Inlägg från: JePaLuLi |Visa alla inlägg
  • JePaLuLi

    Mammor / gravida i Norrköping som vill umgås

    Oj vad ni skriver! Kul!

    Jag har riktigt ont nu om dagarna. Har haft problem med ryggen ganska länge, två graviditeter och förlossningar på bara ett år satte sina spår.
    Ska försöka sätta mig ner med chefen nån dag så att vi kan fylla i papprena till fk.

    Usch min äldsta son mår så dåligt av allergi. Ögonen är totalt igensvullna, näsan rinner och han har en hemsk hosta. Imorgon får VC ännu ett besök och den här gången får de skriva ut nåt rejält till honom.

    Angående släktingar så har vi inga förutom makens syster här i stan.

    Vilket underbart väder vi har! Hoppas de har tagit fel när de pratar om snö på fredag... :/

  • JePaLuLi
    Mlir skrev 2012-05-02 17:36:21 följande:
    Smhi hade ändrat sig sist jag tittade för ett par timmar sen :) Kallare väder men inte snö iaf :)

    Jätteskönt idag lite jobbigt bara att jag varit för trött för o vara ute och leka med sonen..... Han fick leka på altanen (ej inglasad) när vi kom hem så fick han iaf frisk luft och jag kunde ha koll på honom utan att behöva springa runt, runt, runt tomten. Och han tycker det är kul att leka på altanen och ser inte det som att han måste gå in (som han verkligen avskyr, ett litet utebarn är han ;) )

    Det låter bra det i alla fall

    Vad skönt, det är ju perfekt när de kan leka på altanen. Här har killarna cyklat runt runt, runt poolen. Den är ju inte avtäckt än så än så länge får de leka där.    
    Maken håller på att fixa gäststugan för omtapetsering så de har varit där och hjälpt till också
    Själv blev jag väldigt trött i solen så jag gick inte och vilade lite.   

    Handlade lite till bebisen idag och då kändes det genast mycket verkligare. Så roligt!
    Träffade på en supersöt liten pojkbebis idag som bara var 1½ dygn gammal. Det gjorde ju inte så att jag längtade mindre efter våran bebis  Man glömmer fort hur små de faktiskt är :)    
    ★(¯`°?.¸ ღ♥ Lucas & Linus ♥ღ¸.?°¯)★
  • JePaLuLi

    Jag hade inget smärtstillande första gången, andra så fick de inte ta lustgasen ifrån mig
    Vi får väl se hur det går den här gången. Jag har hört att oavsett hur måna barn så är tredje förlossningen värst. Vill absolut inte ta något som kan påverka bebisen i alla fall. Hoppas strider räcker med max lustgas.

    Fy vad det blåser idag. Vi var ute och grejade i trädgården, men gick in en stund. Det slutade med att hela familjen somnade en stund. Otroligt skönt!
    Vi tänkte åka till folkparken och leka en stund, men killarna stannade hellre hemma och lekte. Det är ju ett gott betyg

    Ja veckan blev väldigt skum, men det gör absolut inget. Den blev ju kort

  • JePaLuLi

    Kan inte citera från mobilen, men nu när jag ändå är vaken och väntar på att övriga familjen ska vakna passar jag på att skriva några rader.

    Konstantine: Första gången hade jag en väldigt långdragen förlossning, men jag kände att kroppen hängde med och att jag kunde hantera smärtan. Då kändes det onödigt att ta något som egentligen inte behövdes.
    Andra gången gick det betydligt fortare och då var jag glad över lustgasen. Jag hann liksom inte andas ut mellan värkarna. Men jag vill absolut inte ta nåt kemiskt, eller nåt som går över till bebisen så jag nöjde mig med lustgas. Hoppas verkligen att det funkar även nästa gång. Och att det finns kvar här, hörde att en del landsting skulle plocka bort den...

    Jag vet inte, men de säger att smärtan vid tredje förlossningen är värst, plus att det inte alla behöver gå fort. Som man ju kan tro när man gjort det två gånger innan...
    Vi får väl se hur det går!
    Bara hoppas att det inte går för fort så svärmor hinner hit från Linköping.

    Vad skönt att ni snart är färdiginflyttade. Det är så roligt att packa upp allt på ett nytt ställe tycker jag. Betydligt tråkigare att packa ner inför flytt

    Angående blöja så har vi inte de problemen. Våra grabbar är ju lite äldre och har varit blöjfria sen de var 2 1/2 år. De valde bort pottan och ville sitta på toaletten direkt så det gick väldigt smidigt.

    Idag ska vi åka till Julita på kosläpp. Det brukar vara en av vårens höjdpunkter så jag hoppas det blåser mindre idag.

    Vad al ni andra hitta på?
    Ha en trevlig söndag!

  • JePaLuLi
    Konstantine skrev 2012-05-07 13:56:40 följande:
    Aha okej, då förstår jag Jag själv hade åsikten "helst inget, men vi får se". Slutade med bad och två andetag lustgas Jag skulle ha fått EDA eftersom jag var helt borta av smärtan, men de tog vattnet så jag öppnade mig fullt på en halvtimma "istället", narkosläkaren fick gå igen! Han hann picka mig med nålen(?) lite på ryggkotorna först... usch. Jag märkte det också att det är inte alls min grej att ha massa nålar och slangar (lustgasen) överallt, de var bara i vägen! Jag fick ju en nål i handen (som förberedelse inför edan) men den drog jag ut... 
    Hoppas din förlossning blir som du vill iallafall :) 

    Den här flytten blev lite extra bökig just för att så mycket skulle målas och tapetseras, så vi fick sova i vardagsrummet några nätter och det tog bara allmänt lång tid att få möblerna på plats och kunna packa upp kartonger, eftersom alla garderober va i sovrummet som målades... och i hallen... så det var lite segt.
    Meen nu är vi till 95% klara tror jag! :) Skönt att kunna njuta lite hemma och inte bara plocka, plocka, plocka.

    Angående blöjfri, hur gjorde ni? :) Gjorde ni en rutin av att gå på toan bara? Dottern tycker inte om att sitta på toan men pottan kan hon kissa på, jag tror vi måste börja med att införa en rutin på det bara... det är vi lite sega på :/ Vi får ju absolut inte pressa henne det minsta heller för då hamnar vi trehundra steg bakåt. 

    Åh va roligt med kosläpp! Hur får man reda på vart de är nånstans?! Dottern skulle ha älskat det men jag hör bara att folk har varit där och då är det ju redan försent Obestämd Nu är väl de flesta djuren ute redan men till nästa år kan det ju va bra att veta.

    Igår blev jag firad av mamma och pappa, och dottern blev firad av min pappa med fru också eftersom vi inte ses så ofta. Hon fyller år nästa vecka :) Hon fick en stor traktor med släp som man kan dra omkring på, ganska passande med tanke på hennes stora bil-intresse för tillfället! :)
    Bad är ju fantastiskt. Nu har vi inget badkar längre så det bekymrar mig lite hur jag ska klara av starten på förlossningen utan det. Hoppas det finns uppe på fl. Har ju aldrig fött på Vrinnevi
    Jag är mer rädd för nålen vid EDA än att föda utan smärtlindring
    Tack, det hoppas jag också, Om jag fick välja skulle jag vilja ha ett mellanting av mina två tidigare förlossningar

    Förstår att det är skönt när det börjar närma sig slutet, men vad roligt att få fixa iordning precis som man vill.

    Jag tror absolut att ni hinner med ett kosläpp framöver. Vi var på Karlslunds gård förra året och det var i slutet av maj. Kolla in ostgotamjolk.se så brukar det stå vilka gårdar och tider som gäller. Även på arla.se går det att hitta gårdar i närheten.
    Det är verkligen jättemysigt att åka på. Spännande att titta på kossorna, klappa kalvarna, åka traktor osv. De brukar bjuda på mjölk och bulle också, vilket så klart uppskattas.

    När de blev blöjfria föll det sig mest naturligt. Det var under sommaren och de fick vara utan blöja och kissa ute i gräset Jag har nog egentligen inga bra tips, för det gick så himla smidigt.

    Många kör ju med nån sorts belöning. att man får klistra upp en klistermärke/guldstjärna för varje gång det kommit nåt i pottan/toaletten och efter tex tio ggr så får man göra nåt roligt. Badhuset, bio eller så.

    Vi dansade iofs kissdansen varje gång + sjöng en liten trudelutt och det gillade de        

               
       

       

     
    ★(¯`°?.¸ ღ♥ Lucas & Linus ♥ღ¸.?°¯)★
  • JePaLuLi

    Välkommen hit mammaAmy!

    Mlir: men fy vad fånigt av dem att knorra om det. Vi är också väldigt flexibla med sånt och skulle aldrig få för oss att bråka om en sån sak.
    Våra grabbar kommer inte heller att gå på förskolan så länge maken är hemma. Sen får de gå sina 15 timmar för att träffa sina kompisar och bli lite mer aktiverade

    Satt med chefen idag och fyllde i papprena om graviditetspenning. Ska bara få ihop en bilaga som beskriver arbetsdagen också...
    Börjar få lite ångest över hur mycket pengar man förlorar på att gå på fp. Men det löser sig säkert!

  • JePaLuLi

    Ja jag tycker jag skrev lite mycket, men det är väl bättre det :) Bara att hoppas på det bästa!
    Jo det där med pengar kan stressa mig. Nästan 10000 minus varje månad är ju en del... Men det ska väl som sagt lösa sig. Slipper ju förskoleavgiften i alla fall

    Vad kul! Då passar det ju perfekt. Killarna vill gärna titta på kossorna en gång till så då kanske det blir ett besök för oss också. Får höra med övriga familjen.
    Nästa lördag blir det iaf familjedagen i Söderköping. Det var väldigt trevligt förra året.

    Maken har fått för sig att baka sockerkaka nu på kvällskvisten och jag protesterade inte direkt Ska bli gott!

  • JePaLuLi

    Tänkte ta ut 5 dagar i veckan, mindre kan jag inte ta. Pratade med en kollega idag som nyss fått barn och hon fick ut så lite...
    Blir ju aningens kännbart. Tycker inte att vi led av ekonomin med grabbarna, men då bodde vi billigare och hade andra vanor. Men jag antar att man anpassar sig.

    Förra året var Tobbe Trollkarl där och trollade, det var ponnyridning, fanns olika djur att klappa och titta på osv. Barnen uppskattade det massor så vi åker dit i år igen. Har dock inte sett nåt program för i år.

  • JePaLuLi

    Vi kom inte heller iväg idag. Men vi var ju också iväg förra helgen.
    Jag blev lite chockad över att klockan var 10 när jag vaknade, men det var verkligen välbehövligt att ta igen förlorad sömn. Har knappt sovit nåt alls under veckan...

    Inte kul att ha ont Mlir, hoppas det sätter igång snart. Så spännande     


    ★(¯`°?.¸ ღ♥ Lucas & Linus ♥ღ¸.?°¯)★
Svar på tråden Mammor / gravida i Norrköping som vill umgås