Inlägg från: Anonym (levavidare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (levavidare)

    Vi som vill leva kvar i relation trots otrohet - kom hit så stöttar vi varann

    Anonym (Läker ej) skrev 2012-09-17 11:40:06 följande:
    Kontentan i den här tråden verkar vara att det är bättre att lämna, trådstartens namn till trots
    Då har det "cyklat iväg lite", meningen är att de som bestämt sig för att kämpa vidare ett tag (eller länge), ska kunna hitta kraft och förhoppningsvis få möjlighet att läka eller börja läka såren här. Kraften finns i att vi i tråden vet vad detta handlar om och at det är en urskog av olika känslor som sveper omkring när man varit med om någon sådant här. Det är definitivt inte lätt och det finns inga enkla svar, men man kan hitta inspiration och stöd i varandras läkeprocesser eller vägar mot olika mål.

      Jag har full förståelse och respekt för de som vill och hoppas - det kan visst fungera. Tror ni så tror jag.

    Kram/TS
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (jag) skrev 2012-09-17 13:06:46 följande:
    Nähä, nu dags för lite positivitet härinne.

    Här går det strålande framåt..tänker mindre och mindre på snedstegen och våra samtal har utvecklats hela tiden. Den första tiden var vi ju bara ledsna, medan vi numera jobbar mer på anledningarna och ser orsaken till vad som hände. Känns även som vi har tillräcklig stor tillit till varandra nu att prata med varandra om vi skulle närma oss den problematiken igen.

    Det är allt eller inget här. Antingen satsas allt på att det ska bli bra eller så blir vi kompisar istället. Inget halvdant joxande.
    Krävs mycket av oss båda och stor respekt i hur vi väljer att uttrycka oss. Från min del krävs att jag låter bli att skrika elakheter de ggr jag blir arg..för sånt orsakar bara bråk. Vill jag svära över honom så kan jag använda en kompis till det istället så känns det lite bättre. Ta det genom ett filter först.

    Lycka till alla medmänniskor härute och hoppas ni också har bra dagar emellanåt
    Bra, det var lite så jag menade - känner mig själv inspirerad av din positiva anda - var jag än befinner mig.
    /TS
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (Kämpe) skrev 2012-09-17 18:27:36 följande:
    Fest. Övertramp. Missförstånd. Och efterföljande gråt, bråk och så småningom ganska sansade, men tunga samtal.

    Det tar bort alla gråzoner med "det kanske vore lite si, kanske okej med lite så" från min sida. Det finns bara en gräns och om han inte kan visa nu och för alltid att den respekteras så räcker det.

    Kan det vara vettigt att ta en umgängespaus sinsemellan?
    Kan vara ... man behöver ju inte kasta sig efter en penna och skriva på skilsmässopapper bara för det. Ta upp det med honom. Vill han ta en paus och testa särbo kanske..?

     
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (kluven) skrev 2012-09-18 18:27:40 följande:
    den enda tröst e att tjejen inte svarade på om dom skulle mysa. det e jag tacksam för, så vitt jag vet så dejtar hon, o jag tror inte hennes kille heller skulle uppskatta om min man skiver så till henne... skitsamma jag vet att han e respektlös o konstigt nog så älskar jag han för den han e. mina hormoner e lite upp o ne nu när jag e gravid o jag vet att jag inte e så snäll mot han heller alltid, mitt humör går ut över honom... kanske e mitt fel att han söker sig till andra då? jag vet inte

    Instämmer (med sakta framåt) - ...verkligen. Rejält omoget att skriva i syfte att göra svartsjuk. Varför det...? Och någon som bär på ens barn - snälla du - vet att man är extra känslig som gravid med alla hormoner och allt - men detta är inte ok. Har han alltid hållit på och "provocerat" på det där sättet...?
    /TS
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (sakta framåt) skrev 2012-09-18 17:02:05 följande:
    Härifrån kommer också lite positivism. Vi mår nog bättre än på riktigt länge. Betydligt bättre än innan otroheten helt klart. Sen är det så klart saker som skaver till då och då, men det fanns ju andra saker som inte var bra innan så sett till helheten tror jag både jag och maken mår bättre som individer nu vilket också gör att vi fungerar mycket bättre som par.

    Vi kommunicerar bättre med varandra nu. Vi har ett bättre sexliv. Vi har otroligt kul ihop och planerar många gemensamma projekt och resor. Men vi är också båda noga med att vårda våra egna "särarter", så vi har mer kvalitativ egentid också. Man kan nog säga att vi är bättre på att ta tillvara på tiden vi har både tillsammans och var för sig.

    Denbou: I vårt fall var vi (gäller oss båda) inte  nöjda i förhållandet innan otroheten, men vi nådde inte fram till varandra. Vi var för trötta av vad livet ställt oss inför och vi orkade inte bygga upp vare sig oss själva eller relationen just då. När allt sen ställdes på sin spets insåg vi att vi inte var klara med varandra. Vi kände att vi var skyldiga varandra (och vår dotter) att i alla fall göra ett sista RIKTIGT försök att hitta varandra igen och börja bygga upp vårt liv som vi skulle vilja leva det. Vi hade ingen aning om om det skulle gå eller inte. Första året vacklade vi också båda både en och två gånger. I början drog jag ett större lass och kämpade mer, men efter ett tag blev det tvärt om och nu när det snart gått två år står vi starkare än någonsin.

    Är helt säker på att vi båda mått bra på varsitt håll om vi gått isär också, men jag skulle nog känt att jag svikit både mig själv, vår dotter och vår son (i himlen) om jag inte svalt min något sargade stolthet och försökt precis allt. Vad som än händer i framtiden kommer vi att bära det med oss.
    Jag håller så med ...jag ville vända varje liten sten,varje litet gruskort av möjlighet att fortsätta - och sedan kunde jag med gott samvete "kliva av tåget" (inte så känslomässigt lätt som det låter förstås, men just den processen var så viktig att det fick ta den tid det var tvunget att ta och att slippa vada runt i någon annans lögner - de sanningar som var viktiga för mig i otroheten SKULLE fram till vilket pris som helst och sedan - när de kort jag tyckte var väsentliga låg framför mig och jag kunde se vad som fanns att jobba med  - då först visste jag. Men resan dit var lång och jag kunde lika gärna ha stannat kvar  - om inte sanningen varit så oöverstigligt svår att leva med. Men jag (som jag sagt tidigare) har full förståelse för att det går -  om tillräckligt med bra förutsättningar, kraft, vilja  och tålamod finns
    Kram/TS
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (Jag med) skrev 2012-09-20 08:18:30 följande:
    I morse sa jag orden jag tänkt så länge, trots att de smärtade så oerhört..... "Det här går bara inte längre...."

    Först tystnad, sedan höll han bara med och sa: "Nej, det gör det inte.."
    Kram. vännen. Det behöver inte vara det definitiva slutet, men det kan vara ett steg ni måste ta för att kunna få en fortsatt dräglig relation, på ett eller annat sätt. Det kanske slutar som "vänner", eller vem vet "askan är den bästa jorden" och ni bygger vidare på ett nytt sätt. Man ska inte hindra naturliga skeenden, men separationsångest är en stark känsla - jag vet - man vill så gärna hålla samman ...

    Kram och kram igen /TS 
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (Jag med) skrev 2012-09-20 09:46:43 följande:
    Hur går det själv....? Kommer ni vidare på något sätt, eller har ni "paus" i allt just nu?

    Det är paus i allt och förstår mer och mer av den mentala processen. Vi har våra uppdelade liv - ibland snuddar jag vid bilderna av otroheten i tanken och det gör svidande ont (respektlösheten och hänsynslösheten som var då, för mina känslor är värst för mig), men jag inser att ju mer jag frigör mig och ersätter allt det som han förväntades ge av sig själv, med annat, desto bättre mår jag i själen och min frihet och inre harmoni har fått större utrymme. Om jag behöver trygghet söker jag upp vänner som vet vad jag går igenom, om jag behöver bekräftelse hittar jag andra vägar. Det som först gjorde ont, att veta att även han har frihet att göra vad han vill utan att jag lägger mig i har jag lärt mig hantera (tror jag), med att minnas varför jag tog steget och att man inte kan tvinga sig kvar i det omöjliga, att detta var ett oundvikligt förlopp för vår del. Det positiva är att vi fungerar som vänner när vi ses, barnen ser oss aldrig som osams utan överens och i samförstånd - vi ger varann en kram och är artiga mot varann. Resten sköter vi på annat sätt bredvid det gemensamma ansvaret. 
  • Anonym (levavidare)

    Det var snällt sagt:). Det klart att det funnits stunder då fasaderna inte räckt till och man undrat hur mycket barnen uppfattat, hur det tagits emot och hur det sedan hanterats. Men jag har försökt att ha ett så öppet samtal som möjligt om vad vi gjort och gett förklaringar som jag tror de rimligen kan ta till sig och ha som en slags hållpunkt utan att de tar på sig något själva. Är mån om att betona att detta vi gör nu är helt de (vi) vuxnas idé och beslut och att deras uppgift bara är att leka och lära. Inget annat. Vi älskar dem innerligt och vill att de ska få känna trygghet så mycket det bara går.

    Jag tycker du ska förlåta dig själv för det som hände - vad kunde du ha gjort? Det är gott nog bara att du känner som du gör, empati och respekt för din dotters känslor. Du har empati och omtanke om andra. Om hon någon gång skulle föra händelsen på tal och anklaga dig på något sätt,  så kommer hon att förstå om du berättar just det - att du var ledsen och att det gjorde enormt ont och att du verkligen innerligt önskade att det skett annorlunda. Det är kärlek.

    Kram/TS:) 

  • Anonym (levavidare)
    Anonym (Trötter) skrev 2012-09-27 16:30:55 följande:
    Bad day. Det känns som att han är igång och sexchattar med andra igen. Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför, det är en magkänsla. Flummigt, jag vet.

    Orkar inte riktigt hålla på att snoka i mail, historik och mobil. Han är nog väldigt duktig på att radera om det är något efter allt som hänt. Och konfrontera honom är ingen idé, han skulle aldrig erkänna. Det som möjligen skulle hända är att han ber mig lägga ner diskussionen för att det inte finns grund för min känsla denna gången...
    Jag såg bara ett meddelande på FB härom dagen. En ung tjej som jag inte vet hur han känner men det verkar vara en leverantör. Hon skrev bara "har mailat dig... " Det behöver ju inte betyda ett skvatt. Men varför skriver man så då, om hon mailat honom på jobbet så lär han väl läsa mailet eller?
    Han har väl en annan adress som hon vill att han ska gå in på. Ja, ni hör ju min misstänksamhet

    Fan vad han har fördärvat mig och vår relation. 
    Usch, jag känner verkligen med dig, d v s jag känner de känslor som jag själv  kände när jag började bli så less på att snoka bara för att "hålla koll" och inte bli mer lurad än jag redan var av min man. Det gjorde ju bara ont när man såg att det fanns "ett till e-konto" "en till lögn"  o s v. Det enda positiva för mig (ursäkta den lite bittra tonen nu i vår läketråd) var att jag fick bättre koll på hur illa han faktiskt var kapabel att agera utan speciellt mycket samvete. Jag minns orden någon sa "du ser bara toppen på ett isberg" och det var sant i mitt fall. Enda anledningen att jag ville tro på lögnerna var ju för att sanningen gjorde ont - man hoppades att det ändå kanska kunde vara sant. Han svor och bedyrade sina "sanningar" med blicken väl förankrad i min (trodde väl på dom själv, eller var dödsrädd och panikljög). Gjorde en sista "undersökning" och upptäckte en "ny sak" han sysslat med helt i det fördolda. Jag "klubbade honom" med domen omogen, oärlig, manipulativ, egocentrisk och inte värd att ge mer av min dyrbara energi.

    Men det var jag, ingen annan - och jag tror fortfarande på hoppet för er som fortfarande tror. Kraft och all energi till er.Hjärta  Det finns bra positiva berättelser där det har fungerat innan hoppet getts upp.

    Kram/TS 
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (jag) skrev 2012-09-28 15:11:48 följande:
    Bra.
    Det är positivt att klara att leva som man gjorde innan
    Va bra ni är! Fortsätt att peppa varandra, jag blir så glad när ni får positiva tankar och känslor.
    Kram/TS
Svar på tråden Vi som vill leva kvar i relation trots otrohet - kom hit så stöttar vi varann