köpte våran gård själva utan nån annans hjälp.. förutom bankens då givetvis
  • Never ending story
    starchild81 skrev 2012-02-02 13:06:55 följande:
    Den som är satt i skuld är icke fri... Om ni skulle bli arbetslösa skulle ni då kunna ha kvar gården i säg tre år... Det är en bra måttstock
    men nu handlade det inte om de... du skrev att man bara har råd om man föds rik.. varken ja el min sambo har gjort de..
Svar på tråden Köpa hus/gård hur har folk råd?