Inlägg från: Emeli |Visa alla inlägg
  • Emeli

    Funderingar på äldre föräldrar och äldre barn

    SN = special needs, alltså barn med särskilda behov.

    Hur länge har ni varit gifta? Kort äktenskap innebär att många länder går bort.

    Klarar ni lång vistelsetid i landet? Då kanske Kenya kan vara ett alternativ. Det går hyfsat fort.

    I övrigt instämmer jag med den som skrev om att ni snarast ska ställa er i kö hos åtminstone en men helst flera adoptionsorganisationer. Ni behöver samla kötid.

  • Emeli
    en glad skrev 2012-03-03 13:48:03 följande:
    Ni kan inte på eget bevåg anmäla er till föräldrautbildning i en annan kommun. Det är er egen kommun som skall anvisa er till den utbildning som de godkänner ....

    Åldersgränsen i riktlinjerna är att man skall ha lämnat in ansökan om medgivande innan man fyllt 43. Uppfyller man det ålderskriteriet så spelar det ingen roll hur gammal man är då utredningen är klar/medgivandebeslutet föreligger ... 
    Bra att detta påpekades. Det har stått felaktiga uppgifter tidigare i tråden.
    Lotus73 skrev 2012-03-03 08:19:21 följande:
    Vi har varit gifta i tre år. /.../

    Vet du om det finns någon lista eller info om de olika SN på nätet? Skiljer dessa listor sig åt mellan de olika adoptionsbyråerna eller är det någon slags standard? Läste någonstans att man "får räkna med" någon typ av SN även på barn ur vanliga kön. Vet du om det stämmer?
    Bra att ni har tre års äktenskap. Det kvalificerar er till fler länder. Kina 72-timmarslistan kanske kan vara ett alternativ? Info om denna hittar du t.ex. här www.ffia.se/adoption/landoeversikt/kina-on-linesystemet.aspx eller här www.adoptionscentrum.se/sv/Adoption/Landerna/Kina/Container/Kina-specialneeds/.

    De flesta barn som adopteras från Kina idag har någon form av SN. Faktum är att många av de barn som adopteras över huvud taget har särskilda behov, vare sig de är kända på förhand eller inte. Det gäller alla länder.

    Det faktum att ni redan har tre barn gör att antalet länder som accepterar er är begränsat. Kina accepterar dock familjer som har max fem barn. Läs här www.adoptionscentrum.se/sv/Adoption/Landerna/Kina/Adoption/  Kina har inte så hårda ålderskrav uppåt som många andra länder.

    I senaste numret av Att adoptera (nr 1/12) finns ett reportage om en familj som har adopterat en liten pojke med SN från Kina (72-timmars). Enligt uppgift skulle pojken ha lindriga hjärtfel som lätt skulle kunna åtgärdas med operation. Dessa visade sig ha vuxit bort. Barnet är friskt och välmående Om  ni inte är medlemmar i AC kanske ni kan hitta tidningen på biblioteket.

    Lycka till!
Svar på tråden Funderingar på äldre föräldrar och äldre barn