Inlägg från: Anonym (////////////////) |Visa alla inlägg
  • Anonym (////////////////)

    Min son mår så dåligt över sin längd! Hur kan jag hjälpa honom?

    Hur lång är grabben?

    Reagerade inte skolsköterskan på hans längd? För omd et är nå konstigt så borde hon/han skicka remiss till barnläkare för kontroll av tillväxthormoner 

  • Anonym (////////////////)
    Anonym (mamma) skrev 2012-03-08 22:44:50 följande:
    Jättebra idé, tack för konstruktivt råd! Jag har gjort så, sagt att han får välja om han vill gå till en läkare. 
    Vi inväntar nästa mätning hos skolsyster först, som kommer ske snart.
    Sist han mättes hos skolsyster var han 145,3 och det är ett halvår sedan. Han har alltså vuxit 1,7 cm på detta halvår. Är det väldigt lite, nån som vet?

    Intressant! Han är verkligen kortast av sina kompisar, med ganska stor skillnad emellan. Men de kanske är ovanligt långa i hans klass! 
    Skolsyster hade tydligen sagt att han skulle bli kortare än sin pappa. Och på pappret står det fel, att han är 1.78 (han är egentligen 1.82). Så han blir nog ingen superlångis i alla fall. 
    Svårt att svara på om han har växt för lite men det beror på vem man jämför med.. Din son får säkert en tillväxtspurt senare

    Jag personligen kan tycka att 1,7 cm på ett halvår låter lite men som skolsyster sa så kommer han förmodligen inte bli så jättelång..

    Jag skulle kräva remiss till en läkare om du/ni känner att det blir ohållbart.. En specialist kan ju förklara mer när det gäller längd, hormoner osv och kanske din son då accepterar sin längd om han får veta att det inte är nå "fel" på han och att han kommer växa mer sen?

    Lycka till! 
Svar på tråden Min son mår så dåligt över sin längd! Hur kan jag hjälpa honom?