Inlägg från: Anonym (levavidare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (levavidare)

    Vi som vill leva kvar i relation trots otrohet - kom hit så stöttar vi varann

    Anonym (Trötter) skrev 2012-09-28 13:43:18 följande:
    Jag förstår. Jag gör stor skillnad på vänner och sådana man har kontakt med för att bara få bekräftelse på det sexuella planet.
    Ja, jag har verkligen börjat fundera på om han har ett missbruk. Jag vet ju att han är sådan även mot kollegor, den senaste jag hittade i hans kontaktnät var en ung tjej som jobbar på samma företag som honom. Det stör mig nog mest. Att det är folk i hans direkta närhet ofta. Hur angriper man det då tro? Det krävs ju massor av bevis om man ska lägga upp det så att han förstår att han har ett problem. 
    Intressant, detta med det sexuella missbruket (min man sa att jag var lite naiv och inte fattat att "alla" män höll på som han dvs hade sexchat med webcamporrbrudar, regelbunden telefonsex och en massa märkliga mailerbjudanden från porrsiter ja plus en riktig kvinna också då som grädde på moset, varför snåla med "drogerna" (naiv jag, säkert, inte längre i alla fall...). Kan tillägga att jag inte är någon som klagar på "huvudvärk" när lampan släckts heller (om någon började tro lite så...=).

    Bara lite tankar - ska nog prata med någon klinik för sådana här "porrproblem" bara för att förstå på riktigt vem som inte är "normal" och försöker normalisera ett stört beteende .... 
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (jag) skrev 2012-09-29 21:16:35 följande:
    Det är INTE normalt...precis som det inte är normalt att sitta och spela dataspel..hoppa över mat för att spela osv. Det är ett beroende.
    Jag har också under en period i mitt liv varit beroende av att få bekräftelse av andra män men är verkligen INTE kvar i det missbruket. Tog mig ur det samtidigt som jag lämnade det förhållandet.

    Har man koll på användningen kan man när som helst lägga av. Låta bli att logga in på flera veckor/ månader. osv.
    Kan man inte det så har man inte hel koll.
    Hur yttrade sig ditt missbruk, om någon "kommit på dig"  vad hade de upptäckt och funderat över...? Försökte du "mörka" och normalisera?
    Kram 
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (been there) skrev 2012-10-19 14:23:41 följande:
    Mallan 1987: Hur går det för dig? Har läst igenom alla dina inlägg och lider så med dig.. klart som fan att du inte kan slappna av å lita på honom om han håller på sin mobil sådär.. det är ett stort varningstecken i mina ögon.. min man gav mig alla sina lösenord och fri tillgång till hans mobil för at bevisa att han inte ville dölja något längre... utan det hade jag nog inte kunnat slappna av..  Det är en offring han får vara beredd på att göra..


    Måste tyvärr gå emot er åsikt där.. Jag har kämpat mig igenom detta och släppt det som hänt. Och jag är precis lika hängiven min relation som innan... Om ni inte är det så känns det som ni gett upp... ni har kämpat i 2-3 år men du är fortfarande knäckt... dra inte ut på det för länge Mallan, alla orkar inte ta sig genom något sådant.. och då är det bättre för din egen skull att släppa honom och få en chans att bli lycklig med någon annan.. livet är för kort...

    Förlåt om jag är hård i mina åsikter.. inte meningen att såra dig.. jag vill bara hjälpa dig till att må bra igen.

    Jag hoppas verkligen du hittar rätt Mallan Hjärta
    Ja, det är så sant, för det första måste man förstå att  alla relationer är unika. Jag är väldigt glad att höra att det hoppfulla "beenthere" skriver. Och jag tror också att om det finns en äkta vilja hos båda, att inte en redan är på väg bort mentalt i och med otroheten, så kan det visst gå - självklart. Det kan faktiskt vara en "dum" engångsföreteelse och att den som varit otrogen verkligen inte kan fatta själv hur han kunde vara så  j-a dum att han  äventyrade hela relationen och familjen fast han inte ville egentligen, typ.

    Men så finns de de som var som min man - som är den lömska sorten (ursäkta min uppriktighet...) Jag gav det hela ett år därför att de första "sanningarna" i min värld då, bedömdes av mig vara möjliga att leva med. Men så finns ju den där smärtsamma "otrohetssanningen" som spänner över alla lögnare med sidoaffärer - De säger bara det de absolut måste, i syfte att ställa till så lite skada för sig själv (och kanske andra förhoppningsvis...) som bara möjligt. Några erotiska anspelinngar i ett sms kan mycket väl bara var toppen på isberget av årslånga förbindelser av hejdundrande sänggavelsdunkande. Men man hoppas ju så innerligt att de "snälla" versionerna är hela sanningen.

    Blev fullkomligt galen av ilska när jag insåg att han trots sina "försök" att reparera och vara hängiven relationen, under hela året ljugit om det viktigaste bitarna för mig och dessutom fortsatt söka nätdejtingkontakter och sexchattat hejvilt. Allt förtroende var borta och bränt som förödelsen efter en skogsbrand. Den som hade en så reko man som gav koder och allt till sin mobil måste gratulera sig själv. Det kan gå bra - och det kan gå åt skogen.

    Alla snälla alla fina underbara som hoppas och ber tyst i ert inre om att allt ska bli bra i relationen - medan det sitter någon lömsk äkta man eller sambo och bara utnyttjar den trygga plattform som dessa trofasta själar skapar för dem. Alla som lever i:  "va bra nu kan jag och nyfikna petterniklas fortsätta vår resa - det blev inte värre uppståndelse än så här, ok det kan funka "...- ge dom "en snyting" och be dem gå. Det är den enda vägen när någon inte vet att uppskatta hängivna försök att reparera en relation.
    Love you allHjärta /TS
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (sakta framåt) skrev 2012-10-21 23:03:57 följande:
    Vår relation tuffar på. Vi är hängivna den båda två, men som jag skrivit tidigare är vi på samma gång mer hängivna oss själva. Jag går ett stressrehabiliteringsprogram med KBT och Mindfulness (är sjukskriven för en utmattning) just nu och det sätter fingret på många viktigheter. Både när det gäller vem jag är och vem jag vill vara och hur jag förhåller mig till det i min relation. Men också i träning på att leva mitt (vårt) liv här och nu. Att inte älta det som varit och inte oroa sig för det som ska eller inte ska komma och det är ju så sant.

    Igår har varit, i morgon vet vi ingenting om. Det är det som är där emellan - i dag - som är livet. Och jag har missat tillräckligt mycket av det.

    Vi har pratat mycket så klart och det känns verkligen som vi äntligen landat. Jag är inte rädd längre. Jag litar på honom igen. Jag vet att det kan hända oss båda att magen fladdrar till i mötet med någon annan, men jag räknar med att vi båda numera är mogna och starka nog att vända om och gå därifrån. Och den dagen vi börjar tvivla på vår relation igen - oavsett anledning - så pratar vi om det. I tid.

    Jag träffar emellanåt den andra mannen (som nu är separerad från kvinnan min man träffade) och våra döttrar leker ibland med varandra även efter förskolan (på hans veckor). Jag möter också kvinnan på förskolan då och då och kan glädja mig med att NU efter nästan 2 år är det inte längre jobbigt på ett annat sätt än att det skaver till lite av minnet av en riktigt jobbig tid. Sen blir det ju en smula stelt och så och jag vet att några andra föräldrar till barnen i samma "gäng" har lite svårt att veta hur de ska hantera hela situationen, men det löser sig väl allt eftersom.

    All lycka till er andra oavsett vilken väg ni väljer att gå. Kom ihåg att DIN väg är den rätta just för DIG!!
    Bra sagt "sakta framåt". Känn efter ordentligt och försök tänk er in i om det är värt ansträngningen att hänga kvar och arbeta. Det kan det mycket väl vara, men stanna inte och plåga er själva med någon som utnyttjar och inte är rakryggad nog att berätta ärligt vad den vill. Det är inget brott att inte vilja stanna i en relation - det händer mycket i i ett äktenskap och man kan växta ifrån varandra, sluta trivas och kunna ha trevligt etc, men att bedra och gå bakom ryggen på någon som litar på en, skadar tillräckligt för att det skulle platsa som en paragraf i lagboken.

    PS.   Fick en annons om victoriamilan (otrohetsdatingföretaget) i mailen nyligen - vilken idiotidé - man borde gå med bara i syfte att avslöja så många som möjligt. Ringa upp fruar och äkta män när man fått dem "på kroken" (oh förlåt ... är nog lite på hugget idag...)/TS:)
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (En till!!!!) skrev 2012-10-22 18:13:56 följande:
    Och här vet vi fortfarande inte hur vi ska ha det.. varit på fam rådg idag. Han sa att han skulle kunna flytta idag för han lever i nån slags bubbla men säger samtidigt att han vill vilja vara kvar och att det ju är ett stort steg att ta att separera. Och jag känner mig mest ledsen över att han inte känner som jag - jag vill ju stanna och kämpa - jag saknar honom när han är borta och jag har väldigt svårt att ens föreställa mig ett liv utan honom.... Trots att han varit otrogen och trots att han inte kan säg att han älskar mig..... SUCK, det hade varit sååå mkt enklare om jag inte haft känslorna kvar för honom..... Men såhär är vi ju inte lyckliga nån av oss...
    Jag känner så väl igen känslorna, tyckte fortfarande om många sidor hos min man och han har alltid varit attraktiv för mig - ända sedan vi träffades första gången. Tror faktiskt att mitt senaste år innan "sista spiken" var exakt som du känner. Man förstår vad man kämpat för och hur mycket det finns att förlora. Min man sa att han var vilsen och deprimerad, en ålderskris som han inte kunde hantera osv och han försökte hitta den "gamla" känslan. 

    Men han hade en annan problematik också i personligeheten som ställde till det ytterligare - och så gick plötsligt inget att reparera längre.

    Skulle han komma på andra tankar om du plötsligt gjorde en sken-manöver och "stack"? Sa att du fått nog? Skulle du våga? Jag säger inte att du ska göra det, men tror du att det skulle få honom att "vakna upp"?

    /TS        
  • Anonym (levavidare)

    Hej älskade vänner, vackra, värdefulla kvinnor som förtjänar respekt, hänsyn och att få må bra.

    Nu är jag (trådstartaren) tillbaka efter att inte tittat in på ett tag. Men jag lovade att titta till er.

    Lång tid har gått för mig nu sedan allt avslöjades 2011 och jag insåg att jag under många år levt med min mans lögner. Det som gjorde att jag "kastade ut honom" och nu lever separerad var att han till slut (efter att jag bänt upp lögnen med kofot) på knä helt knäckt - erkände ett i mina ögon helt och för alltid oförlåtlig handling.

    Tro nu inte att det var lätt att "slänga ut" en familjemedlem. Vi har två barn. Men kränkningen var så djup att ingen återvändo fanns. I månader vaknade jag på morgonen och tänkte "vad har du gjort, du har slängt ut barnens pappa, så får man inte göra" Jag svarade tyst mina tankar med: "Du gjorde det inte, han slängde ut sig själv".

    Jag har full respekt för er som beslutat er för att fortsätta kämpa i relationen (det var ju i den tanken jag startade tråden) men jag mådde helt enkelt för dåligt med att vada runt i min mans lögner, smygande och värst av allt - att inte kunna sluta surfa och försöka kontakta kvinnor på olika siter.

    Stor kram - jag förstår er situation. Det är mycket svårt och känslosamt att bryta en lång relation - men ni är inte ensamma alls om det är det som blir nödvändigt. Och alla svåra känslor i en separation är inte bestående, utan klingar av medan ni läker och blir fria efter allt elände ni utsatts för. //TS

     

  • Anonym (levavidare)
    Anonym (jag) skrev 2013-02-26 20:56:10 följande:
    Ja, otroheten är lagd bakom oss men lite då och då blir jag tokarg över att det hände. Detsamma gäller min man.
    Det är ju helt naturligt - ilskan, vreden och besvikelsen, för mig har det varit en lång lång resa från rejäl chock över vad "vår pappa" hållit på med (gick i terapi ett år efter avslöjandet), sedan intensivt hat, ilska och en massa svåra känslor som hade att göra med att han använt min tid (ibland bett mig gå tidigare från jobbet och hämta barn t ex)t ill att ge henne uppmärksamhet. Och dessutom för att försöka framstå som bättre i den situation han var, sa negativa saker om mig (han har erkänt att det ar så han tänkte). Rena osanningar. Egentligen visste han att jag gjorde allt för att hjälpa honom nu när han "mådde så dåligt" som han berättade för mig att han gjorde under detta när det pågick. Falskheten hade inga gränser bara för en sjaskig historia han själv inte brydde sig om sedan. Idag talar han illa om henne istället, vilken meningslös grej....ingen fick ut något bestående bra ur detta.

    Det svåraste för mig vara att komma över det som psykologerna pratar om "bonding"(?) en lång relation binder samman och är svår att lösa upp för det finns så många undermedvetna knutar och band som man inte ens vet om själv. Det är smärtsamt. Men rätt som det är känner man att: "ja, men idag är jag ett steg närmare friheten".

    Kram ...(!)
     
  • Anonym (levavidare)
    Sussi12345 skrev 2013-02-27 08:35:39 följande:
    Hej alla!

    Några frågor;

    Varför tror ni män är otrogna? Varför var din man otrogen?

    Varför valde de att vara kvar i sitt förhållande?

    Hur ser ni på den andra kvinnan?       
    Det är ju väldigt intressanta frågor Sussi....(!)

    1. Det finns nog lika många förklaringar som det finns otrogna män, men generellt tror jag att den skara som är otrogna (alla är ju inte det, eller ens kan ...) är mer riskbenägna, har lägre tolerans för livets motgångar (min man hade en tuff arbetssituation och var trött "på allt" t ex) många män blir så överumplade av ålderskriser etc. Män tittar oftare på porr i smyg än kvinnor (har jag intrycket a i af ) det beror väl på att de dras mer till sexuella "sammanhang" etc mer än de flesta kvinnor. Jag känner ingen tjej som sitter och porrsurfar och de jag känner är väldigt öppna med vad de gör och inte gör. 

    2. Feghet, att äta kakan och ha den kvar - pratade nyligen med en man som "höll på" och han sa att han hade jobbat hårt med att bygga upp sin familj det materiella de hade och tyckte om dem alla, men ville ha mer tände på andra.

    3. Vill se henne lida, så som jag lidit - inse vad henne omdömeslöshet lett till för känslor hos de som drabbats  - (det var genom-ärligt sagt av mig)
     
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (jag) skrev 2013-02-27 16:52:18 följande:
    Hur man ser på den andre beror ju på hur den uppför sig efteråt. Beter man sig respektfullt är det lättare att man efter den omedelbara ilskan inte döma så hårt. Beter man sig illa så blir domen hårdare.
    Precis, det är det det hänger på. Själv skulle jag i o f aldrig komma på tanken att vara med en gift man med familj som väntar på honom hemma på kvällen i tv-soffan, typ. Jag är ju en vuxen kvinna med förnuft och utvecklad förmåga till empati och någon skulle ju kunna bli ledsen om jag ligger med någons man som frun/sambon kanske tycker om. Logik...

    Om en otrogen man/kvinna som bara tänker på sig själv och sina behov - och dessutom beter sig elakt och omdömeslöst mot den otrognes kvinna/man efter relationen är avslutad .... ja det blir ju dubbel kränkning. Vilket sätt(!!) - nej jag förstår när folk blir arga och inte får frid i sinnet efter en sådan behandling. 
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (jag) skrev 2013-02-27 19:55:36 följande:
    Ja, som en av de inblandade. Hon bad mig omursäkt och skällde ut min man och har respekterat att hon inte är en del av våra liv längre. Henne respekterar jag idag  och skulle kunna småprata om vi sågs. 
    En annan inblandad betedde sig mycket märkligt så henne respekterar jag inte.  Hon kan bara försvinna.
    Jag har funderat på det där med ursäkt ... har hela tiden tyckt att det inte spelat någon roll om hon försökte säga förlåt eller något. Det sätt som allt skedde på var så oerhört kränkande och omoget hänsynslöst - jag kan inte ens fatta hur man kan förmå sig till det jag vet skedde- så utstuderat. Det är liksom så oförlåtligt. Hon frågade om det hjälpte att ses sa hon i ett sms just efter avslöjandet, men då tyckte jag det kändes som ett hån - att hon ens vågade komma nära mig (som typ någon hade retats i skolan och man skulle ses och säga förlåt). Detta var liksom på en annan nivå...ja ja
Svar på tråden Vi som vill leva kvar i relation trots otrohet - kom hit så stöttar vi varann