• LilaRos

    Mammalediga vänner i Göteborg (Krokslätt)

    Hej! Här är en till mammaledig i krokslätt. Har en son på två år som går 15h/v på dagis och en son som är en månad.
    Sambon har precis börjat jobba som vanligt igen så jag är på jakt efter något roligt att göra om dagarna :) umgås med barnen är självklart väldigt härligt, men träffa lite vuxna är inte helt fel det häller :)

  • LilaRos

    Jag har inte vart där än, han får bli lite större först :) hur är det där? Och vilka dagar/tider har de öppet?

  • LilaRos

    Torsdag då kanske? Jag har bara storebrors dagistider då, 9-15, om det slutat gå magsjuka annars får han vara hemma.
    Vi bor bakom fabrikerna mot safjället.

  • LilaRos

    12 blir bra för oss för om storebror går till dagis så ska ju han hämtas vid 14 :)
    Jag heter Sara, är 22 år och bor med min sambo och våra två söner. Har bott i krokslätt i ca 3 år, tidigare guldhedsbo så jag kom inte så långt. Och i höst planerar jag att bli färdig uska :)

  • LilaRos

    Aktiveringspedagog är en ky utbildning som finns här i fabrikerna som jag kollade på innan jag valde omvårdnad, jag tyckte den lär intressant.

    Jobbigt med magknip! Ammar du? Isf tror jag det var färnlåls te som kan hjälpa, om du dricker det då. Annars, pauser i maten, rapa noga och äta mer upprätt/sittandes har jag hört kan hjälpa.

  • LilaRos

    Det där med vad man ska bli när man blir stor är lite svårt! Jag ska lägga till nån spets kompetens sedan, frågan är bara vad :)
    I morgon ska jag till BVC med lillen, det är veckans största grej, mäta honom för första gången sen förlossningen! På tisdag flyttar en vän tillbaka från Dalarna och det ser jag också fram emot, sen ska det vara så fint väder!! Blir nog en hel del lek på gården!
    Själv då?

  • LilaRos

    Vädret har bra inverkan på minstingen här med. I natt sov han 5h i sträck. Men vi var ute nästan hela dagen i går så han fick väldigt bra sömn på dagen med.
    Baby sim har jag inte gått på, det blev aldrig av. Ändå började han dyka på åby vid ett års ålder :) stora killen älskar vatten! Så han hade nog passat på baby sim när han var bebis tror jag :)

  • LilaRos

    Det med föräldragrupp.. När jag gick på det med stora killen slog de ihop två vänta barn grupper vilket resulterade att folk droppade av.. Jag gick bara två gånger och kände mig väldigt obekväm med att sitta med en massa nya ansikten, mådde inte så bra en tid då. Tror set var några till som slutade gå ganska fort.. I bland undrar jag hur de satte ihop grupperna för det finns flera jämngamla barn på gården men de i min grupp Bode typ i Åby, jungfruplattsen o så.

  • LilaRos

    Vi gick på krokslätt men barnen har bytt till askims BVC, tyckte inte alls om krokslätt och den sköterskan vi hade var inte alls trevlig...
    Det gick jätte bra i går, han väger bu 5300 och är 58cm lång, och bara en månad! Kör storebrors stil med att korsa kurvorna :)
    Det hår jätte bra med två, speciellt nu när man kan vara ute mycket. Men, Melwin får ju ligga och skrika lite själv.. När storebror bajsat, ska klä på sig o så.. Men det är inga långa stunder iaf

    Jobbigt med förkylning! Hoppas det blir lindrigt iaf. Här blev båda grabbarna förkylda när Melwin var en vecka, men de var mest snorigt bara. BVC sa iaf att förkylningar så tidigt är bra för immunförsvaret :)

  • LilaRos

    Agneta heter hon..
    Kan ju säga att man inte är i närheten lika nojjig med andra barnet. Storebror kollade jag så han andades stup i kvarten, oroade mig för om han gick upp som han skulle i så men nu har jag släppt en hel den på de :)

    Jag har ca 10kg att gå ner nu i de går segt!! Efter förra var jag mig själv igen efter 6 månader ca.
    Gick ni upp mycket? Första gick jag upp 19 och denna 22..

  • LilaRos

    Skönt att kilona är borta iaf Emma! Jag vill också komma igång och träna, frågan är bara när man ska hinna? När sambon kommer hem är det mat, disk, det jag inte orkat/hunnit under dagen, få killarna i säng (inte lätt själv, testade i går)

  • LilaRos

    Jag hade aldrig orkat va uppe till 11! Vi har fått in en vana på att krypa i säng vid 21, började under graviditeten så jag var konstant trött ett bra tag. Och nu behöver vi passa på att sova när Melwin gör det, har jag tur sover han 5h i ett kör från 21-tiden :)
    Var finns detdär mamma-core? Och vad är det för träning?
    Jag har tänkt mig ett gymkort på Gym 24 eller sportlife i Mölndals centrum sedan.. Gillar styrketräning, nu har jag dock inte gymmat på flera år..

  • LilaRos

    Jag ammar ju inte så det är väl därför viktnedgången går så långsamt.. hehe
    jag har testat body jam och body pump, pody pump var helt ok men inte det andra.. Säkert många andra som gillar det men det var inte riktigt min grej.

    Ligga bredvid på en filt när jag tränar är nog inget som Melwin skulle acceptera än iaf, 10-15 min under babygymmet eller i babysittern kan funka, men han vill oftast ha en del uppmärksamhet då med.

    Det är inte så mycket mer att få ihop med två barn än med ett, byta blöjor på löpande band ;) Nä.. men tajmar de invarandra och är glada så går allt jätte bra. Det tar trotts allt inte så mycket längre tid att ta på två barn kläder som ett. Men om Melwin har svårt att komma till ro, eller Mauritz hux flux får för sig att han inte kan gå eller stå blir det lite bökigare!

    Egentid, vad är det? haha.. Nä men snart kommer det allt lite egentid här med! Melwin sox´v 4,5h första sovpasset i natt, vaknade bara en gång på natten.. Så snart känner jag mig säker på att man får sova gott om natten så jag vågar sitta uppe lite och kolla färdigt på någon film kanske :)

  • LilaRos

    Body jam var svårt att hänga med på, jag kände mig som en elefant i ett glashus! När jag var yngre gick jag på arobics genom skolan och det var kul tyckte jag då, men smaken har nig andras lite, några pr har ju gått!
    En fördel med barnen tätt är ju att de efter ett tag alltid haft varandra. Mauritz kommer ju inte minnas något från när han var själv utan han har ju alltid haft en lillebror ;)

    Jag tänkte iaf traska ner till torget vid 12, hoppas ni gör det med! :)

Svar på tråden Mammalediga vänner i Göteborg (Krokslätt)