Inlägg från: Varför |Visa alla inlägg
  • Varför

    Får vi adoptera?

    Jag vet att det finns många, många bra trådar som gäller detta ämne, men jag är för tillfället för trött för att leta och läsa och allt sånt. Vill bara få skriva av mig lite.

    Jag och min man har varit gifta i 3 år, jag är 32 och han är 35. Vi har inga barn utan funderar på adoption. Eller ska jag vara helt ärlig, jag vet att det här är väldigt fel och att säkert många kommer att reagera starkt, men jag ska säga som det är. Min man vill inte ha biologiska barn, han adopterar för min skull eftersom han vet att ett liv utan barn för mig finns inte. Problemet är att han är troende muslim och jag icke troende kristen. Även det att han inte har permanent uppehållstillstånd än......................

    Jag vill verkligen ha barn, spelar ingen roll om det är adopterat, biologiskt m.m. Jag har idag fått hem info-papper och anmälan om adoption. Men vet inte om jag vågar skriva på pappren och betala in eftersom jag inte vet om vi blir godkända pga religionerna och uppehållstillståndet. Har skickat ett mail till den adoptionsbyrå vi i så fall är intresserade av, så förhoppningsvis får jag svar i morgon. Vad tror ni? Är det kört för våran del? Borde man inte kunna skicka in ansökning och betala eftersom det tar ganska lång tid med hela adoptionen?

  • Svar på tråden Får vi adoptera?
  • Varför

    Tack för att du tog dig tid och var så förbannat otrevlig. Varför ens ta sig tid för att skriva en sån sak?

  • Varför

    JellyBean jag hoppas att det blir bättre för dig, tack för att du skrev tillbaka

    Twin Dad, ja vi är gifta och nej han är inte svensk medborgare, han har ett tillfälligt uppehållstillstånd och nu väntar vi på att komma på intervju för det permanenta.

    Hej och Hopp, det är svårt att förklara men han vill inte ha biologiska barn. Jag vet att man absolut inte ska skaffa barn på nåt sätt, men han vill gärna ha barn också. Men inte biologiska.

    Jag vet att hans religion lite går emot adoptioner, men det spelar ingen roll för honom. Samma sak som att det var hans förslag att vi skulle gifta oss i kyrkan.

    Han vill ha barn, han tycker om barn, han är bra med barn.

  • Varför

    I går skickade jag mail till kommunen för att ställa alla frågor jag har ang. vår situation. Hon svarade tillbaka idag att hon haft mycket att göra, men skulle ta tag i det och reda ut alla mina frågor efter helgen.

    Så än så länge känns det ok, nervöst men ok. Jag är helt övertygad om att han måste ha uppehållstillstånd eftersom det är en självklarhet när man adopterar.

    Men jag har inte pratat mer med honom om hans motiv än, tar det när jag fått slutbesked från kommunen.

Svar på tråden Får vi adoptera?