• Anela B

    Bosniska mammor - Hur gör ni?

    Hej! Mitt namn är Anela och är mamma till en liten busunge på 13,5 mån som heter Emin. Jag är ursprungligen från Sarajevo och är bosatt i Göteborg sedan 2003. Jag vill med denna tråd skapa ett forum för mammor från Bosnien där vi kan prata, byta erfarenheter och bara reflektera om allt möjligt som har med vår härliga bosnisk-svenska kombination att göra:)  Hoppas att det finns fler där ute som skulle vilja göra samma sak.  Jag kan börja med en fråga som jag undrar hur ni gör/gjort med era barn vad det gäller språk. Pratar ni enbart bosniska med dem eller blandar ni? Ni kanske kör den tuffa skolan som min pappa gjorde; "Samo bosanski!! Jeste li bosanci ili svedani?";) Jag pratar enbart bosniska med Emin då jag tänker att han kommer lära sig svenska väldigt snabbt när han börjar på förskolan och jag vill lära honom så mycket bosniska som möjligt. Hur gör ni?

  • Svar på tråden Bosniska mammor - Hur gör ni?
  • Anela B

    Tack för det fina inlägget! Jag vet att jag och min syster lärde oss svenska oerhört fort och vi var ändå 10 respektive 14 år. Så jag hoppas och tror att lilla pyret kommer klara sig väldigt snabbt och utan problem:)

  • Anela B

    Hej Sanela,
    Så kul att du hittade tråden! Grymt jobbat av dig att du lär din son bosniska, jag har några "blandäktenskap" i familjen och för de föräldrarna har det inte varit så lätt med språket, bosniskan har kommit lite i skymundan.
    Emin ska börja på dagis i augusti, när han blir 20 månader. Ha insett vilken djungel det är med att välja dagis...!

    Vart bor du?

  • Anela B

    Jag blir imponerad av att höra hur ni löser språkproblematiken. Emin ska inte ens snart börja på dagis men jag tänker redan och hoppas att han inte kommer känna samma känsla som jag hade när jag kom till Sverige och kom till skolan första dagen... Jag får lära honom de väsentligaste orden "kom", "äta", "drycka" da mi dijete ne ostane gladno hehe ;)

    Många av er som skrev i tråden är gifta/sambo med "icke-bosnier". Brukar ni åka ofta ner till Bosnien eller blir det andra typ av semester? Min man börjar redan nu planera hur vi ska åka ner nu till sommaren, älskar och hatar det samtidigt. Älskar sommaren, frukten, min familj men avskyr bilresan ner...

Svar på tråden Bosniska mammor - Hur gör ni?