Inlägg från: sär skriven |Visa alla inlägg
  • sär skriven

    En bil utan barnstol står parkerad på en familjeparkering. I sin ilska skriver Emma en arg lapp att fästa på bilens ruta, under tiden kommer hennes son, Samuel, på att han glömt sin telefon, smäller upp bildörren och bucklar bilen på den andra sidan. Vem

    Jag tycker det är skitspännande att läsa omröstningsresultatet. Och jag tycker det är skitspännande att nitton röster faller på ett litet barn som faktiskt saknar konsekvenstänkande.

    Jag har uppfostrat min son att inte öppna bildörren om det står bilar intill - behöver han ta sig ut och det är bilfritt på andra sidan klättrar han över till den sidan och tar sig ut själv. I annat fall väntar han tills jag öppnar dörren och sätter min hand emellan bildörren och den bilen som står intill. Jag har dock läst på FL att det är den som har en dyr bil som får skylla sig själv om man får parkeringsskador för barn är värda mer än bilar. Det tycker jag är intressant (faktum är att  jag anser att såna människor skulle skjutas på öppen gata. För de är inte värda mer än hundbajs.). 


    Det här är världens bästa sidfot, och den är min.
  • sär skriven
    SilverWoman skrev 2012-04-04 10:55:04 följande:
    En 6 åring saknar inte konsekvenstänkande. Vad som helst kan ha hänt.

    En sexåring saknar ofta förmågan att tänka "om jag öppnar bildörren kan det hända att den skadar en annan bil. Om bildörren skadar en annan bil kan det göra att någon annan, eller min familj, får ersätta skadan. Det skapar missnöje." En sexåring tänker "Jag glömde *****!" och öppnar dörren, helt utan tankar på vad handlandet kan orsaka. Det är liksom lite det som det innebär att vara barn - man kan inte alltid tänka ut och kalkylera skador och konsekvenser i förväg.
    Det här är världens bästa sidfot, och den är min.
  • sär skriven
    Vissla skrev 2012-04-04 10:57:46 följande:

    Vilken typ av människor bör skjutas på öppen gata? barn människor? Eller människor som anser att barn ska finnas och får göra lite som dom vill? Eller dyrbil människorna?

    Sär skrivnings människorna. Naturligt vis.
    Det här är världens bästa sidfot, och den är min.
  • sär skriven
    SilverWoman skrev 2012-04-04 11:01:54 följande:
    I så Skrattandefall saknar jag också konsekvenstänkande ibland när jag handlar. Eftersom ibland gör jag bara saker och sedan tänker, liksom förlorar kontrollen om jag har tusen andra saker på huvudet.Skrattande

    Jag antar att du dock har ett erfarenhetsbaserat implicit minne? Det har de flesta människor, vore trist om det saknades.
    Flaminia skrev 2012-04-04 11:02:07 följande:
    Jag håller med dig. Jag röstade på att det är Emmas fel eftersom jag anser att det är hennes ansvar att se till att Samuel inte slår upp bildörren i andra bilar. Jag undrar också om de som tycker att de som har en dyr bil får skylla sig själva om de får parkeringsskador eftersom barn är mer värda än bilar även anser att föräldrar inte ska behöva betala något om deras barn har sönder varor i affärer eftersom barn är mer värda än materiella saker.
    Ja, tankesättet är helt absurt.

     
    Det här är världens bästa sidfot, och den är min.
  • sär skriven
    Vissla skrev 2012-04-04 11:04:16 följande:

    Känner mig träffad.. O nu tycker jag att du är orättvis

    Svårt att se vilka om tycker det.. Lättare att se om en barnmänniska är en barnmänniska eller om en dyrbils människa kommer i en dyr bil
    Märkligt nog har jag alltid förstått vad det varit du avsett förmedla. Det är nog ett gott betyg på en särskrivare .
    Det här är världens bästa sidfot, och den är min.
  • sär skriven
    Vissla skrev 2012-04-04 11:07:04 följande:
    Ja då är det ju ganska smidigt att skjuta av dom när dom avslöjat sig, men då kanske folk slutar säga vad dom tycker o tänker för att dom blir rädda o då går det ju inte att skjuta dom längre

    Äsch. Man kan ju skjuta med olika saker. Kissladdad vattenpistol till exempel.
    Det här är världens bästa sidfot, och den är min.
  • sär skriven
    Flaminia skrev 2012-04-04 11:08:17 följande:
    Det är förresten lustigt att se hur annorlunda tongångarna är i den här tråden jämfört med den som är upphovet till omröstningen. Där verkar nämligen många anse att barnets beteende i princip ligger helt utanför förälderns kontroll.

    Ja det  finns såna människor också. De ligger kategorimässigt rätt nära människorna som anser att barnen får göra som de vill och att dyrbilsmänniskorna ska dö medelst kölhalning.
    Det här är världens bästa sidfot, och den är min.
  • sär skriven
    SilverWoman skrev 2012-04-04 11:10:24 följande:
    "implicit" hör första gången ordet. Fick slå upp det. Nu har jag lärt mig något nytt.

    Aha. Då förstod du vad jag menade? Till det implicita minnet hör bland annat motoriskt/rörelsemässigt minne, vilket möjliggör att vi utför handlingar utan att det upptar hela vår kognition. Vilket små barn inte kan, eftersom de inte har dessa erfarenheter (implicita minnen) i sin hjärna. Därför kan ofta inte heller en sexåring per automatik  göra en korrekt bedömning vad gäller öppning av bildörrar.
    Det här är världens bästa sidfot, och den är min.
  • sär skriven
    Vissla skrev 2012-04-04 11:15:12 följande:


    Hahaha kissKladdad vattenpistol läste jag, sätt inte ihop ord så där jobbigt att se vilka bokstäver du använt då



    Det här är världens bästa sidfot, och den är min.
  • sär skriven
    SilverWoman skrev 2012-04-04 11:17:41 följande:
    du har nog rättSkrattande Har alltid kallat det för "göra något automatiskt eller handla automatiskt"Skrattande. Jag har implicit minneSkrattande och det kan stämma att ett litet barn saknar den förmågan.
    Tack, gillar att utöka mina kunskaper Glad.

    Så lite så!
    Det här är världens bästa sidfot, och den är min.
Svar på tråden En bil utan barnstol står parkerad på en familjeparkering. I sin ilska skriver Emma en arg lapp att fästa på bilens ruta, under tiden kommer hennes son, Samuel, på att han glömt sin telefon, smäller upp bildörren och bucklar bilen på den andra sidan. Vem