Inlägg från: Lekande Lätt |Visa alla inlägg
  • Lekande Lätt

    väktarskolan boden varning

    Såg ditt inlägg och känner bara lite att jag måste lägga mig i där lite.

    Har själv varit uppe i Boden och gjort totalvaktsutbildningen i våras.
    Under perioden då jag var där stängdes Tv-rummet i en vecka eller liknande, men det var inte för att kläderna låg helt öppet utan för att gruppen som skulle städa där helt enkelt var väldigt dåliga på det. Att köket stängdes var det aldrig något snack om.

    Under perioden vi var där var det även 2 personer som blev "Utslängda" som du vill kalla det, den ena blev utslängd för att han inte hade följt ordningsreglerna vi skrev på första dagen, han blev dessutom bara utslängd i den mån att han fortfarande kunde fullfölja utbildningen, han fick helt enkelt bara hitta ett annat boende för resterande tid av utbildningen! Den andra blev inte godkänd hos Länsstyrelsen vilket Väktarskolan i sig inte har någonting att säga till om gällande. Och de som inte blev godkända hos Länsstyrelsen fick däremot komma tillbaka när deras prickar i registret hade försvunnit och göra utbildningen då istället, så pengarna står kvar som innestående hos Väktarskolan tills dess.
     
    Att boendet är bevakat stämmer i viss mån, korridorer, köken och de allmänna utrymmena finns det kameror i men varken i logementen eller på toaletter eller i duschrummen. 

    Likadant proven, det finns ingen av de som blev underkända på VU1 i vår grupp som fick betala för ett omprov, likaså för ett andra omprov. Så att de skulle ta betalt för det är bara ren lögn!

    Att bo så som man gjorde där var absolut inte optimalt men eftersom man visste att det var 6 veckor så kunde man genomlida det. Man kunde räkna ner och se slutet på tunneln och när man väl hade slutfört utbildningen så var man väldigt nöjd. 

    Att bevakningsföretagen inte skulle anställa en efter denna utbildningen är även det ren lögn, vi var en grupp på 27 personer där mer än hälften av oss har fått jobb på diverse företag, allt från de större som Securitas och G4S till mindre lokala bolag!
    Tidigare var det däremot så att BYA hade patent på väktarutbildningen och därför blev man skickad på deras utbildning också trots att man fullföljt väktarskolans utbildning!

     

Svar på tråden väktarskolan boden varning