• Cristally

    Hysterisk - helt plötsligt inget kejsarsnitt?

    Anna Paulita skrev 2012-02-28 11:00:27 följande:
    Fast kvinnan har äganderätt av sin kropp, hon väljer om hon vill bli gravid eller ej. Det låter kanske hårt men så är det faktiskt.

     Sedan tycker jag det är en trend att ta snitt som alternativ, Hollywoodstjärnor väljer att snittas i v36 för att slippa den sista riktigt stora tiden och självklart är vi vanliga kvinnor inte sena att följa efter. Snittfrågan var snarare än "intefråga" för 15-20 år sedan istället för hur det är nu. Kroppen är ganska finurligt rustad och ui och med att det mest naturliga är att föda vaginalt så är det rimligtvis det bästa för barnet iallafall. Sedan spelar ju mamman självklart en stor del i det hela och mamman är inte oviktig på något sätt.

    Självklart är det otrevligt att bli tvingad till något, men det är ju lite så livet är. Vissa grejer måste man göra, kalla det tvång eller ej, hur ogärna man än vill.

    Men saom sagt, jag är inte snittmotståndare på något sätt, jag tycker att alla som har väl grundade orsaker till att snittas ska få bli det, men jag tycker inte man ska hamna i läget där man får en blankett på MVC där man kryssar i "snitt" eller "vaginal förlossning".
    Word! Herregud, kvinnor har fött barn i miljontals år, våra kroppar är faktiskt konstruerade till det! Självklart gör det ont, men smärtan går ju över direkt efter att barnet är fött. Om man inte tror sig klara en vaginal förlossning, så är man nog inte mogen att bli mamma heller!!!!
  • Cristally
    Essien skrev 2012-02-28 12:06:43 följande:
    ignorant skrivet. extremt ignorant.

    "det går över direkt efter"

    tror du rupturer upp i tarmen går över så fort ungen är ute? på riktigt?? framfall sugs tillbaks sekunden efter krystandet är över? töjningar som medför inkontinens? har du över huvud taget fattat att vaginala förlossningar kan medföra skador som ALDRIG läker helt?

    mödrar har DÖTT i miljontals år pga förlossningar. jämförst med andra däggdjur är vi inte alls speciellt lämpade för att föda barn eftersom våra bäcken är trånga och bebisarnas huvuden är stora. MÅNGA dog i barnsäng förut. men om du nu jämför dig med kvinnor för en miljon år sedan hoppas jag att du födda i en grotta, utan minsta medicinska assistans, annars är du en hycklare av värsta slag.

    jag tycker trångsynta människor som du bör förbjudas att föröka er över huvud taget, ni tillför ingen medmänsklighet till världen ändå. 
    Men snälla du. Jag har fött tre barn, med det första barnet sprack jag "som en dragkedja". De andra två förlossningarna förlöpte normalt. Och jag är inte det minsta skadad i snippan, om nu  någon trodde det Man har väldigt bra läk-kött "därnere".

    Visst har mödrar dött i barnsäng i miljontals år. Men om vi nu håller oss till nuläget, dvs Sverige år 2012, så innebär en vaginal förlossning betydligt MINDRE risk än ett kejsarsnitt. Fråga vilken barnmorska som helst!

    Gäsp, ja du, förbjud mig (hur nu det skall gå till?!). Detta är ett diskussionforum, vilket innebär att alla inte tycker exakt som du tycker. Om du inte kan acceptera det, så har du inte här att göra.
  • Cristally
    Anonym skrev 2012-02-28 14:27:39 följande:
    "fråga vilken barnmorska som helst".... haha, den var bra!

    Jag frågar hellre läkare, tack så mycket.
    Tror du inte att barnmorskor besitter någon som helst yrkesskicklighet?
  • Cristally
    Lady32 skrev 2012-02-28 14:37:31 följande:
    Men snälla du, jag födde ETT barn vaginalt och fick både framfall, framåtriktad livmodertapp som nu är i vägen vid VARJE samlag resten av mitt liv, samt viss problematik med inkontinens (vid ansträngning, nysningar, skratt osv). Så uppenbarligen är det olika från individ till individ, vilka komplikationer man råkar ut för, om några, och när. Att det inte hände dig, betyder inte att det inte hände MIG. VAD är det som är så enormt svårt att förstå egentligen..? Verkligen frustrerande!

    Vidare har du fel i ditt (ogrundade) påstående att en vaginal förlossning innebär betydligt färre risker än ett planerat snitt (som ju är det vi diskuterar i denna tråd). En vaginal förlossning innebär få risker SÅ LÄNGE DEN FORTLÖPER KOMPLIKATIONSFRITT, ja, men kan DU garantera mig en sådan VF?? Nej, och det kan ingen annan heller, varpå jag väljer ett planerat snitt istället. Samma sekund som en VF blir komplicerad och det blir aktuellt med sugklocka, tång, akut snitt, värkstimulerande dropp osv, så ökar riskerna och överstiger dem som råder vid ett planerat snitt.

    Men det är sådant man känner till när man, som jag, lagt ner 5 månader på att jämföra riskstatistik, läsa forskarrapporter osv, dagligen, för att fatta rätt beslut för mig och min bebis... 
    Med ditt resonemang så borde alltså INGA förlossningar ske vaginalt??? Är det vad MVC förespråkar? Nej, just det, de gör de inte.
Svar på tråden Hysterisk - helt plötsligt inget kejsarsnitt?