• Smultron83

    Neonatal stroke

    Hej!

    Vår son är 15 månader!
    Han föddes med ett akut snitt, han var stressad i magen och hade bajsat mycket i fostervattnet!
    Vår son fick pga det Lunginflamation! Det upptäcktes att han även fått en stor stroke på höger sida, han fick en propp i en artär strax ovanför höger tinning.  

    Läkarna vågade inte säga något om hans framtid, Jag önskar att någon sagt till mig att det brukar gå bra för de barnen som fått stroke! Jag var så fruktansvärt orolig de första månaderna i min sons liv! Vår son utvecklar sig jätte fint! Och det är helt otroligt!   

    Vår son har svårt med motoriken i vänster arm och hand, vi har fått en toppen sjukgymnast i från Hab! Vi fick träffa en sjukgymnast redan när vår son var nyfödd!

    Vår son hade det svårt att vrida huvudet åt vänster när han var bebis! Vi tränade mycket med att hänga leksaker ifrån vänster! Det har han inte alls svårt med längre!  

    Mvh!  

  • Smultron83
    Jane1983 skrev 2012-04-21 18:30:44 följande:
    Tack för svar!

    Får jag lov att fråga på vilket sätt er sons motoriska svårigheter ter sig? Vad sa läkarna till er?

    Vi får väldigt diffusa svar från vår neurolog (fast hon är fantastisk måste jag ändå tillägga).

    Vår son har Vänstersidig Hemiplegi ( finns en hemiplegi tråd på familjeliv), Han fick ju stroke på höger sida så då blir motoriken påverkad på vänster sida! Han har svårt att använda vänster hand, när han leker använder han bara höger hand!  Han kan känna och klappa på saker med vänster hand, men ännu inte ta saker med vänster! Vi har köpt Nappflaskor och pipmuggar med handtag åt vår son för att underlätta för honom.
    När han lyfter tyngre saker med höger handen blir han mer spänd i vänsterhanden! 

    Han lärde sig sitta vid sju månader åla vid 11 månader, Nu hasar han runt på rumpan, Han går inte själv än men han går bra med stöd!    Han har svårt att klättra men han kan hasa ner från soffan själv!

    Jag tycker inte vi fått så bra svar av någon läkare, men däremot har vi kunnat fråga sjukgymnasten mycket, hon har jätte bra erfarenhet!  
  • Smultron83

    Läkarna misstänkte att han skulle få motoriska problem på vänstersida, vi fick först träffa en sjukgymnast på sjukhuset innan vi fick en sjukgymnast ifrån Hab! 
     

Svar på tråden Neonatal stroke