Inlägg från: linasld |Visa alla inlägg
  • linasld

    Vaknade upp med en mystiskt märke (bild) och nu har jag ont i benen...

    Ser väldigt mkt ut som borrelia, det behöver inte komma på samma ställe man fick fästningen! Jag fick det för några år sedan och har fortfarande ingen aning om vart jag hade en fästing, hade inte märkt nåt alls och jag är en riktig fästingfobiker!! Lite kåvepenin så var jag bra igen :) lycka till vad det än visar sig vara!

  • linasld

    Alltså de flesta som får borrelia får bara det där utslaget, mitt såg exakt ut så. Sedan kan man få allvarligare borrelia som kan ge en mängd konstiga symtom men när jag hade det så var det absolut inte akut sa de, huvudsaken är att det behandlas men det handlar inte om timmar :)

  • linasld

    Du kan alltid ringa igen och säga att du fick svar på en del frågor men fortfarande undrar över bettet, att du har fler frågor.

    Om det är borrelia tror jag inte att det är farligt att vänta till på måndag (jag ringde 1177 om mitt bett när jag hade borrelia och då sa de att det inte var farligt att vänta till måndag), men det kan ju vara skönt att få höra det av 1177 oxå, och de borde kunna avgöra om det låter som borrelia eller något annat och därmed alltså om du borde åka in tidigare :)

  • linasld

    Stackare, vad jobbigt att känna sig så risig och inte få läkartid! :(
    Ett alternativ till akuten kan ju vara jourcentral om det finns någon i närheten där du bor? Den är ju till för just när man inte får läkartid, eller hastigt uppkomna besvär när inte vc har öppet. 
    Jag sitter med själv med halsfluss och fick ingen tid hos vc, och då sa hon att det är exakt det som jourcentralen är till för. (Nu hade jag tur och fick en tid på en privat vc istället!)
    Jag bor i gbg-området och då ligger jourcentralen på Mölndals sjukhus och har öppet 17-22 på vardagar. Det kanske finns nåt liknande där du bor om du inte bor nära gbg?
     

  • linasld

    Oj, slarvigt skrivet. "...och då sa hon att det är exakt det som jourcentralen är till för." Med "hon" menar jag ssk som tog mitt samtal ;)

  • linasld
    Slagathor skrev 2012-07-09 13:24:34 följande:
    Jag frågade vc om akuttid. Alla akuttider var slut idag och de tar mest öron-näsa-hals och sånt. Det här var för mycket för att en akutläkare skulle kunna reda ut. Vi bor i ett litet samhälle, mindre stad. Finns bara en vc.

    Nej fy stackare, tur du fick en tid i alla fall. Hoppas du mår bättre snart!
    Vad synd, jourcentral är ju en himla bra grej, tycker att alla borde få ha tillgång till det!
    Tack så mkt och detsamma! Hoppas du kan njuta av semestern trots allt! 
Svar på tråden Vaknade upp med en mystiskt märke (bild) och nu har jag ont i benen...