• Anonym (Cykel)

    Jätteorolig!!! Backade på en annan bil, anmäld för smitning.

    Anonym (orolig) skrev 2012-04-13 10:31:21 följande:
    Ja vet:( ska jag inte prata med åklagaren då?  Känner mig helt förvirrad.

    Jag kan ju berätta att jag en gång backade på en cykel så att den välte. Jag gick inte ur bilen, utan körde bara vidare. Polisen stoppade mig lite längre fram, men åklagaren avskrev det helt. Så det finns en chans för dig med.
  • Anonym (Cykel)
    olleolle skrev 2012-04-13 10:38:27 följande:
    Det spelar ingen roll om skador uppstod eller inte, du ska ge dig till känna för ägaren till det fordon som du körde på.
    Att man har gått ut och kollat är inte godtagbart.
    Det du skulle ha gjort är skrivit en lapp som du fäst i vindrutetorkaren på bilen alt tagit bilnumret och sedan ringt ägaren senare under dagen.
    Du har olovligen avvikit från en olycksplats, dvs smitit.
    Fast när jag backade ner den där cykeln sa min advokat att "ash, det här är ingenting. Säg att du såg genom rutan att det inte blev några skador. Det här kommer det inte bli någonting med". Och det blev det ju inte heller. Så att så hårt tror jag inte att det är i praktiken, även om det kan verka så när man läser själva lagtexten.
  • Anonym (Cykel)
    Anonym (orolig) skrev 2012-04-13 10:42:41 följande:
    Fick du en advokat? Eller kontaktade du en själv?

    Eftersom jag hade varit med om en del brottslighet tidigare så hade jag kontakt med en. Fast går till till rättegång (vilket du bett om) så får du ju förmodligen (men inte helt säkert) en offentlig försvarare.
  • Anonym (Cykel)
    Anonym (orolig) skrev 2012-04-13 10:47:33 följande:
    Ok. Men ditt ärende gick aldrig vidare?

    Nej, efter att jag hade pratat med de där poliserna så hörde jag aldrig ett ljud mer. Det har gått ett par år nu, så det måste vara nerlagt.
  • Anonym (Cykel)
    olleolle skrev 2012-04-13 11:37:27 följande:
    Att personen vars cykel du backade ner, väljer att inte stämma dig är inte samma sak som att det inte kommer att bli något här.
    Advokaten pratar av erfarenhet, att cykelägare väldigt sällan orkar dra det hela till tingsrätten. En cykel är sällan så pass dyr att det är värt kostnaderna för offret.

    Vadå stämma? En ev. stämningsansökan har ingenting med saken att göra. Jag skrev ju att det var polisen som grep mig och då var det så klart de som gjorde anmälan. Brottsrubriceringen var smitning från olycksplats, precis som för TS. Ett eventuellet civilmål mellan mig och ägaren har inte med det att göra.
Svar på tråden Jätteorolig!!! Backade på en annan bil, anmäld för smitning.