Inlägg från: annakarinsofia |Visa alla inlägg
  • annakarinsofia

    AV-block

    Hej!

    Jag ser att det är flera år sen ni skrev men tänkte att jag chansar i fall att ni fortfarande ser detta. Jag har en dotter som är tre år och fick diagnosen AV-block 3 vid 6 månaders ålder. Hon mår bra och har inte behövt opereras än, pulsen ligger mellan 60-95 slag och har inte ändrats under de nästan 3 år vi gått på kontroller på Astrid Lindgren. 


    Jag funderar ganska mycket nu kring hur man ska förklara för barnet om hennes diagnos och min fråga är alltså om och hur ni berättat för barnen om deras diagnos? Min tjej är ganska eftertänksam och grubblande och just nu vill hon inte alls gå till doktorn pga att hon tyckt 24h-ekg varit så jobbigt. Jag vill inte säga något som gör henne rädd eller orolig men tror att det vore bra om hon fick veta lite mer så att hon inte hittar på något själv som gör henne orolig, än så länge har vi inte sagt något särskilt mer än att ibland måste man kolla lite hur hjärtat låter.

    Hälsningar Anna

  • annakarinsofia

    Tack för ditt svar! Vet din son om sin diagnos och hur har ni pratat om det? Förstår om det är en för privat fråga och om du inte vill svara såklart!
    /Anna

Svar på tråden AV-block