Inlägg från: Scream2 |Visa alla inlägg
  • Scream2

    Vaknade upp med en mystiskt märke (bild) och nu har jag ont i benen...

    Inabsentia skrev 2012-07-07 22:31:51 följande:



    Fast jourcentralerna har väl också öppet på dagtid under helgen? Eller beror det på var man bor kanske? Jag satt på akuten i 13 timmar med brutet ben för ett par veckor sedan (numera gipsad), i sällskap av en 80-årig dam med bruten arm som efter 9 timmar fick åka hem för att komma tillbaka nästa dag. Med våra frakturer (grät av smärtan) var vi inte särskilt högt prioriterade i förhållande till t ex ambulanstransporterna som kom in. Vilket är helt ok (frånsett att de borde få mer resurser), hade jag varit döende så hade jag också gärna sett att de frångick turordningen. Så hade TS, som är tveksam till att åka in alls, åkt till akuten så hade hon nog hänvisats vidare eller fått vänta en evinnerlighet. Oavsett hur lång tid det tar att läka så handlar det nog mer om hur akut det är för stunden. Jag är å andra sidan inte läkare ;).

    Bara en passus....patienter på akuten prioriteras utifrån skada och symtom. Att komma i ambulans ger absolut INTE förtur per automatik, utan det kan mkt väl vara så att du gick före många som kom med ambulans. Sen var det väl en ortopeddag du hamande där, dvs ortopedläkarna hade fullt upp och därför fick ni vänta så länge. Hade du kommit in med en propp i lungan är det ju inte samma doktor som tar hand om dig.

    Var det 13 timmar innan du blev påtittad öht? Hur många timmar innan du var färdig?
    Tror personalen gärna uppskattar om du skriver ett brev till sjukhusledninen alt en insändare i tidningen om den väntan som uppstod på akuten.  
  • Scream2
    Vanilj L skrev 2012-07-07 21:58:28 följande:

    Vad är du för en konstig läkare?

    Om infektionen har spridit sig och behandlingen börjar sent kan det i vissa fall ta flera månader för kroppen att läka. Självklart skulle hon ha gått till akuten i dag.

    Självklart ska hon uppsöka sin närmaste jouröppna PRIMÄRVÅRDSinrättning. Sen kan den ligga på olika ställen, vissa ligger på samma ställe som akuten, andra på helt andra ställen i stan, eller i en annan stad. Man måste, som Sara gör, skilja på AKUT mottagning där akuta och livshotande tillstånd behandlas och på jourcentral där akuta primärvårdsfall tas emot, som ex öroninflammation, feber som inte kan vänta, sårskador, infektioner från urinvägar, hals, stukade fötter osv.
Svar på tråden Vaknade upp med en mystiskt märke (bild) och nu har jag ont i benen...