Inlägg från: Anonym (levavidare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (levavidare)

    Vi som vill leva kvar i relation trots otrohet - kom hit så stöttar vi varann

    Anonym (Jag med) skrev 2012-08-21 08:44:41 följande:
    ...funderar på vad du skrev, du "tog dig mod och tog reda på allt".... Hur gör man då? Visste du någon som kunde berätta för dig om din man eller? Även om jag tror saker om min, så vet jag ju inte hur jag ska få veta om det är sant..
    I mitt fall var det så att jag först invaggades i tron (av min man) att det inte var värre än vad han sagt. Han hade berättat en del "grövre" saker och jag köpte det hela. Tänkte att det här kan jag bearbeta och lära mig leva med, även om det blir en tuff match - men så av en händelse hittade jag ett kvitto som visade att han ljugit och så raserades allt jag låtit sjunka in och accepterat. Då satte sökmotorn i gång och jag var så säker på att det värsta var inte sagt - detta handlade om en sak som - om det var sant,  så skulle jag vara tvungen att gå - det kunde jag bara inte leva med (allt för kränkande...). Min man hade försökt hindra mig från att ta kontakt med en person, och jag hade köpt den lögnen också - varför jag inte borde prata med denne - men nu skydde jag inget och rev alla gränser för vad jag brukar göra, ringde, kollade all elektronik han skyddade så mycket med koder och allt. Tyvärr var det sant och världen rasade en gång till - det var inte lätt på något sätt men jag som inte fattat detta med att "ge upp relationer", såg ingen återvändo. Alla har gränser för vad de kan ta psykiskt.

    Har lärt mig att min intuition är en väldigt pålitlig grund. Sedan får man ta tag i de trådar man har. Det bär emot att kontakta främmande människor om känsliga saker - men är man tillräckligt intresserad av att inte bli mer lurad - då bara kör man.

    Kram/TS
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (jag) skrev 2012-08-21 11:42:24 följande:



    Jag tror att det kan vara ett bra sätt, då vet iaf alla medverkande hur läget ligger till. De som inte menar något illa kanske har vett att hålla sig undan och inte strö salt i såren.
    Ja, som jag tidigare sagt i tråden - att i kris gör man vad man måste, det kanske blir saker som man aldrig skulle ha gjort förut, sådant som folk ifrågasätter eller tycker är överdrivet eller knasigt - men det spelar ingen roll - det viktigaste är läkningen - vi har bara ett liv! Jobba på och ta för er av de redskap ni hittar. 

    Kram/TS 
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (Kämpe) skrev 2012-08-21 13:25:19 följande:
    Kanske. Jag känner mig iaf som att jag blottar mig för hans vänner. Att jag verkar sotis och kontrollerande.
    För mig var det viktigt att hans vänner fick lite av "min version också". Men visst är det svårt, det klart att det är lätt att tänka att någon vill "svärta" någon annan i en sådan här situation. Jag kontaktade bara några av min mans vänner, men mest för att de hade information jag behövde för mitt slutgiltiga beslut.

    Ja det är inte lätt - vill man bara inte hellre sätta sig och i lugn och ro ha vardag och läsa en saga för någon typ.
    Tänk om de visste vad de ställer till, de otrogna, med sitt egoistiska "skygglapps-tänk". 
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (Jag med) skrev 2012-08-22 09:35:14 följande:
    Lite som  min man... han tycker att allt redan är utagerat, klart, färdigt och passerat... Hans inställning är att det inte går att ändra det som hänt, alltså ser vi framåt... så djävla lätt för honom att säga, det är ju inte han som blivit bedragen och sviken...

    Misstänker honom ofta, frågar, känner mig dum när jag inser hur galet jag tänker... men jag är skadad och ännu inte läkt... gör mig själv mer illa än jag behöver (när mina galna ideer sätter i gång och rulla...)....
    Vet inte om det kommer att gå över eller om min sjukliga misstänksamhet kommer vara det som sätter spiken i kistan för oss... kan nog inte leva med att gå omkring och tro: "han har gjort detta mot mig en gång, så kan det likaväl hända en gång till..." Kommer jag inte över de tankarna är vårt liv tillsammans för alltid slut...
    Ja, det är ju så det är - verkligen - det går inte att vifta bort smärtan. Och det är som med mobbning (bara för att ta ett exempel som brukar användas då och då) - den som trakasserar blir den som går med lättast börda ur det hela. Förmodligen, så är skavande samvete i bakhuvudet lättare att "lägga undan" än såren från ett djupt svek.

    Egentligen vore det bästa för alla bedragna att markera hårt och bara dra, sticka - föralltid, att låta den som gjort detta bara få stå kvar i snålblåsten. Men jag vet ju så smärtsamt väl att många av er står med en fot i tanken att lämna och söka tillit och stark kärlek hos någon annan - och den andra i att kämpa för familjen och relationen. Barnens väl och ve är viktigt och alla ni som skriver är mycket sunda i ert tänk som sätter dem främst och kämpar "lite till", försöker ta nya tag. Jag önskar bara det bästa och att ni till slut får precis allt gott ni förtjänar. 

    Lov´ya all! TS 
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (Jag med) skrev 2012-08-22 09:37:08 följande:
    ...tankarna på hämnd har jag heller inte kunnat förtränga helt... jag vill (egentligen inte) göra samma sak mot honom som han gjorde mot mig... "öga för öga och tand för tand"
    Het naturlig del i en sorgeprocess efter att man blivit utsatt för någons "angrepp" på ens person (svek).
    Ge utlopp för det - i tanken - men låt det stanna där (såvida du inte har en 110% vattentät plan i bakfickan hur du ska hämnas, och att det aldrig kommer att kunna uppdagas att det var du...). Menar bara att försätt dig inte i en knepig situation som spär på det du redan har omkring dig.
    Kram TS 
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (Kämpe) skrev 2012-08-22 10:23:24 följande:
    Hämnd känns inte aktuellt faktiskt. Jag vill bara kunna släppa oron och den totala panikreaktionen när han blir kramig med någon vän(inna).
    Varför måste han bli kramig med någon...? Jag bara undrar. Minns att dr Phil sa att otrohet handlar till100% om att "Gör inte något med en annan kvinna - som du inte kan göra med din fru bredvid dig". 

    Han är klok han Phil, du skulle kunna säga att du inte tycker om när han blir "kramig med andra", det borde han respektera. "Min fru tycker inte om att jag rör för mycket vid andra kvinnor nu när jag dessutom har ..." kan ju vara en tanke han kan bära med sig..

    Kram/TS 
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (En till!!!!) skrev 2012-08-22 13:14:00 följande:
    Jag kanske också passar in här, vet inte riktigt.....
    Gift, tre barn, känt varandra i 22 år, träffades unga (ingen av oss har något allvarligt förhållande bakom oss). Har haft våra kriser under åren men ingen så allvarlig som denna gången då maken varit på konferens med sitt nya jobb och kommer hem därifrån som en annan person (iofs inte konstigt då han varit deprimerad i många år och det var mycket  jobb med självkänsla/självförtroende  på kursen han var på).. Jag blev misstänksam och snokade i hans FB och mycket riktigt har han blivit lite förälskad i en av ledarna på kursen, tog kontakt med henne efter ett tag och de har haft mycket SMS-kontakt (enl räkningen... inget han berättat för mig självmant) och chattat men jag har bara läst det första de chattade om för sen var han smart nog att radera....

    Vi har pratat om det och han vet inte vad han vill - säger bestämt att han inte planerat ett nytt liv med denna kvinna och att de inte ens träffats IRL efter kursen (och där hände inget, enl chatten jag läste så tog de kontakt efter nån vecka och de refererar åtminstone inte där till några tidigare kärleksmöten).... Nu väntar FR om några veckor (tyvärr lång väntetid) och vi lever ju som i något sorts vacum..... Han vet att jag läst chatten och han har sedan dess låtit mig läsa både chatt och SMS men jag vet ju att han raderat innan för att jag inte skulle råka läsa något.... Han påstår att de pratar mycket om sitt stora gemensamma intresse men som sagt då hade han ju inte behövt radera SMS.....

    Jag har tydligt sagt till honom att jag vill kämpa för oss en sista gång, vill kunna säga till barnen med gott samvete att vi verkligen försökte... Samtidigt vill jag ju inte tvinga honom att stanna - hellre att han är lycklig nån annanstans än olycklig med mig... (han har mått otroligt dåligt en längre tid) Känner att han måste ju vilja satsa på oss men frågan är hur länge jag står ut med att vänta på att han ska bestämma sig... Han har  själv sagt att det är nån sorts euforisk känsla som hänger ihop med att att äntligen mår bra och han trivs jättebra på nya jobbet och hoppas att det "ska gå över"   - alltså känslan av att vilja vara någon annanstans.... inte att han trivs på jobbet...

    Så egentligen vet jag inte om jag platsar här hos er, har ju för det första inte fått klart från maken om han väljer att försöka igen och för det andra har jag ju inte fått någon (sexuell) otrohet bekräftad....   
    Ok, tyvärr är jag väldigt erfaren att upptäcka otrohetstecken vid det här laget (kanske skulle börja ta betalt...)
    Det är inte en bra början att han har depression och dålig självkänsla bakom sig/i grunden. Du bör vara vaksam på om han plötsligt börjar bry sig om kläder och utseende mer än vanligt, blir mer irriterad och snäsig mot dig (än vanligt?) och om han börjar "ta sig tid" utanför vad du tycker är vanligt. andra tecken är att telefoner som tidigare var "öppna" utan koder , plötsligt måste låsas och bäras i kavajfickan. Datorer samma sak - om det blir en massa surfande (ännu mer misstänkt sena kvällar och nattetid) på datorn bör du också ana ugglor i mossen. En mer intim detalj kan vara att han börjar snygga till sig vid "afrikas horn", använda tandtråd mer flitigt och lukta fräschare.

    Kram/TS 
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (En till!!!!) skrev 2012-08-22 15:53:41 följande:

    Det där med telefonen och datorn stämmer ju under den tiden som jag vet att deras SMS/chatt kontakt pågick men nu är inte telefonen låst längre (ny telefon) och han det är inte lika mycket SMSande som då.... Han går och lägger sig samtidigt som jag till skillnad från under den tiden... Han är iofs mer aktiv med motion osv men det har med nya jobbet att göra....
    Då kanske det har lugnat sig, nytt motionsintresse är annars ytterligare ett tecken (men nu sa du ju att det har att göra med något annat...), min man sportade så in i ... att han fick gå till läkare, ville vara fin och muskulös antar jag...köpte hårmedel också sån´t som skulle få håret att växa på huvudet också - det funkade inte ...
     
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (jag) skrev 2012-08-22 17:28:31 följande:
    Jag håller inte helt med, jag har ju både varit otrogen i et ttidigare förhållande och sen nu blivit utsatt. För mig var det tusen ggr värre att bedra än att bli bedragen. Att leva med den skulden, det samvetet och den skammen var fruktansvärt och har tagit lång tid att bearbeta och komma över och förlåta.
    Jag tror det är viktigt att komma ihåg det när man försöker få sin relation att fungera...att den som ljugit och bedragit inte heller mår bra och att båda måste vara lite varsamma med vad man säger...så tex den som bedragit orkar stanna kvar trots att skuldkänslorna är enorma.

    Jag resonerar så här...som bedragen behöver man bara acceptera det som hänt, sörja, och fortsätta älska sin partner och försöka jobba på att hitta tillit och jobba på de bakomliggande orsakerna. Den som bedrog måste göra allt det plus förlåta sig själv...och som de flesta fungerar så är man själv den hårdaste domaren..
    Ok, tack det är bra att få se olika vinklar. Jag har alltid trott att det var värst att bli bedragen, nu fick jag en annan syn på det hela...
    Kram 
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (jag) skrev 2012-08-22 20:04:55 följande:
    Så lite så.tror den vetskapen har hjälpt mig och min man en hel del.
    Kram
    Jag tror min trångsynthet där i o f kan ha att göra med att min man har narcissistiska drag i sin personllghet, dvs han har svårt att känna ånger och förstå hur hans ageranden drabbar andra. Hm...
Svar på tråden Vi som vill leva kvar i relation trots otrohet - kom hit så stöttar vi varann