• pinglan2012

    IVF Umeå

    Vi har funderat på att avbryta behandlingen med Pergotime och gå vidare med IVF (privat).

    Ser att Mustikka skriver att de stänger den 15/5 - stämmer det? Hur länge har de stängt?

    Är det någon annan som går privat som kan berätta lite om väntetider osv?

  • pinglan2012
    Mustikka skrev 2012-03-13 13:31:02 följande:
    Pinglan: De öppnar igen 15 augusti. Men jag vet inte hur det fungerar privat. Man tycker ju inte att det borde vara Sommarstängt då.
    Så de har sommarstängt så länge? Ja, vi får kolla upp det där. Man kan ju som sagt tycka att de borde vilja tjäna pengar Känns ju lika bra att fortsätta med pergo till augusti annars...

    Lycka till med blodprovet i em! Känns alltid kul när man får göra första steget
  • pinglan2012
    Mustikka skrev 2012-03-13 15:29:33 följande:
    Ja det kan man tycka:)
    Nu är blodprovet lämnat, så nu är det bara att vänta igen. Börjar ju bli en expert på det;)
    Ja, det är väntan som är jobbigast!

    Hur ser din/er resa ut tills ni kom till IVF? Har ni försökt med Pergotime?
  • pinglan2012
    Mustikka: Oj, vad snopet att få beskedet att "återkom om 3 år!". Tre år är lååång tid. Så duktig du är som har gått ned i vikt och lever hälsosammare - en eloge till dig {#emotions_dlg.flower} Jag har kämpat med att gå upp i vikt och vet hur tufft det kan vara då det tar tid. nu när man har fått resultat på det, då vill man att allt ska gå undan så man får barn någon gång

    Drömmer om ett barn: 
    Det är endast privat vi funderar på. Vi gjorde undersökningen på barnlöshetskliniken (endast vanliga patientkostnad), men eftersom de vill att man ska få minst sex ÄL med pergotime innan de skickar remiss till IVF har vi valt att gå vidare privat efter två kurer utan ÄL med Pergotime.

    Min/vår resa til IVF:
    För tre år sedan började vi försöka få barn, men jag anade att jag inte hade ÄL då jag har så långdragna blödningar (blöder minst 20 dagar/månad).
     
    Eftersom man måste ha fyllt 23 år för att få påbörja en undersökning så fick vi inte börja förrän i december 2011. Då konstaterades att jag inte har ÄL, men att min man har normal spermiefunktion. Vi blev ordinerade Pergotime för att kicka igång med ÄL och som sagt måste man lyckas med sex ÄL innan man får remiss till IVF.

    Båda kurerna (enkel) med Pergotime har inte gett mig någon ÄL, men en del biverkningar (inte något extremt, men ändå). Dessutom har jag väldigt korta cykler på 16 dagar (med pergo) så de vill inte att jag ska öka till dubbeldos som det eg. var sagt från början.

    För att spara tid och ork har vi valt IVF. Vi har skickat mail till kliniken och fick svar samma dag! De ska ringa oss nästa vecka
  • pinglan2012
    drömmer om ett barn skrev 2012-03-16 20:26:01 följande:
    pinglan: 6 stycken ägglossningar med pergo lät mycket. Förstår att ni valt att gå vidare med IVF eftersom två kurer inte resulterade i ÄL. Vad bra att kliniken kommer ringa er nästa vecka, då får ni säkert komma på ett första möte inom den närmsta tiden! Glad
    Ja, det kommer att bli riktigt spännande! Vet inte alls vad jag har att vänta mig... om vi måste komplettera undersökningen med några prover?

    Återkommer självklart när jag har fått samtalet och vet hur läget blir
  • pinglan2012

    Kliniken hörde av sig i fredags, men inte sa de så mycket... vi ska få hem papper i veckan och så ska vi fixa journalkopior från barnlöshetskliniken (som vi nu har fixat).

    Mustikka
    : Det är nog olika beroende på var man bor hur många ÄL man måste ha... alla gör t.ex. inte VUL heller medan man äter Pergotime (jag gjorde det inte). Åh vad glad jag blir av att höra att tjejen du känner lyckades på första försöket - det ger en lite hopp SkrattandeDrömmer om ett barn: vad är det för infektionsprover? Jag fick ta tre blodprov under min utredning och jag vet att de sa att jag var vaccinerad mot röda hund. Åh vad jobbigt att vara spruträdd, hoppas det går över för dig!!!

    ak15: vet du med dig någon skillnad mellan äggplocken, tänkte varför det gjorde så mycket ondare denna gång? Hade du sovit/ätit sämre innan?
    Och tack för infon om att man ska vara pinknödig, det var väldigt otippat! Nu blir jag orolig att jag kommer pinka ned mig

  • pinglan2012
    drömmer om ett barn skrev 2012-03-27 14:59:28 följande:
    pinglan: Vad härligt att dom hört av sig och att det är på gång nu! Glad Fick ni ingen tid för informationsmöte? Har du tagit 3 blodprover under utredningen så har dom säkert kollat upp det som behövs (HIV, hepatit m.m).
    Nej, ingen tid. Trodde att det skulle komma med brevet - som kom idag! Men nej, ingen tid... det var en Hälsodeklaration som vi ska fylla i och skicka tillbaka tillsammans med journalkopiorna.

    Vad tråkigt att det jämt ska behöva finnas någon oro för dig! Det går nog bra med äggblåsorna, det gick ju bra med nedregleringen Glad Gissar att du längtar till torsdag så du får börja med sprutorna!
  • pinglan2012
    Drömmer om ett barn: Oj, undrar varför inte vi fick en tid också? Är väl inte så impad av dem hittills..
    Första mailkontakten var supersnabb (svar samma dag), och så sa de att de skulle ringa veckan efter. Ringde på fredagen (efter 1½ vecka) och det enda de säger är att de ska skicka papper. Och papperna är alltså enbart Hälsodeklarationen + att man ska skicka med journalerna...

    Absolut! Vet att de sa på barnlöshetskliniken att jag var vaccinerad mot det, men när? Mamma mindes såklart inte... men enligt google så vaccineras man först vid 18 månaders ålder och så igen vid 12 år ålder.

    Vet att det är svårt att inte analysera, är nog också en liten pessimist innerst inne. Tur att mannen är raka motsatsen Måste man ta sprutan själv? Börjar också bli nervös... är inte spruträdd om andra tar sprutan åt mig, men om jag måste ta den på mig själv Förvånad
  • pinglan2012

    Sitter med hälsdeklarationen och funderar lite på frågan om "tidigare preventivmedel". Känner mig dum, men vill inte skriva nåt korkat så bäst jag frågar först Skäms

    Första tanken är att de menar typ p-piller eller andra hormon, men vi har bara använd kondom (jag har alltså aldrig ätit p-piller eller nåt i mitt liv)... vad ska man fylla i då? För följdfrågorna är ju : "hur många år" och "När slutade ni" och det låter ju galet om man fyller i kondom? I-landsproblem jag vet SkrattandeMustikka: åhå, hoppas ni får sålt lägenheten! Eller ni kanske redan har sålt den?

  • pinglan2012

    Då har vi fått klartecken för att kunna göra bruttolöneavdrag, så det blir iaf lite billigare

    Vad kul också att fler hoppar in i tråden!



    Drömmer om ett barn:
    ja, det var verkligen många frågor! Och själv minns man ju ingenting om när man fick olika sprutor osv. Vad bra att det inte spelade någon roll för dig att du inte visste när den andra sprutan togs, det viktigaste är väl att man vet ATT man tagit den? (men det kan de ju se via blodprov)

    Exakt! Har tänkt på hur uppskruvat det skulle bli om min man var precis som jag... negativ och orolig! Vi skulle nog skippa hela barnbiten från början med tanke på allt som kan gå fel Drömmer Fast ibland kan man ju bli lite irriterad också, för det känns som att han inte tar det på allvar: allting går inte bra hela tiden... Du vet nog hur jag menar Tungan ute Men det är otroligt att man har hittat en så bra kille Hjärta

    Hur lång tid efteråt svider det? Hur lång tid är det man måste ta sprutan nu igen?
    Puh, har fått för mig att man måste ta den själv och att de tvingar en där på kliniken att lära sig att ta den :-S

Svar på tråden IVF Umeå