• Regnbågsdröm

    Jag behöver vänner som gör IVF i RMC malmö

    Äggplocket klart. Blev 4 ägg. Färre än sist och det känns lite jobbigt. Samtidigt vet man ju att det bara krävs ett guldägg för att det ska funka. Vi hoppas så att mina 4 ägg är de där perfekta äggen. Imorgon får vi veta om det blivit någon befruktning. Livrädd och orolig för tiden emellan nu. Men håller mina tummar fortfarande, släpp inte dem ni heller - ni som hoppas på oss. Kram!

  • Regnbågsdröm
    Mella79 skrev 2016-01-14 14:30:51 följande:

    Jag håller verkligen alla fingrar jag har ! Tänk på att det inte hjälper att oroa sig !


    Tack snälla! Jag ska försöka!
  • Regnbågsdröm
    regnbagsbarn skrev 2016-01-14 20:29:33 följande:
    Precis som du skriver behövs det bara ett ägg... det rätta ägget... jag tror det finns där! Kram
    Tack finaste du! Jag hoppas så att du har rätt. Återkommer med eventuellt befruktningsresultat imorgon.
  • Regnbågsdröm
    Mella79 skrev 2016-01-15 09:33:23 följande:

    Hur går det ? Tänker på er !


    Ska ringa kliniken mellan 10-10.30. Så jag återkommer med besked. Förhoppningsvis positiva. Är så nervös.
  • Regnbågsdröm

    3 befruktade ägg fick vi! Insättning imorgon om allt går som det ska. Blev så lycklig och lättad av resultatet. Samtidigt börjar vårt kritiska och jobbigaste dygn nu, då det var här det sket sig förra gången. Nu hoppas vi att byte av donator, samt till menopur, ska göra att mina ägg delar sig som de ska. Släpp inte era tummar!

  • Regnbågsdröm

    JAG RUVAR!!
    Ett litet hjälteägg hade klarat sig och är nu isatt. Oavsett hur det går så känns det som en seger! Tack till alla som hållit tummarna, ni kan ju gärna fortsätta månaden ut om ni vill

  • Regnbågsdröm
    Pusheen skrev 2016-01-19 13:04:42 följande:

    Måste bara berätta.. Vi var på vårt första möte på Nordic IVF igår. Vi kände oss så positiva när vi lämnade kliniken. De var supertrevliga. Vi var där i närmare två timmar!
    Dr gick igenom vår journal från rmc och la upp en ny behandlingsplan tillsammans med oss. Vi hade möjligheten till önskemål och egna invändningar. Det sjuka är att hon pratade om min påhittade pco! Enligt henne så har jag INTE pco. Jag uppfyller inte kriterierna för det. Rmc har utgått ifrån att jag har det endast baserat på hur mina äggstockar ser ut. Hon ansåg inte heller att jag har endometrios! Endon är väl kanske ändå lite svår att upptäcka men rmc bedömde att jag hade det pga något som de också såg på min ena äggstock. Nya doktorn såg inte det så enligt henne är vi "bara" ofrivilligt barnlösa. Så sjukt.. så mycket att ta in.. mådde nästan illa efter besöket för det var så mycket att ta in. Om detta nu stämmer så kan jag tycka att rmc har orsakat mig så sjukt mycket lidande i onödan. Jag har verkligen mått skitdåligt av alla nya besked därifrån! Trott att det varit så mycket fel på mig!
    Med tanke på ett de började på så pass svag dos med hormoner på mig pga att de var rädda att jag skulle svara starkt som en "pcoare" och att jag INTE svarade som en som har pco så borde de ju tänkt att jag inte har pco?? Andra försöket mesade de också med hormonet med samma dåliga resultat.
    Känner mig besviken på rmc men samtidigt tacksam att vi vet det vi vet idag och att vi lättare kan gå vidare nu med andra behandlingar så det är ju inte för intet med mina behandlingar på rmc.
    Det doktorn tänkte på och fokuserade på var att jag fick ut så många omogna ägg förra försöket så nu la hon upp benhandlingen på ett speciellt sätt för att optimera mognaden. 
    Ska först ta en spruta som heter Elonva som ger blåsorna en rejäl kickstart och som håller i sig en vecka sen blir det Menopur och Orgalutran och sist Lutinus (som jag bara hört äckelpäckel om :)). Fick även välja korta eller långa protokollet så det blir korta denna gången. Mådde ju så sjukt dåligt av nässprayen plus att dr tyckte att jag inte skulle gå igenom det en gång till om jag inte måste. Hon ansåg att jag har lika bra chanser på kort men blir det inte bra så kan jag ju alltid återgå till långt. Vi kan även köra igång direkt vid nästa mens! Det blir om ca två veckor :) Ska bara leta rätt på lite blodprovsresultat som de måste ha innan vi kör igång men det hoppas jag kunna hitta inom två veckor.
    Nu känner jag mig positiv igen :)

    Kram till er som orkat läsa igenom min roman :D


    Jag orkade läsa din roman Känner väl egentligen främst att - fan vad skönt att du fick en positiv upplevelse och att det nu känns bra att vara igång igen! Önskar er all lycka! Sen är det förstås förfärligt att RMC ser en massa saker som inte stämmer. Det gör det ju så mycket jobbigare för er. Men du får inte tänka att det påverkade era försök, för så funkar det ju inte riktigt. Sen att de mesat med hormonerna, visst. Men du har ändå blivit så pass stimulerad tillslut att det gått till äggplock.

    En sak jag funderat på.. När man sen får privat så betalar man ju. Är det "trepack" man köper då? Och om man sen skulle bli gravid på första försöket.. Kan man använda de andra två till syskonförsök då? Jag har hört förut att inom landstinget så är försöken förbrukade så fort man blir gravid. Men jag tänker, om man köper dem på privat klinik så är det kanske annorlunda?
  • Regnbågsdröm
    Pusheen skrev 2016-01-19 12:25:31 följande:
    Jättestort grattis till ruvningen! 
    (trodde jag redan hade skrivit det men det hade jag ju inte)
    Och tack också, förresten! Nu höll jag på att glömma det
  • Regnbågsdröm
    Pusheen skrev 2016-01-19 13:46:16 följande:
    Men det påverkade ju våra försök ändå.. Fick låg dos trots att jag endast utvecklade tre äggblåsor. Samma sak två försök. Det var ju först vid sista försöket som jag typ svarade normalt. De kunde ju öst på lite mer redan vid andra försöket. Visst, jag har kommit till ET vid två av mina försök men jag tror att det egentligen kanske hade kunnat gå så mycket bättre. De har givetvis gjort sitt bästa utifrån vad de trodde var mitt problem om man säger så :)

    Vid privat så måste man typ först bli "godkänd" för att få köpa trepack. Dr måste väl typ tycka och bedöma att det finns anledning till det. Annars kan man köpa ett och ett.

    Det är samma som vid landstinget tyvärr.. Om det tar sig på första så brinner de andra två inne! Man får betala för allt.. Man kan använda två frysförsök istället för en stimulerad om man vill.

    Försöken brinner inne vid fullföljd graviditet så jag frågade om man får missfall vad som gällde då och det är som sagt bara vid fött barn som det brinner inne.

    Vi ska köpa tre försök. Vill slippa den mentala stressen att det "måste" ta sig :)
    Ja du har förstås rätt. Hade de börjat på högre dos så hade du kanske fått flera äggblåsor och också fler ägg. Du har rätt. Det kan ha varit så. Egentligen så ska du ju säga till RMC att du nu fått veta att du inte har de diagnoserna de satte på dig. Ifrågasätta. Men jag förstår att man inte orkar.
    Var du också en sådan precis som jag som fick ut väldigt få ägg? Fick visserligen ut 7 första försöket, men bara 4 mogna och de 3 som befruktades klarade sig inte. Andra försöket fick vi ut 4 mogna och 3 befruktade. Men bara 1 klarade sig till ET. Hoppas dock såklart att det är ett riktigt guldägg

    Riktigt dåligt att man inte får använda resterande försök till syskon. Jag förstår inte systemet faktiskt. Jättedumt. Men jag skulle helt klart också kört på trepack. Vad kostar det?

    Men om man skulle få något till frysen så får man använda dem till syskonförsök väl?

    Jag hoppas verkligen att det ska gå vägen för er nu! Och för mig också
Svar på tråden Jag behöver vänner som gör IVF i RMC malmö