• Adora1

    Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"

    Här samlas vi som varit aktiva i tråden "Vi som precis plussat med syskon" och pratar vidare.....

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-06 20:32
    VI SOM FÅTT BEBISEN!!
    Vera01: 21/8 föddes Vilmer (v.42+1)
    jannovich: 26/8 föddes Viggo (v.38+3)
    Jennypenny83: 5/9 föddes Max (v.39+3)
    Liiiiina: 12/9 föddes Lillasyster (v.40+2)
    Vic2ria: 20/9 föddes Nyima (v. 40+5)
    Blondie85: 1/10 föddes Evelina (v. 37+6)
    Adora1: 4/10 föddes Agnes (v. 39+6)
    Tinne: 4/10 föddes Olivia (V.39+3)
    Krabbolina: 5/10 föddes Lovisa (v 40+3)
    Moonflight: 6/10 föddes Melinda (V.41+1)
    Lisa73: 9/10 föddes Tova (v. 39+5)
    LillaPy: 11/10 föddes Linnéa (v 40+1)
    Anna J01: 16/10 föddes Vidar (V.40+6)
    Alexe: 19/10 föddes Hannes (v. 39+6)
    KristinaW: 21/10 föddes Valdemar (v. 40+4)
    EmmaK: 29/10 föddes Tilde (v. 40+2)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-09-11 16:29
    MoonFlight: 30/8 2013 födde Zackarias (v.41+6)

  • Svar på tråden Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"
  • T inne

    Patrice har också blivit mammig den senaste tiden. Säger hela tiden att jag ska ge Olivia till pappa så jag kan följa med henne. - Pappa kan ta syster!!

    Idag var vi och storhandlade och jag hade Olivia i liggvagnen. Och hon kämpa verkligen för att sätta sig upp, så jag fick bulla upp med jacka bakom hennes rygg så hon kom upp lite och kunde se sig omkring, och de gillade hon :) de var likadant igår på Ikea.

    Olivia sover helt olika på dagarna. Vissa dagar kan hon sova nästan hela dagen, nästa dag sover hon knapp något alls. Men hon sover bra på nätterna så jag klagar inte. Vaknar Max 1gång om natten, ibland sover hon hela natten. Till skillnad från hennes syster som typ aldrig sov förrän hon började på dagis.

  • Alexe

    Vilka olika sovvanor. Här sover Hannes oftast 3 ggr, två längre pass på 1-2 timmar (om han är i sjal el famn), sen ett kortare på typ 30 min. Känns som att det är så han vill ha det, men har han inte möjlighet att få de långa passen kan det bli uppåt 5 ggr à 30 min el kortare istället. Somnar oftast runt 21 för natten, vaknar runt 7 o äter 2-4 ggr däremellan. Skulle lätt kunna tänka mig att byta m nån av er som har barn som sover hela nätter, för nu går det ofta i stafett här, när Hannes somnar så vaknar Elias o vill hålla hand, flytta t mitten, kissa el bara kolla läget. Han har kommit in i riktigt sovstök tyvärr.

    Jenny: har aldrig varit på Lalandia men hoppas vinna resa dit i nån tävling jag var med i :) Hoppas ni har det jätteskönt.

    Idag hade jag mina första barnlösa timmar sen Hannes föddes. Spenderade dem m att köra några av mammas uttjänta möbler t tippen o sen köpa mig ett par nya glasögon. De gamla har jag nog haft sen jag var 18...

    Men det ska bli mer sånt nu. Hannes får börja m ersättning när jag är borta (hoppas bara han vill äta det, lilla kinkblåsan) o så ska jag börja träna igen o ha Elias ensam mer. Dessutom har vi infört varannanveckas matlagning. Vi veckohandlar ju o då får den som ska laga mat bestämma vad som ska handlas. Så slipper det bara vara mitt ansvar jämt. Får se hur det här går o om vi kan hålla på det.

  • Adora1
    Alexe: Låter bra att en har ansvaret en vecka i taget. Så kanske du kan få relaxa lite ibland ansvarsmässigt Glad

    Vi får nog ha nåt möte härhemma snart om ansvaret av att tvätta. Vi kan köra ca 2 maskiner dagligen för att gå runt tvättmässigt (minst), det tar mycket tid, bärkraft och energi. Och det är i 9 av 10 fall jag som tar initiativ till att det måste tvättas eller vikas/läggas undan. Har pratat om det många ggr men det biter inte på min bekväme man, som ibland tycks tro att om han bara sitter i tv-soffan tillräckligt länge så tvättar tvätten sig självt.
    Vi har ett städ-schema nu och det funkar hyfsat men det behövs uppenbarligen ett tvätt-schema med! 
  • Adora1

    PS. Agnes VÄGRAR sova eller äta trots at hon är supertrött, vi får ha henne uppe i famnen/björnen heeeeela tiden idag. Och Heddas trots har nått nya höjder verkligen, hon har vridit åt tumskruvarna på att vara A Pain In The Ass... Känner mig totalt slut redan och dagen har bara börjat Skrikandes. Mannen fattar inte men han var på jobbet i fredags, jag har inte fått något andningshål på hela veckan, bara slava slava slava och extremt trots och otacksamhet från Hedda varenda dag Gråter. Slänger iväg maten jag lagat oavsett vad det är, vägrar sova etc etc etc.
    Ber att ex få gröt sen när hon får den ska hon inte ha...Provocerande som f-n ... 

  • Adora1
    Skrattande Bara jag som skriver idag? Vi har varit på middag hos min mamma i Lund, packade således ihop oss och ungarna i bilen och körde dit. Redan på parkeringen började Agnes skrika. Och sen var hon missnöd och skrikig alla tre timmar vi var där. Mamma bjöd på dessert också och vi försökte amma men det gick inte för Agnes vägrar ju amma sittandes. Så det blev riktig pannkaka av alltihop, men Hedda hade ändå kul! Hon var så glad över att få träffa mammas hund så hon var nöjd när vi åkte hem...Men gud vad stressigt när man är bortbjuden och bebben inte slutar skrika, puh! Sedan kom vi hem och det är översvämning i pannrummet. . . 
    Funderar starkt på att försöka sälja och flytta till hyresradhus/bostadsrätt i Lund Drömmer
  • T inne

    Adora: ja vilken skit!! Vi har också planer på att sälja huset och flytta till radhus eller nåt. Det är ju så mycket jobb med hus. Tid och pengar som vi hellre vill lägga på annat.

  • Adora1

    Ja och nu när vår väl tilltagna "extrabudget" som vi hade sparat till reparationer och dylikt inför flytten till hus hösten 2010 redan är slut (hus = pengaslukande hål) har man hela tiden ångest inför att något ska hända som man inte har råd med... Har iaf pengar till att lägga om taket på särskilt konto och så ska vi byta fönster och göra fint med staketen/trädgården etc i vår. Svärföräldrarna ska komma och hjälpa till med barnen och småreparationer, så får vi se om det går att sälja huset utan förlust i ex maj/juni. Och ha tur och få ett radhus ex med LKF (har stått i kö i snart 8 år så nåt får vi kanske?) Annars får vi vänta...

  • Vic2ria

    bra att ni skriver om baksidorna av att äga hus för att påminna en husönskade fattig småbarnsförälder =)

  • Adora1
    Vic2ria skrev 2012-02-20 08:27:43 följande:
    bra att ni skriver om baksidorna av att äga hus för att påminna en husönskade fattig småbarnsförälder =)
    Vi köpte vårt lilla hus i Hörby mycket billigt.. Trodde aldrig vi skulle ha råd med hus men...Det är inte så många som vill bo här så priserna är låga!
  • T inne

    Vi målade om vårt hus för 1,5 år sen och märkte att vårt stora förråd var ett riktigt fuskbygge så det är helt genomruttet. Blir till att riva och bygga nytt. Plus massa andra små fel som man hittar hela tiden. Just nu finns de inte pengar till massa reperationer. Sen har vi en trädgård med rabatter runt hela tomten plus lite till. Känns inte som tid finns för att hålla de snyggt. Man blir trött bara man tänker på de.

Svar på tråden Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"