• Sjömamma

    Hysterisk - helt plötsligt inget kejsarsnitt?

    Hej.

    Usch vilken fruktansvärd situation du hamnat i. Vissa människor ska verkligen inte arbeta inom mödravården, defenitivt inte specialist mödravården.

    Bra att du har en bra kontakt med BM på MVC och en bra läkare där som förstår. De kommer att kunna hjälpa dig. Det är inte en BM från Ofeliamottagningen som beviljar och planerar snitt utan det gör en förlossningsläkare. Det är dessutom troligt att den läkare som du träffat på MVC redan skrivit in i din journal att du ska beviljas snitt. Det kan inte en BM ändra på.

    Hoppas verkligen att detta löser sig snabbt så du slipper få graviditeten förstörd. Visst går det att söka till andra landsting och utomlands men det bästa för dig vore ju att det snabbt går att ordna i din hemstad.

    Stor kram till dig!

  • Sjömamma

    Hej TS!

    Vad skönt att du fått prata med din BM och att hon står bakom dig till 100%. Hon kommer att hjälpa dig. Du kan säkert få stöd från den läkare du träffat också. Hoppas att du ska slippa gå på fler möten på Ofelia mottagningen, den BM du träffade ska du se till att du aldrig mer behöver gå till.

    Lycka till med allt och njut av din graviditet igen!

  • Sjömamma
    Anonym (snittad mamma) skrev 2012-02-26 01:45:36 följande:
    Oj, du verkar ha fått allt om bakfoten.. Skulle ingen behöva förklara varför denne vill snittas skulle våra skatter höjas enormt! Snitt skall de vara restirikta med. Men självklart ska de som måste ha snitt få det. Men det är ingen rättighet för vem som helst..
    Men snälla du, varför tror du att typ "alla" kvinnor skulle välja snitt om de fick? Det är ju ett helt orealistiskt scenario. De flesta skulle ändå välja att föda vaginalt. Men det skulle kunna sparas in mycket pengar på att de kvinnor som vill välja snitt först ska "behandlas" för sin "onaturliga" skräck. Som Ravenna skriver ovan.

    Räknar man dessutom ut ett snittvärde för vad en vaginal förlossning kostar totalt med all eftervård i form av komplikationer, framfallsoperation, korrigerande kirurgi etc etc, så kostar den nog många kronor mer än ett kejsarsnitt.

    Min förlossning var helt "normal" men har gett mig skador som hittills har kostat både mig och sjukvården mycket pengar. Har ingen aning om vad slutnotan kommer att bli.

    Trots detta är jag inte så säker på att jag skulle vilja ha ett snitt om jag nu nån gång skulle vilja föda barn igen. Jag skulle hellre se att sjukvården tog komplikationer från vaginala förlossningar på allvar och inte anse att det är något man bara får räkna med. Då skulle fler komplikationer och skador i första hand förhindras och i andra hand behandlas korrekt. Det skulle spara många skattekronor!

    Förlåt TS för OT men som vanligt spårar alla trådar om snitt helt ur och blir något slags för och emot-tävling. Huvudsaken är att du fick hjälp med ditt problem. Önskar dig en fortsatt bra graviditet!
  • Sjömamma

    Hej TS.

    Du kan nog gå in på inställningar på ditt FL-konto och välja att inte få mail så fort något händer här.

    Sen tror jag att du som trådstartare kan stänga tråden om du vill. Den har ju helt urartat, som vanligt när ordet kjejsarsnitt bara nämns här på FL. Det är så synd att kvinnor ska hacka på varandra istället för att arbeta tillsammans med att förbättra förlossningsvården för alla. Så att alla kvinnor kunde få den förlossningsupplevelse man önskar, kejsarsnitt eller vaginalt.

    Hoppas TS att du inte har tagit åt dig av vissa åsikter här, du känner själv din kropp och vet vad som är bäst för dig. Lycka till med allt nu! 

  • Sjömamma
    Anonym skrev 2012-03-01 12:26:10 följande:
    Det är inte sjukvårdens fel att folk är så feta att de lättare får problem. En av de vanligaste av de ökade anldningarna till komplikationer vid förlossning, i synnerhet sfinkterrupturer.
    Välkommen in till sfinkterruptur-tråden med ditt påstående. Men det tror jag inte du har kurage nog till för där kan du inte vara anonym och jag kan inte tänka mig att du vill skylta öppet med din totala okunnighet.
    Lady32 skrev 2012-03-01 12:33:57 följande:
    Ehhh...va? Var kom nu detta ifrån?? Obestämd

    Är ingen expert på sfinkter rupturer, men att de skulle vara så mycket vanligare bland överviktiga mödrar, har jag lite svårt att se logiken i...? Tror snarare att de är vanligare bland de kvinnor som "tvingats" eller "pushats" att krysta forcerat, utan att faktiskt ha krystvärkar. Samt bland dem som råkat ut för barnmorskor som inte skyddat perineum om de borde göra. Var övervikten kommer in i bilden, har jag svårt att föreställa mig. Vore intressant med en källa till ditt påstående. 
    Det finns de som drabbas pga stort barn men många drabbas helt i onödan pga ren okunskap hos förlossningspersonal.
  • Sjömamma
    Anonym ((..)) skrev 2012-03-02 08:28:22 följande:
    Var överviktig 110/170 med bägge, barn nummer 1 var liten 2700g men barn nummer 2 vägde 4700g vilket jag tycker är stort!
    Men jag sprack då inte!
    Jag lyssnade på min kropp och det gick hur bra som helst!
    Varför racka ner på Svensksjukvår
    Och bara för att det var så för dig så tror du att det är så för alla?

    Att om alla "bara" gjorde si och så så skulle de inte spricka sönder alls? Det du säger är ju typ att alla kvinnor som får svåra bristningar i underlivet får skylla sig själva.
  • Sjömamma
    Anonym skrev 2012-03-02 14:39:57 följande:
    Men on "bara" sjukvården ändrar sig blir det inga rupturer?

    tänk om folk kunde försöka LYSSNA på sin barnmorska under förlossningen i stället. Man får i allra flesta fall bra anvisningar om hur man ska trycka på, när man ska trycka på och att man ska hålla munnen stängd. Allt detta hjälper till. 
    Men jösses! Ja du borde verkligen hålla munnen stängd, får jag nästan lust att säga.... : )

    Och ja, många svåra underlivsskador skulle kunna undvikas om sjukvården ändrar sig. De förlossningskliniker som har tagit detta på allvar, t ex Jönköping, har halverat antalet sfinkterrupturer. "Bara" så där faktiskt. Och sparat pengar på kostsam eftervård.

    Men tror inte att det finns en enda forskningsstudie som visar på något som helst samband mellan att hålla munnen stängd och minskad risk för sfinkterruptur....
Svar på tråden Hysterisk - helt plötsligt inget kejsarsnitt?