Inlägg från: SoStylish |Visa alla inlägg
  • SoStylish
    Bisarr skrev 2012-05-23 16:54:03 följande:
    Jag äter klockan 18-20:30 cirka och därefter fasta till dagen efter.
    På träningsdagar bryts fastan runt 17:00 med BCAA, träning till 18 och därefter mat fram till 20:30.

    Jag har medvetet kortat av min ätperiod i syfte att eventuella misstag och förseningar i planeringen inte ska ha någon betydelse.
    Även på träningsdagar är ju min ätperiod kortare än i det som kan ses som mall för periodisk fasta.

    Jag har fått jättebra resultat. Initialt, när jag bara åt med ögonmått, hände det också mer än vanligt. Nu när jag räknar energi så känns det som att allt jag planerar och utför faktiskt ger utslag i praktiken också.

    Jag kombinerar inte min PF med LCHF eller liknande eftersom jag finner det onödigt. Däremot ligger jag runt 2-3 gram protein per kilo kroppsvikt, så jag ligger högt på protein, äter kolhydrater efter träningen och bryr mig inte specifikt om fettet.
    Det som är centralt är proteinnivån och energimängden, resten kommer ändå i mängder som är okej.

    Omega3 och BCAA är enda tillskotten jag känner ett behov av.            
    Tack för svaret! Jag har kikat lite på det här med periodisk fasta och är lite sugen på att testa. Jag tänkte först att  jag skulle fasta mellan 20.00 - 12.00. Nackdelen är att jag alltid tränar 07.00 på mornarna och då är det lite jobbigt och heller inte helt optimalt att vänta ända till klockan 12.00 med att inta något (jag vill ju ta min proteinshake efter träningen t.ex.). Får klura lite på ett bra upplägg här! :)
Svar på tråden Vi som blir snygga av periodisk fasta