Dela med dig av ditt middagstips! Ta chansen och vinn 3000:-
Biff Greta4 pers.
1 kg potatis
0,6 kg ryggbiff
5 msk grädde
2 äggulor
1 gul lök
4 msk dijonsenap
2 dl söt senap
salt
peppar
smör
Gör så här:
Skala, tärna och stek potatisen i lite smör, salt och peppar. Skär ryggbiffen i centimeterstora tärningar och hacka löken i små bitar. Blanda ihop söt senap, dijonsenap lök och äggula. Vänd ner det tärnade köttet i senapsblandningen och stek den i lite smör. Rör om då och då så att den inte bränner vid. Meningen är att den ska steka relativt torr vilket tar ca. 5 min. När Gretan börjar bli färdig, slå i grädden och låt koka in. Smaksätt med salt och peppar och servera med den stekta potatisen och gärna en sallad till.
Motivering:
Nu behöver ni inte efter dagens middag leta, för här har ni Greta. En rätt som är snabb enkel att laga och kommer definitivt både stor och liten gom behaga.