Inlägg från: JePaLuLi |Visa alla inlägg
  • JePaLuLi

    Mammor / gravida i Norrköping som vill umgås

    Usch. Maken fick också nån snabbis av maginfluensa. Tur det gick över fort, det är inget man vill ha i huset :)

    Här är det också lugnt. Tycker dagarna rusar förbi. Men skönt att vara på rätt sida om året

  • JePaLuLi

    Njuter av att vara ledig! Tycker tiden går på tok för snabbt och har en släng av ångest inför att börja jobba i augusti.
    Har startat en FB-grupp där vi är några Mammor och bebisar som ses. Norrköpingsmammor 2012/2013 heter den om nån vill gå med.

    Är också otroligt trött på vintern nu, kroppen skriker efter sol och vårvärme.

    Vad kul att han fick jobbet! Det är ju jätteskönt att få vara hemma hela familjen på röda dagar!

  • JePaLuLi

    Han blev ett halvår i söndags :)
    Jo jag vet ju det. Det kommer kännas jobbigt att vara den som går till jobbet när maken är hemma med honom :/
    Hur gammal är ditt barn nu igen? Alla får ju vara med, men det blir ju kanske att man känner sig lite "utanför" när alla andra har bebisar? Du bestämmer själv!

    Vi funderar på att ta in på Vildmarkshotellet och bara slappa och mysa. Annars blir det väl lite påskmat med nära och kära.
    Vi brukar ha skattjakt efter påskäggen som Påskharen varit här och gömt och så har vi varje år gett dem någon större leksak att ha utomhus, gungställning, studsmatta, rutschkana etc. I år funderar vi på en sandlåda :) Måste bara hitta nåt ställe som har bra sand. De vi haft tidigare har inte varit bra...
    Vad har ni för planer?

  • JePaLuLi

    Nej men fy, det låter inte alls kul :(
    Här har grabbarna ännu inte haft magsjuka nån av dem, min stora fasa :/
    Hoppas verkligen att ni andra slipper!

    Vi var på Kolmården både i onsdags och igår :) Det var dock ganska kyligt igår så det blev inget längre besök. Men de öppnar ju snart för säsongen :)
    Krya på er!
    Brukar du gå till nån öppen förskola eller så?

  • JePaLuLi

    Där har jag inte varit, har bara varit på Stallet och Fenix. Det har inte blivit så ofta pga alla baciller som härjat, det blir skönt nu i vår när man kan vara ute mer. Om det nu blir nån vår? :/

    Åh stackarn :( Hoppas verkligen att ni är friska allihop imorgon!

  • JePaLuLi

    Vad skönt!
    Isak äter redan en hel del mat som vi äter. Vi kör på storkok och tar en dag då vi fixar mat till honom, då räcker det ett bra tag.

    Frikadeller har jag aldrig testat att göra, har inte ätit det heller för den delen :)

    Jag hörde att det var ändrat nu, det där med mjölken. En kompis gav nämligen bebisen yoghurt och jag mindes efter de andra grabbarna att de inte skulle äta mjölkprodukter innan 12 månader, men hennes BVC hade sagt att det var ok.
    Hur som helst så blir hon ju snart 1 år och jag tror inte att det är någon magisk gräns just vid 12 månader utan det funkar säkert :) Det är ju inte så att hon kommer äta det varje dag.

  • JePaLuLi

    Mlir: Vad lyxigt med egentid. Jag kan längta efter det, samtidigt som jag får ångest bara av tanken att vara ifrån mina grabbar.
    Hoppas du får sova gott!

    Nä burkmat är inte så bra mat att äta själv, men det beror väl på vad man ger förstås. Jag har inget emot kladd och tror det är bra att bebisarna får upptäcka och utforska själva också :)

    Konstantine: Åh spännande! Planeras det för syskon?

  • JePaLuLi

    Jo men man får ju naturligtvis hjälpa till lite :) Våra stora grabbar har ätit bra själva från ca 10 månader. Lillen kladdar mest själv, men får så klart hjälp :)

  • JePaLuLi

    Spännande! Då hoppas jag att det blir en bebis när ni önskar!

    Sommaren kommer nog spenderas i Sverige i år. Vi har våra små turer som vi gör varje år, hyr stuga nere vid Sommen, åker till ALV, hälsar på hos Pettson och Findus osv. Stockholm får sig nog ett besök också, och eventuellt blir det en tur över till Danmark och Legoland. Sen har vi ju årskort på Kolmården så det brukar bli en del besök där :) Annars trivs vi faktiskt allra bäst här hemma i vårt eget paradis. Vi har allt man kan tänkas behöva en härlig sommardag.

    Vad har ni för planer?

  • JePaLuLi

    Hoppas han får lite semester iaf. Jag börjar få ångest över att börja jobba i höst. Det är ju ett tag kvar, men jag måste börja förbereda mig mentalt! :)

    Ja men det var ju ett jättebra knep :) Vad bra att du kom på det!

    Åh vad typiskt. Här har Lillen också haft hosta och tänderna bråkar lite med honom... Tack och lov så sover han ändå bra på nätterna!

    Vad kul att pyssla lite. Skulle också vilja kunna :) Vad gulligt att de fick varsin glass.

  • JePaLuLi

    Vad roligt! Grattis!
    Syskon är ju absolut det bästa man kan ge sina barn och jag blir alldeles varm i hjärtat när jag ser hur fina mina pojkar är mot varandra.

    Lovisamottagningen är toppen! De är så gulliga där och det är verkligen hemtrevligt.

    Här är det bara bra. Njuter av att ha hela barnaskaran hemma hela dagarna. Börjar jobba igen i augusti och det är lite blandade känslor. Det ska bli skönt att komma tillbaka till jobbet som jag älskar, men samtidigt så känns det jobbigt att vara ifrån lilleman :/ Men han får det toppen med pappa!

  • JePaLuLi

    Ja det är helt underbart! De två äldsta är ju som tvillingar, då de är födda så tätt, men att de skulle ta emot sin lillebror med öppna armar och omedelbar kärlek trodde jag aldrig! De är så fina mot honom och älskar honom verkligen!

    Lovisa är absolut bästa stället jag varit på!

    I höst när maken är hemma så kommer jag jobba heltid. Jag har så bra arbetstider och 38-timmars vecka så det blir nog bra. Däremot när maken ska börja jobba igen så går nån av oss (eller båda) ner i tid.

    Nja, de har nog varit ganska lika. Med fler krämpor och mer illamående för varje :) Jsg har haft lågt hb varje gång, som vi aldrig lyckats få bukt med, har inte gått upp mycket i vikt osv, så på pappret ser de nog väldigt lika ut :)
    Hur mår du?

  • JePaLuLi

    Ja de är 4 och 5 nu :) Blir 5 och 6 i vinter.
    Jag ville egentligen hem direkt efter de där 6 timmarna, men maken övertalade mig till att stanna en natt för att vila och få egentid med vårt nya lilla mirakel och det är jag så glad för idag. Det var så skönt att få en lugn start och få en möjlighet att lära känna den nya lilla familjemedlemmen i lugn och ro, hemma hade det ju blivit full fart direkt.
    Grabbarna hade killkväll hemma och hade supermysigt! Dessutom hämtade de vagnen och storebröderna var hemma och förberedde bebisens ankomst och de fick välja present till lillebror osv, så det gick väldigt bra. Igår var vi på Lekhuset och då pratade de mycket om när de var på Babyproffsen och hämtade Isaks vagn osv. Det verkar ha varit en viktig del i processen även för dem. Sen var de ju på BB med mig en hel del på kvällen och var så klart led och hämtade oss morgonen efter.
    Förbered henne så mycket ni kan, hon kommer ju ändå vara ganska stor när hon får ett litet syskon. Det finna många bra böcker att läsa. Mina killar älskade böckerna jag köpte och ville ofta läsa dem.

    Så tidigt mådde jag också bra, så oroa dig inte. Men visst är Der märkligt att man först längtar efter illamående och krämpor, och sen när de dyker upp vill man bara bli av med dem! Nu med sista mådde jag väldigt illa, fick medicin på recept, men inte ens de hjälpte. Men det gick ju över till slut :)
    Ladda frysen med skivad frukt att suga på. Nu finns det ju jordgubbar att frossa i :)
    Annars var vindruvor toppen för mig!
    Hoppas du får må bra!

  • JePaLuLi

    Ja nu har jag ju inte jobbat på ett år, men det tror jag. Hur som helst har vi väldigt fritt. Det är ju i slutänden samma tid som ska göras.

  • JePaLuLi

    Ja det är annorlunda med andra barnet, med första kan man ju njuta i bebisbubblan båda två, men med andra blir det ju lite annorlunda och det känns viktigt ( det gjorde det för oss iaf) att pappan åker hem till den lille som väntar där hemma.

    Jag tror inte att syskon ska med på Rul. OM det mot all förmodan skulle visa nåt avvikande så vill man nog inte ha syskon där. Min svägerska åkte hastigt in för ett extra ul i v 38 och fick ha med sig dottern. När det sen visade sig att bebisen inte levde var det ingen rolig upplevelse att även ha dottern att tänka på...

    Våra grabbar var dock med när vi gjorde 3D/4D ul, men då kände jag ju tydligt att han levde och allt var ju bra tidigare på Rul. De tyckte att det var spännande att se lillebror och pratar fortfarande om bär vi tittade på Isak i magen :)

    Vi har inte haft delade turer. Eller ja, kvällsmötet då, men det har jag ute sett som en delad tur. Jag stängde de dagarna så mig störde det inte. Jag kommer sluta 13 en dag i veckan och som senast 17 så det känns helt ok. Är nöjd med hur de löst schemana. Nu spelar det ju inte så stor roll för hämtning/lämning eftersom min man är hemma i höst.

  • JePaLuLi

    Det var kanske annorlunda förr också, nu vet man väl mer vad som är bäst.

    Japp, vi har varit till dr Selbing alla tre gångerna och det är så mysigt!

  • JePaLuLi

    Det händer rätt mycket på 13 år ;)

    Jag och barnen har den bästa sommaren nånsin och maken jobbar sin sista vecka nu, sen gör han oss sällskap på våra äventyr :)

Svar på tråden Mammor / gravida i Norrköping som vill umgås