• Regnbågsdröm

    Jag behöver vänner som gör IVF i RMC malmö

    Hej alla! Funderar på att hoppa in lite i den här gruppen, om det känns okej?

    Vilket steg ligger ni andra på nu?

    Jag är just nu på "vänta för att få börja om"-steget. Jättejobbigt. Skulle ha satt tillbaka ett ägg i måndags, men på väg till Malmö så ringer de och säger att inget av de tre befruktade ägg som vi hade hade klarat sig. Gjorde så jävla ont. Nu försöker man liksom bryta ihop och komma igen. Men det är svårt. Och troligtvis långt kvar tills vi får börja om igen...

  • Regnbågsdröm
    Cina84 skrev 2015-09-27 18:52:33 följande:
    Bara hoppa in :).

    Ta dig tid att vara ledsen, det är viktigt. Var det ditt första försök? Jag tror att de försöker göra så att de som redan är igång inte ska behöva vänta eller kanske bara en cykel. Så du behöver nog inte oroa dig.
    Tack!

    Ja det var första försöket. Är rädd att hamna i någon julledighet eller något och därför få vänta längre. Men hoppas inte det. Vi får se. Men vet att jag inte får börja på nästa mens i alla fall. Men förhoppningsvis mensen efter då..
  • Regnbågsdröm
    Pusheen skrev 2015-09-28 21:32:48 följande:
    Hej och välkommen! :)

    Det hände samma för mig i vårt första försök. De ringde några timmar innan vi skulle dit och sa att det inte blev något. Tungt.. Och tungt att det räknas som ett försök.

    I vårt andra försök som vi gjorde nu så blev det bara ett embryo som klarade sig och det fick vi tillbaks men nu har jag min mens tyvärr så det tog sig inte.

    Väntar på att få besked på hur vi går vidare med försök nr tre.

    Jävligt surt att inte ha något i frysen att försöka med. Mår så dåligt av hormonsprutorna.

    Ja ja.. Jag hoppas på att vi får försöka igen vid nästa mens. Min mens är också snart slut. Så det är bara att vänta på nästa.

    Denna eviga väntan..
    Då ligger vi ungefär på samma nivå. Jag har också mens nu och ska få vänta (förhoppningsvis, beroende på kö sa de?) till nästa mens.

    Tungt för er. Vet hur det är, även om vi ju "bara" gjort ett försök Lider verkligen med er, men håller alla tummar att ni lyckas nu!

    Vet du om ni får byta något i behandlingen nu? Jag skulle tydligen ta menopur (eller nått sånt?) istället för Gonal-F. Ska dock kolla upp det lite, för har för mig att jag läst någonstans att den ger färre ägg. Och anledningen till att vi gör ivf är just få ägg... Så får se.

    Kram till dig! Vi kan väl följas åt? Och hjälpas åt i väntan?
  • Regnbågsdröm
    Mella79 skrev 2015-10-07 22:37:58 följande:

    Jag förstår verkligen att det är svårt att vara positiv! själv har jag en månad kvar på min nedreglering! Är så trött på allt väntande ! Dagarna timmarna känns så långa! Ju mer information jag söker desto mer orolig blir jag ! Men jag vet inte vad jag annars ska göra?


    All denna väntan är förjävlig. Jag håller med dig. Vi håller just nu på att vänta på att få börja om igen, efter misslyckat försök. Väntar på att få mens om typ fyra veckor eller nått. Så jäkla drygt.. Sen vet man ju inte om man får börja då heller, kan ju vara kötider och sånt. Eller att man hamnar mitt i någon julledighet eller så.. Vet ni om de har typ stängt någonting då?

    Försök att inte söka för mycket info! Det misstaget gjorde jag alldeles för mycket. Fick för mig att man inte kunde misslyckas exakt där vi gjorde (fick befruktade ägg och tid för insättning, men de "dog" på vägen sen när vi var på väg till Malmö) Hade inte läst någonstans att det kunde hända. Alla som misslyckades gjorde det antingen innan befruktning eller efter insättning enligt vad jag läste. Så det är dumt att läsa för mycket. <3 Man ska bilda sig sin egen uppfattning
  • Regnbågsdröm
    Mella79 skrev 2015-10-08 11:56:23 följande:

    Du har rätt! Men jag är så trött p de ! De har ingen koll ringde in idag för att fråga hur jag ska göra efter min nedreglering men den infon skulle jag redan fått!!!! Jag ska ha menopur istället vet inte hur man tar det! Eller när jag ska börja om jag får börja! Jag vill verkligen träffa läkaren imman jag börjar för att diskutera dos och amh och massa frågor ! Men de svarar inte ens i telefon och när de väl gör det är de är de skitstessade !!!!


    Men tar du synarela nu eller? Har du inte fått typ ett schema över när du ska börja med sprutorna? Det fick vi. Så länge man får blödningen efter 7-14 dagar med synarela så ska man köra på som planerat. Så gjorde vi. Men hade gonal-f då. Jag ska också ha det där menopur nästa gång.. Vet inte heller hur det funkar. Har du också gjort försök innan? Har du ringt och tryckt in att de ska ringa upp dig? Det vet jag att jag gjorde ett par gånger.
  • Regnbågsdröm
    Mella79 skrev 2015-10-08 21:51:49 följande:

    Tar synarela för behandling av endometrios och då skulle jag ta det i två månader och mensten uteblir !! Detta är mitt tredje försök! Har aldrig kommit till insättning ! Äggen klara sig inte mer än 48tim ! Hur har det gått för dig ?


    Okej, förstår. Men har du fått börja med hormonsprutor någon gång eller kör du någon annan typ av behandling då? Jag har kört långt protokoll med både nedreglering med synarela och sen med gonal-f (nästa gång ska vi köra den andra sprutan)

    Har samma som dig. Äggen blir befruktade, men klarade sig inte hela vägen till insättning. Men har hänt en gång. Så hoppas att vi har bättre lycka vid nästa försök! Vet du när ni kommer få försöka igen ungefär? Kram till dig!
  • Regnbågsdröm
    Mella79 skrev 2015-10-09 11:20:40 följande:

    Jag har kört kort en gång och långt protokoll 1 gång! Nu blir extra långt protokoll !hur många ägg har du fått ? Men jag måste få toll ett möte med läkaren för om det är lönt att använda sista försöket toll detta eller köra ägg donation istället!!!


    Vi fick ut 7 ägg. 4 var mogna nog för att testas att befruktad. 3 blev befruktade. Hade äggplock en fredag. Fick info på lördagen om att vi skulle ha insättning på måndag. Inget samtal på söndagen. Sedan ringde de när vi satt i bilen på väg till Malmö och sa att inget av de tre äggen fanns kvar.. Gjorde så ont!

    Vart föll ni? Kram!
  • Regnbågsdröm
    Mella79 skrev 2015-10-09 16:52:21 följande:
    Första gången var det precis som ni ! 30 min innan min bokade tid för insättning en måndag ! Andra gången på morgonen samma dag som insättning på eftermiddagen! Jag har aldrig upplevt en mer fruktansvärd smärta ! Det gjorde ont i själen ! Jag vågar knappt testa igen !
    Lider med dig. Och vet ju hur det känns. Kände mig väldigt ensam i den känslan, så på ett sätt känns det ju skönt att man inte är ensam (ta det på rätt sätt, du fattar säkert hur jag menar) Så du har liksom jag aldrig heller ruvat då? Jag hoppas verkligen att det ska bli vår tur snart.. <3 Kör du långa protokollet också eller?
  • Regnbågsdröm
    Mella79 skrev 2015-10-13 22:06:36 följande:
    Klart jag förstår hur du menar! Du o någon vet hur det känns! Jag önskar verkligen inte min värsta fiende den känslan ! Jag ska börja med långt protokoll ! Är detta din andra gång ? Vad tar du för dos av menopur ?
    Det blir mitt andra försök nästa gång. Får förhoppningsvis börja (med långt protokoll. Precis som sist) efter att jag fått mens nästa gång. Vilket blir om ett par veckor. Då ska vi ringa in på RMC-svararen, sen får vi ju se om de planerar in oss eller om det blir extra väntan...

    Ska som sagt byta från gonal-f till menopur denna gången. Tror jag ska ta 450 direkt nu. Med gonalen började jag på 250, men hände inte ett skit. Hur mycket tar du?
  • Regnbågsdröm
    Debawe skrev 2015-10-15 16:44:22 följande:

    Regnbågsdröm och Mella79, jag har precis som ni fått besked samma dag som ET att de inte hade delat sig som du skulle och att det inte blir något. Kändes precis som det var jag som skrivit era upplevelser. Det värsta samtalet jag någonsin fått tror jag! Min värld föll samman. Men nu snart två veckor senare har jag och min sambo börjat se framåt och väntar på nästa försök som lär bli i mitten/slutet på november, om vi får plats på RMC. Har börjat ställa mig in på att det är en lång process, men är så rädd att få samma besked nästa gång. Vet inte hur jag ska orka. Om jag bara hade fått ruva i alla fall (trots att jag förstår att det är minst lika jobbigt). Känns så skönt att det finns fler som förstår, för känns som ingen i min närhet fattar hur tufft det är.


    Fint att du skrev <3

    Jag känner precis som du. Jag har tänkt samma sak "jag kunde väl fått ruva i alla fall". Väntar du också på mens för att höra av dig och få besked om ni får börja nu igen? Kör ni långa eller korta protokollet? Jag är rädd också för att det är massa jul-stängt och sånt som man kanske hamnar mitt i... Jag och sambon känner oss också redo att börja om nu igen. Den här väntan i mellan har känts som en evighet. Då kanske vi får börja ungefär samtidigt Jag är också livrädd för att det ska bli samma sak igen..
Svar på tråden Jag behöver vänner som gör IVF i RMC malmö