• Seldonia

    Utreda igen? Ang autism

    FinstE2010:

    Det är klokt att göra som du tänker, och låta det gå lite tid innan utredning nr 2. De där små är svåra att diagnostisera när det inte handlar om grav autism. Och vissa knattar har en lite ovanlig väg fram till det lite mer "normala" och behöver få ta saker i sin takt, självklart med varsamt stöd från föräldrar och andra viktiga vuxna.

    Skulle du kunna ta kontakt med de som var inblandade i din sons utredning och fråga om de kan komma och informera förskolechef och personal? Då blir det kanske tydligare för dem att han behöver mer stöd i sin lekutveckling. Jag förstår att du inte bara vill låta tiden gå när du upplever att de inte ger honom tillräckligt med stöd och uppmärksamhet. De är skyldiga att erbjuda det stöd han behöver.

    Sen vill jag bara säga detta: Det är jättebra att du läser på om olika avvikelser i utvecklng, men titta också på hur "normal" utveckling ser ut och hur stort spann det är på de barn som inte har neuropsykiatriska handikapp. 2,5 åringen leker inte så ofta rollekar med andra barn, och tycker ofta om upprepningar inom livets alla områden.
    Jag har läst en del av dina inlägg, så jag har sett att din pojke har beteenden som jag förstår att du känner oro för. Men se bara till att du inte jämför honom med en bild av en alltför kompetent 2,5-åring.

  • Seldonia

    FinastE2010:

    Var lite jobbig och ta upp det med förskolechefen igen! Det är hans/hennes skyldighet att se till att din pojke får det han behöver.
    Om det inte händer något, så får du gå ett snäpp längre uppi hierarkin. Vet inte hur det ser ut i din kommun, men det borde finnas någon sorts områdeschef eller övergripande förskolechef.

Svar på tråden Utreda igen? Ang autism