Inlägg från: Inabsentia |Visa alla inlägg
  • Inabsentia

    Vaknade upp med en mystiskt märke (bild) och nu har jag ont i benen...

    Googla bilder på blodpropp, du bör nog kolla upp det om det kom plötsligt. Hade jag gjort om jag känt så där.

  • Inabsentia
    Slagathor skrev 2012-07-06 20:22:29 följande:
    eeeeh.... vad? Oj, nej? Men jag hade en i vaden förut, det gjorde bara ont efter vila just i området. En ventrombos. Med ett "bett" i mitten?



    Ja, jag har ingen aning egentligen, vet inte heller om det är mer troligt att man får en till om man haft en tidigare. Men så som du beskriver att du mår så kan jag tycka att du skulle gå till en jourcentral i vart fall. Fast jag förstår att det tar emot, roligare kan man ju ha en fredag/lördag... Inte så kul om det blir värre och är lätt fixat å andra sidan, vad det än är. Då förstör du hela helgen eller veckan istället genom att må dåligt. Krya på dig!
  • Inabsentia
    Slagathor skrev 2012-07-06 20:46:48 följande:
    Jag har undanhållit att jag har huvudbank också. När jag ställer mig upp måste jag böja mig fram för att det inte ska flimra bort framför ögonen. Jag är så rädd för att bli sjuk att jag helst undviker att söka vård, men jag hör er och uppskattar att ni tar er tid och jag lovar jag ska kolla upp det.



    Om allt det där hör ihop så borde du kanske snarare vara orolig att bli sjukare... Ring 1177 och mår du sämre så se till att sambon eller någon annan kommer hem till dig och den lilla, så får sambon gå ut på vift igen när du mår bättre ;).
  • Inabsentia
    Slagathor skrev 2012-07-06 20:58:06 följande:
    Står i telefonkö hos 1177 nu



    Bra! :)
  • Inabsentia

    Hade man fått sådana märken av sömnbrist så hade hela jag sett ut som ett blåbär. Kanske svårt för 1177 att säga ngt bättre utan att ha sett det. Gå och visa upp det för en läkare imorgon istället nu när du mår så konstigt. Så kan de ju kolla hb och det där andra också om det behövs.

  • Inabsentia
    Rosenöga skrev 2012-07-07 20:19:06 följande:
    Om Sara är läkare är väl hennes råd lika bra som sjuksköterskan på 1177.



    Eller bättre om hon är läkare och har sett bilden dessutom ;).

    Hoppas att du kryar på dig snart TS och du kan ju uppdatera med vad det visade sig vara, när du har fått reda på det.
  • Inabsentia
    Rosenöga skrev 2012-07-07 20:27:37 följande:
    Ja, bättre, OK!



    :)
  • Inabsentia
    Vanilj L skrev 2012-07-07 21:58:28 följande:
    Vad är du för en konstig läkare?

    Om infektionen har spridit sig och behandlingen börjar sent kan det i vissa fall ta flera månader för kroppen att läka. Självklart skulle hon ha gått till akuten i dag.



    Fast jourcentralerna har väl också öppet på dagtid under helgen? Eller beror det på var man bor kanske? Jag satt på akuten i 13 timmar med brutet ben för ett par veckor sedan (numera gipsad), i sällskap av en 80-årig dam med bruten arm som efter 9 timmar fick åka hem för att komma tillbaka nästa dag. Med våra frakturer (grät av smärtan) var vi inte särskilt högt prioriterade i förhållande till t ex ambulanstransporterna som kom in. Vilket är helt ok (frånsett att de borde få mer resurser), hade jag varit döende så hade jag också gärna sett att de frångick turordningen. Så hade TS, som är tveksam till att åka in alls, åkt till akuten så hade hon nog hänvisats vidare eller fått vänta en evinnerlighet. Oavsett hur lång tid det tar att läka så handlar det nog mer om hur akut det är för stunden. Jag är å andra sidan inte läkare ;).
  • Inabsentia
    Vanilj L skrev 2012-07-08 07:28:55 följande:
    Om man får feber, huvudvärk eller symtom på förlamning ska man söka vård direkt på vårdcentral eller akuten.

    Och med tanke på att TS hade dessa symtom så är det nog viktigare att hon tar sig dit, mer än vad du tror. 



    Sorry, hade missat att hon var förlamad också, blir man det så förstår jag om man åker till akuten. Men är jourcentralen öppen så kan det annars gå snabbare att få hjälp där, om det finns någon då, och det är något de har kompetens för.
  • Inabsentia

    [quote=65693535][quote-nick]Scream2 skrev 2012-07-08 23:30:02 följande:[/quote-nick]Bara en passus....patienter på akuten prioriteras utifrån skada och symtom. Att komma i ambulans ger absolut INTE förtur per automatik, utan det kan mkt väl vara så att du gick före många som kom med ambulans. Sen var det väl en ortopeddag du hamande där, dvs ortopedläkarna hade fullt upp och därför fick ni vänta så länge. Hade du kommit in med en propp i lungan är det ju inte samma doktor som tar hand om dig.

    Var det 13 timmar innan du blev påtittad öht? Hur många timmar innan du var färdig?

    Tror personalen gärna uppskattar om du skriver ett brev till sjukhusledninen alt en insändare i tidningen om den väntan som uppstod på akuten.  [/quote

    Jo, jag förstår att det är skadan som avgör, det var bara ett lite oklart exempel, eftersom jag i min okunskap utgick ifrån att det oftast är lite värre ställt om man måste åka ambulans ;).

    12 timmar tog det innan läkaren kom, klar efter 13. Kanske ska knåpa ihop ett mail till ledningen då, men får betona att jag inte lägger ngn skuld på personalen, de gjorde säkerligen vad de kunde. Jag var ju inte direkt ensam i väntrummet...

  • Inabsentia

    Dit du ska på semester då? Kan det finnas en jourcentral eller vc med tider där?

Svar på tråden Vaknade upp med en mystiskt märke (bild) och nu har jag ont i benen...