• Anonym (sofie)

    Vilket jobb ger 27.000 utan utbildning?

    Finns det något jobb som ger 27.000:- /mån utan utbildning? Jag har tidigare jobbat inom ekonomi(gymansienivå) och läst två år på högskolan men är såpass nischat att jag har svårt att se att jag kan använda den till något annat än just det (lönen där är extremt låg). Vill köpa en br där jag behöver ha en inkomst på 27.000:- för att få låna. är jag orealistisk i mina tankar? Finns det något yrke utan utbildning eller med erfarenhet kan komma upp i 26000- 27.000:- funderar även på nattskift osv. Funderar på att läsa vidare men då är jag klar om 4-5 år. Så planen är att jobba och köpa bostad emellan isåfall.

  • Svar på tråden Vilket jobb ger 27.000 utan utbildning?
  • Anonym

    Min make hoppa av gym och börja jobba, takmontör/plåtslagare han ar mellan 29- 30 000 i månaden!

  • Lite Av Varje

    Min man tjänar mer än det som byggnadsarbetare. Han fick inte ens godkänt på allt i gymnasiet. Det resulterade dock i att han fick lägre lön ganska länge, men han har kommit upp i samma summor som de andra med långt arbete. Skiljer väl sig var i landet man bor med antar jag.

  • Loriyana

    Jag känner en kille som jobbar skift inom industrin, han tjänar 27 000 i månaden. Det han gör är att byta ut pappersrullar samt övervakar pappersmaskinen.

  • Anonym (Ja det finns det)

    Vet inte var i Götet du bor ts - men jag såg att Södras sågverk i Värö ska tillsätta ett extra skift. Jag har jobbat inom samma koncern fast på ett annat sågverk, natt, och fick ut mellan 25-30 efter nåt års arbete. Om det är pendlingsbart kanske det vore något att söka? Jag trivdes bra inom industrin. Bra arbetskompisar, utvecklingsmöjligheter och bra kurser från företaget och koncernen.

    Min sambo får ut runt 30 efter skatt, han jobbar som vanlig telefonförsäljare. Dock säljer de större grejer till företag och inte kalle anka tidningar till privatpersoner. Det krävs ju också att du är duktig på att sälja. Sambon har aldrig haft ut under 20, topplönen, efter skatt, har legat på 65.

    Ingen av mig eller sambon har mer än fullgjort gymnasium.      

  • Anonym

    Min sambo jobbar som slamsugare och får ut mellan 22 och 25000 efter skatt..

  • Anonym

    sambon ingen utbildning inom där han jobba ,jobbat där nu 6 år , ventilatiopn , efter skatt runt 23-25 tusen kr ! Jobba 18 dagar i månaden , vardagar, inga helger , inga röda dagar

  • Anonym
    Anonym (degår) skrev 2012-04-08 20:42:59 följande:
    Min man är it-chef på ett stor jävla företag här i sthlm, han är 27 år gammal och drar in 30.000, inte så värst mkt kanske, han kommer få gå upp i lön snart...men för att knappt ha gått ut gymnasiet är det en stor grej tycker jag, han är självlärd, otroligt social kompetent, är en ledartyp och kan det mesta...
    man behöver ingen utbildning, bara allt sitter i huvudet så... 

    hans bror är också chef på ett stort företag här i sthlm, endast 24 år gammal. han har bara gått gymnasium, han drar in 40.000 i månaden. 

    Båda fast anställda sen länge tillbaka.

    är jätte stolt över dom, och det är otroligt att de har kunnat lyckats så här.

     
    Hur bra har du lyckats då, med tanke på att du inte andas om din egen framgång? Känns lite väl tragiskt och 1950 att skryta om hur framgångsrik och bra ens man och bror är, och hur stolt man är för det. Jag hade varit mer stolt om det var jag som tjänade30- 40 papp... Men men.
  • Anonym (Assistent)

    Jag är personlig assistent med fullt arbetsledaransvar till stor assistansgrupp.Har inte ens gymnasieutbildning. Jag har 26000 kr/ mån i fast lön. Arbetar 60% som ass och resten är allt arbete som arbetsledare. Lönen är dock inkl ob och semers. Men arbetar inga kvällar eller nätter (Förutom om någon ass är sjuk och jag behöver ringa in vikarie)

  • Freiya

    [quote=64364972][quote-nick] Hur bra har du lyckats då, med tanke på att du inte andas om din egen framgång? Känns lite väl tragiskt och 1950 att skryta om hur framgångsrik och bra ens man och bror är, och hur stolt man är för det. Jag hade varit mer stolt om det var jag som tjänade30- 40 papp... Men men.[/quote] Men ååh vad töntigt skrivet! Hon eller han kanske är undersköterska och älskar sitt jobb, men tjänar dåligt.


    Nu flyger vi, sa räven. Kastade grisen i tryckkokarn.
  • Hasselnöt
    Anonym (sjuksköterska) skrev 2012-04-08 21:20:24 följande:
    Välja yrke efter lön? Nej, jag valde ngt jag älskar att göra och som jag är bra på. Jag klagar på lönen eftersom det ÄR dåligt betalt i jämförelse med ansvaret och utbildningnivån.

    Dum i huvet är jag inte för DÅ skulle jag kunna jobba med ett monotont tråkigt outvecklande industrijobb som ger bra betalt.



    Oj, ja du låter då bitter. De du anser vara dumma skrattar hela vägen till banken när de går ifrån ett avslappnat jobb medans du sliter ihjäl dig för en skitlön som du betalar dina studieskulder av så jag vet inte om du är rätt person att kalla andra för dumma i huvudet.
Svar på tråden Vilket jobb ger 27.000 utan utbildning?