• Gurkan

    Dela med dig av ditt middagstips! Ta chansen och vinn 3000:-

    Couscoussallad med fiskbiffar och chilisås

    4 portioner couscous
    4 dl ärtor-, majs- och paprikablandning
    1 msk olja + 3 msk vatten
    'Örtagårdskrydda
    400 gram tinad torskfilé
    0,5 dl grädde
    0,5 dl ströbröd + att vända i
    1 ägg
    salt och peppar
    Dill
    Persilja
    10 cm finhackad purjolök
    0,5 burk creme fraiche
    2 dl filmjölk
    0,5-1 dl sweet chilisås
    salt och peppar

    Mät upp vattnet till couscousen och lägg i grönsakerna i samma kastrull. Koka upp vattnet och tillsätt couscousen, lägg på ett lock och låt stå i fem minuter tills couscousen sugit åt sig vattnet. Blanda under tiden Olja och vatten och örtagårdskrydda och vänd sedan ner det i couscousen.
    Skär fisken i bitar och mixa tillsammans med grädde, ägg, ströbröd, salt, peppar, dill och persilja. Tillsätt mer grädde om färsen blir för hård och mer ströbröd om färsen blir för lös. Vänd ner purjolöken och låt färsen stå fem minuter. Forma därefter biffar som vänds i ströbrödet och stek gyllenbruna i smör.
    Blanda creme fraichen med fil och sweet chilisås (mängd efter hur starkt man vill ha det) smaka av med salt och peppar.

    För att göra det riktigt vardagsfestligt är mitt tips att släcka ner lite, tända lite ljus, lägg fram servetter och servera mjölken ur ett glas på fot.

    Motivering:
    Enkel rätt som ändå smakar gott och som går att variera för att behaga de allra flesta! 

Svar på tråden Dela med dig av ditt middagstips! Ta chansen och vinn 3000:-