• skogsvitter

    Måltider tvillingar 6,5 månader

    Tänker lite som ovan, varför så angeläget att sluta med flaska? Med tanke på deras beteende vill jag påstå att ni har introducerat fast föda på tok för snabbt och därför slår de nu "bakut" vilket är rätt vanligt. De behöver ju bröstmjölk/ersättning! De behöver inte fast föda. De ska däremot få vänja sig vid fast föda, vilket naturligtvis bör ske i långsamt tempo.

  • skogsvitter

    Ska säga hur vi har gjort också, har ammat fritt vid och mellan måltiderna och precis som ovan skrev "fyllt upp" det de ätit men då med bröstmjölk eftersom jag ammat. När de var så här små har de absolut inte ätit några större mängder fast föda och andra dottern återgick helt och hållet till amning när hon var 7 månader. Först vid 8-9 månader började hon äta lite större mängder mat, även om hon fortfarande ammade mycket ända till 11-12 månader. Amning/ersättning bör vara huvudfödan hela första året enligt gällande rekommendation. Att ha så bråttom att få bort ersättningen är med andra ord bara dumt och onödigt.

  • skogsvitter
    Nidra skrev 2012-03-30 10:20:56 följande:
    Glömde skriva att de får flaska när behovet verkar finnas, dvs när de ej verkar mätta. Men för det mesta så vill de ej ha flaskan och det tolkar jag som att de är mätta och nöjda. Krångel vid måltiderna, är vad jag har förstått, jättevanligt när man matar två på samma gång. Ja, det är stor skillnad när man har tvillingar, därför är jag tacksam av tips från tvillingföräldrar
    Det är vanligt även om de inte är tvillingar, tror knappast det är mer vanligt bland tvillingbarn, varför skulle det? I synnerhet inte när ni introducerat så stora mängder fast föda så snabbt. De flesta barn reagerar med krångel vid måltiderna då... men jag kanske inte är berättigad att svara då eftersom jag inte är tvillingförälder...
  • skogsvitter

    Jaha då förstår jag bättre! Kanske går det lättare om de får äta själva? Med andra dottern använde vi oss uteslutande av BLW, dvs plockmat som hon fick äta själv med sina egna händer i egen takt. För henne funkade det mycket bättre än att mata henne. Då ger man inte puré utan de får stora bitar av tex potatis eller vad du nu gör, som de kan hålla själva i handen.

  • skogsvitter

    Nej de behöver inga tänder, bara det är mjuk konsistens på det de äter.

    Smörgåsråpn kan ni börja med nu om ni vill. Det smälter ju i munnen.

Svar på tråden Måltider tvillingar 6,5 månader