Dela med dig av ditt middagstips! Ta chansen och vinn 3000:-
Baconinlindad kycklingfilé med Ädelostsås & Ugnspotatis
Behövs:
Kycklingfiléer
Potatis
Bacon
Ädelost
Olja
Margarin
Cremefraiche
Grädde
Salt
Peppar
Ugn: 200 grader
Tina upp kycklingfiléerna och linda runt bacon så det täcker. Stek sedan i både olja och margarin. (Oljan blir inte så het med margarin i).
Gör en sås på nersmulad ädelost, cremefraiche (3dl) och grädde (2dl), kan behövas mer beroende på hur tjock/tunn sås man vill ha. Salta och peppra efter eget mått och smak.
Putsa potatis och dela de på mitten, lägg sedan dom på en oljad plåt. Salt och peppra.
Lägg in dessa i ca 45 min, beroende på hur hårda/mjuka man vill att potatisen ska vara.
Lägg sedan kycklingen i en ugnsform och gör snitt/skåror. I dessa ska ni nu trycka i ädelost och såsen, sen ska all sås hällas över kycklingarna.
Lägg sedan in i ugnen i ca 20 min så det får färg.
*
Motivering:
Denna rätt är väldigt enkel att göra, den är gudomligt god och den känns lyxig och den är väldigt populär bland mina vänner.
Den går att frysa ner, och man kan byta ut ugnspotatisen mot vanlig kokt och man kan även ta bort potatisen helt och skiva ner kycklingen och servera med tagliatelle,eller bara en vanlig sallad till.
Den går att variera och den är lika god varje dag.