Inlägg från: JePaLuLi |Visa alla inlägg
  • JePaLuLi

    Mammor / gravida i Norrköping som vill umgås

    Ja där är de nog hårdare vad jag har förstått.
    För oss spelar det verkligen ingen roll vad det blir. Vi vill bara ha en frisk, levande bebis. Svägerskan förlorade son bebis i v 38 så efter det blev det ännu mer oviktigt...
    Som jag svarade när jag fick den kommentaren senast: hade vi desperat velat ha en flicka hade vi inte litat på slumpen, utan åkt till Danmark för insemination av ett flickembryo. En man som gett mig två pojkar känns inte som ett jättesäkert kort för en flicka :)
    Men som sagt har jag haft en känsla den här gången, men det är inget jag brukar nämna annars. Då tror säkert folk att jag blir besviken om det inte är det...
    Jobbigt med alla som har åsikter i alla fall!

    Tack! Det går säkert över så fort jag kommer till jobbet imorgon :)
    Hur länge har du tänkt att jobba innan du går hem för mammaledighet?

  • JePaLuLi

    Hade dottern kolik? Det verkar jättejobbigt och jag hoppas att vi slipper det även denna gång.

    Ja med tvåan var det inte alls samma kommentarer. Då var det mer att det var roligt för Lucas att få en lillebror, praktiskt med kläder osv.

    Jag gillar också neutrala kläder. Blir det en flicka så får hon använda det mesta av killarnas kläder. Fast jag vet ju att jag tycker att det är himla skoj att köpa nytt :) Det har jag ju gjort till Linus också, även om det finns mängder av kläder redan efter storebror :)

    Jag vet inte alls. Det beror ju på hur jag mår. Jobbar ju på småbarnsavdelning så jag tänkte nog i alla fall undvika inskolningen i augusti.

    Vad säger Ida om att bli storasyster nu då? :)

  • JePaLuLi

    Nej jag håller med, det lockar verkligen inte.
    Precis, det är ju annorlunda när det även finns syskon i bilden. Och som för oss båda, äldre barn som inte sover middag. När grabbarna var små kunders ju passa på att sova/vila samtidigt som dem under dagen. Nu blir det annorlunda.

    Ja det behöver ju absolut inte bli så. Killarna står varandra väldigt nära och leker mycket tillsammans. De värnar verkligen om varandra och delar ett väldigt starkt band. Sen kan de självklart bli osams också, det hör ju till :)

    Ja inskolningsperioden brukar vara ganska tuff så jag hoppas få hp beviljat då.

    De tycker att det är spännande och pratar ganska mycket om bebisen. Men förstår nog inte riktigt hela innebörden. De har ju inget tidsperspektiv heller, det blir lång väntan...
    Linus frågade idag om vi skulle bli gamla när bebisen kom ut från min mage :) Lucas sa att om det blir en tant kan hon heta Prussiluskan :) De har nog en del funderingar, det tror jag.
    Det finns ju en del bra böcker om att få syskon så vi ska nog köpa några såna när det närmar sig. Vi har läst Kråke i mammas mage bl.a., men den var lite avancerad :)
    Det viktigaste är nog att de får vara med och fixa inför bebisens ankomst, och att de får hjälpa till med bebisen i den mån de kan. Så att de inte känner någon konkurrens med den nya familjemedlemmen.

  • JePaLuLi

    Ja man får passa på de dagar som de är på förskolan. Sen behöver man nog all den energi man kan få :)

    Ja det hoppas jag verkligen att de får. Men vi får väl göra allt vi kan för att de ska vårda sin relation. Vi valde ju tex att dela dem på förskolan och det har varit toppen. Då går de inte på varandra hela dagarna utan uppskattar varandras sällskap hemma.

    Nej jag har nog tyvärr inga bra förslag på rak arm. Men det har de säkert på biblioteket. Annars kan man nog bara googla.

  • JePaLuLi

    Hej hej! Vad roligt med lite nya här :)

    Hoppas att du får igenom din sjukskrivning då Mlir. Har hört att även försäkringskassan insett att det är tufft att jobba på förskola som gravid och i de flesta fall beviljar hp.
    Ja det blir en hel del lyft under dagen...

    Tack för tipset, då ska jag kolla upp det.
    Med min äldsta son gick jag på vattengympa och det var superskönt.
    Jag har också väldigt ont. Är som en gammal tant om jag varit stilla ett tag. Och på jobbet sitter man ju en del på golvet. Vi arbetar dessutom Reggio Emilia inspirerat så alla möbler är på barnens nivå. Även där vi sitter och äter...
    Torsdagar börjar jag dock kl 7 så det blir nog svårt. Tokigt att de inte har nåt på kvällstid...

  • JePaLuLi

    Min äldsta son är född i Eskilstuna, den andra i Linköping och trean hoppas vi få här i Norrköping. Vi kör en liten Sverige-turné :) Har hört att de är väldigt bra på förlossningen uppe på Vrinnevi.

    Mlir men så ska du inte känna! Jag hade nog tyckt tvärtom tror jag, att det skulle kännas bättre med en sjukskrivning. Då har man ju verkligen en orsak.
    Tack, jag har den tråden sparad i favoriter. Det var även en tjej som skickade sin ansökan till mig, för att underlätta vad jag ska skriva. Tycker det är så svårt. Man gör ju en hel del som man inte tänker på :)

    Usch jag hade hoppats på att illamåendet skulle ge sig nu, men icke!
    Stänger idag på jobbet och sen har vi kvällsmöte. Känns lagom kul :/

    Alemonia: Jag hojtar till om jag kommer över någon bra syskonbok :) Vad bra att du kan gå till biblioteket i Söderköping. Jobbar du mitt i smeten där så att säga?
    Det brukar bli en del besök dit på sommaren. Har även min mamma där, men vi har inte så jättebra kontakt...

    Usch Eliasmamma, det låter inget vidare.

    Ha en fin dag alla!

  • JePaLuLi

    Samma med vår barnmorska i Eskilstuna. Hon var underbar på alla sätt. I Linköping var vi inte alls lika nöjda...

    Huvudsaken att lilla killen mår bra. Min äldsta fick också sola lite.

    Jag är gravid i v 16 nu. Har två pojkar innan, de är 4 och 3 år.

  • JePaLuLi

    Ja jag tycker jag känner igen dig sen tidigare trådar. Tessan va?

    Ja det är jättemysigt. Lucas var 3 månader när jag blev gravid igen och de har så roligt tillsammans. Det känns skönt att de har varandra nu också när de får ett syskon. Det blir ju ändå en omställning.

    Den här graviditeten var inte alls planerad, men så klart välkommen. Det ska bli mysigt!
    Dock tog det lite tid att landa i att vi ska bli 5 :)

    Håller tummarna för att Elias snart får ett syskon då :)

  • JePaLuLi

    Nu har jag några boktips om hur det är att få syskon. Klickade nyss hem dessa från adlibris:

    Nejlika och lilla lilla syster
    Uno i mammas mage
    Snart har vi en baby
    Vår bebis    
      


    ★(¯`°?.¸ ღ♥ Lucas & Linus ♥ღ¸.?°¯)★
Svar på tråden Mammor / gravida i Norrköping som vill umgås