• PinglanGbg

    Hysterisk - helt plötsligt inget kejsarsnitt?

    Anonym skrev 2012-04-07 23:49:50 följande:
    ja ett sånt inlägg är väl verkligen inte vad Ts behöver, som är så himla rädd inför sin förlossning. Du kan ju skriva skräckhistorier någon annanstans på forumet för folk som inte lider av förlossningsskräck. Lite empati måste man ändå ha med folk som är rädda. . Jag har fött 4 och alla har gått hur bra som helst kan jag säga till TS, och ingen jag känner som har fött barn varken med kejsarsnitt eller vaginalt, har drabbats av några som helst komplikationer. kanske i ett fall av 1000 går någonting snett och i ett fall av 10 000 kanske något går riktigt galet men sällan är det fara för livet i ett förlossningsrum i Sverige idag. Så hon kan nog känna sig trygg menar jag. Det är liksom inte som att vi befinner oss på medeltiden eller i uganda där kvinnor får ligga ute i djungeln och föda bäst de kan liksom. Det finns mängder av smärtstillande, jag har tex haft epidural under flera förlossningar och då har jag inte känt det minsta smärta, så nog finns det hjälp att få i förlossningsrummet om man ber om det. jag tycker inte man ska komma dragandes med skräckhistorier inför en förlossningsrädd, det finns det andra trådar i forumet för.

    Fast jag hade epidural under min förlossning och den hjälpte inte ett skit i slutskedet. Hade såå jäääävla ont, en nära döden upplevelse. Trodde inte att det gick att ha så ont. Kunde inte prata eller knappt andas. Förstår fortfarande inte hur det kunde göra så ont trots epidural plus lustgas. Detta skriver jag inte för att skrämma TS utan bara för att visa att det är olika för alla.
    Anonym skrev 2012-04-08 21:05:40 följande:
    Du har löst en massa studier säger du? Ja då undrar jag varför det fortfarande är så i Sverige att till och med läkare och forskare rekomenderar vaginal förlossning i första hand om det strider mot deras forskningsrön? Jag vet att kejsarsnitt är mycket säkra i Sverige, men jag vet också att vaginala förlossningar också är det. Sluta sprid skräckpropaganda. jag har fött flera barn som sagt och det har inte hänt något med min kropp, på grund av förlossningen och ingen jag känner har heller haft några problem. De flesta talar om sin förlossing med lycka i blicken ska jag säga dig. Du har antingen haft väldig otur och varit med om en riktig skräckförlossning eller så har du inte fött alls. Men dra inte dina egna erfarenheter över andra så är du snäll. TS är redan i kris situaton här och behöver stöd och uppmuntran, inte behöver hon någon som säger till henne att hon kommer att genomleva nära döden upplevelse eller bli skadad för livet. Hon verkar ju närmast apatisk eftersom hon inte får kejsarsnitt som hon vill ha. I första hand hoppas man ju hon får det men om hon nu inte skulle få det så är det u viktigt att hon kommer ur den här apatin hon befinner sig i. På vilket sätt tror du då dina somedagsprofetior skulle hjälpa henne?

    Dom som har fött vaginalt har oftare besvär senare i livet i form av inkontinens. Och detta kommer oftast efter klimakteriet. Alla kopplar inte ihop det med graviditeten för att dessa besvär ligger så långt fram i tiden.
  • PinglanGbg

    Du har fel. Alla förlossningsskador uppkommer inte direkt efter förlossningen. Inkontinens beror på försvagade muskler i underlivet och det får man i samband med en förlossning. Så de som inte fött vaginalt är inte lika svaga i bäckenboten. Träning hjälper förstås.

  • PinglanGbg

    Det du kan trösta dig med är att du kommer känna en som enorm lycka sen när du lyckats ta dig igenom detta, hur det än slutar. Du kommer må bra för att du har återfått kontrollen över dig själv och slipper oroa dig. Känslan av en enorm lättnad blandat med lyckan av en gosig bebis i famnen.

Svar på tråden Hysterisk - helt plötsligt inget kejsarsnitt?