Inlägg från: Thesss |Visa alla inlägg
  • Thesss

    Vi som plussade i juli-12!

    Whoeix skrev 2012-07-23 21:47:00 följande:
    Skaraborg!

    Lite nasty fråga: är det fler som har gulaktiga flytningar?
    Ja om jag har vita trosor så ser det ut som gula flytningar, men annars ser de ut som vanliga vita ;)
  • Thesss

    Imorgon ska jag göra ett vul för att se så allt är bra i magen... Har inga som helst symtom fast att jag är i vecka 8 (7+2)!
    Så nu börjar jag bli nervös att där inte ska vara något litet hjärta som slår... :/ 

  • Thesss
    Angeliic skrev 2012-08-13 10:21:04 följande:
    Hej tjejer!

    Hur går det för er alla? Väldigt tyst härinne Glad 

    Tänkte höra lite med er omföderskor (ja gärna förstföderskor också) om era magar? Min mage har definitivt börjat bukta ut - och är bara i vecka 8!  Kan inte ha tajta kläder mer då det buktar ut. Ja jag vet ju såklart att det inte är bebisen som gör det - men hört att magen gärna växer fortare andra graviditeten. Fler som fått små svullna gravidmagar? Glad Kanske snart dags för en bildtråd om just magarna?  
    Jag är i vecka 10 och tycker magen står rakt ut... Detta är min andra graviditet och jag kan inte komma ihåg att magen blev stor så tidigt förra gången...
    Jag är överviktig också så nu helt plötsligt ser jag ut att vara typ i vecka 20! :(
    Man vill ju gärna vänta 5-6 veckor till med att berätta för omgivningen, men de kommer nog fråga innan dess :/  
  • Thesss
    äntligen36 skrev 2012-08-15 18:46:16 följande:
    Jag är i vecka 8+2 idag och på mig syns det ingenting. Men det är inte så konstigt heller då jag är rätt överviktig. Tror det kommer att dröja ett långt tag innan något syns. Men jag har tur och mår faktiskt riktigt bra, direkt jag mår lite lite illa så tänker jag på er som mår illa hela dagarna. Ni gör det så bra! Min barnmorska ringde igår och ville boka om min tid. Blev lite besviken då jag tycker att jag väntat nog länge, men då fick vi komma på fredag i veckan istället för onsdag nästa. Jag har inte varit på något hälsosamtal, utan det blir inskrivning direkt.

    Är det någon fler än jag som har svårt att tro att det är sant? Jag får hela tiden känslan av att jag inbillat mig allt ihopa. Min sambo bara skrattar åt mig och tycker att med tanke på alla tester jag gjort borde jag fatta det. Och visst, jag har testat många gånger.
    Jag är också överviktig men jag tycker magen står ut mer än tidigare... Kan liksom inte dra in den och dölja den som jag brukar ;)

    Jag har faktiskt inte ringt bm än (är i vecka 9+4) helt enkelt för att jag inte riktigt tror på det...
    Jag var på vul för 2 veckor sedan och såg hjärtat slå men eftersom jag inte har några direkta symtom så är jag beredd på missfall...

    Men om jag fortfarande inte fått någon blödning eller något om någon vecka så får jag ta tag i det ;)     
  • Thesss
    äntligen36 skrev 2012-08-15 19:33:23 följande:
    Ja, jag känner igen mig i att jag inte kan dra in den så bra. Och direkt jag ätit lite fast jag varit jättehungrig så blir magen stenhård från under brösten och nedåt. Så visst, något känner jag ju, även om det inte är mycket. Kan även känna att det sträcker och drar i nedre delen av magen om jag vänder  mig snabbt om på natten.

    Oj, jag skulle inte ha haft sånt tålamod med att vänta med att ringa, men jag förstår känslan av att inte riktigt tro på det som sagt. Men vad roligt att ha sett hjärtat slå! Ja, jag håller tummarna för att du får ta tag i att ringa på nån vecka eller så. Det här ska ju gå bra! Glad

    Jag har ju en dotter sen innan och när jag blev gravid med henne så ringde jag dagen efter jag plussade ;)
    Men allt känns så annorlunda denna gången och jag har haft ett missfall tidigare i våras... Så jag orkar helt enkelt boka tid och ställa in mig på barnmorske besök som jag sen får ställa in!
    Förra gången var jag även så taggad i att berätta för alla... Denna gången hade jag lätt kunnat vänta tills folk börjar fråga, men så ville sambon berätta för sin mamma så då berättade jag för min familj också!
    Sen har jag några kompisar som redan frågat, inte för att de sett något utan för att de tycker det börjar bli dags för syskon ;)
        
  • Thesss

    Verkar som hur många län som helst får fria kub-test! Här nere i Skåne erbjuds bara kvinnor över 35 det gratis, annars får man gå till en privat klinik och betala 2500! Jag ska göra det ändå för jag tycker det är värt pengarna oavsett men tycker det är konstigt att det kan skilja sig så i landet...

  • Thesss
    Noliee skrev 2012-08-15 20:31:52 följande:
    Vi gör inte heller KUB i Norrbotten, endast ett UL i v 18.
    Jag ber till gud att barnet bli friskt. Har några bekanta som fått sjuka barn på ett eller annat sätt med handikapp och DS och är runt 25 år! 

    Ja det kan ju hända alla, därför tycker jag det är konstigt att bara de över 35 erbjuds!
    Visst jag förstår att det är en pengafråga, men vad kostar inte barn med särskilda behov egentligen?!? 
  • Thesss
    Angeliic skrev 2012-08-15 20:37:55 följande:
    Ja alltså, på kvinnokliniker - gratis. Inte behöva betala 2500:-  Vilka ockerpriser! Vaddå uttnyttja föräldrars oro? Nej fy.

    Ja dels utnyttja föräldrars oro men eftersom de vet att man inte kan göra det på annat sätt så kan de ju verkligen ta betalt!! För 3 år sen när jag var gravid med dottern så kostade det 1800 på samma ställe, så det har höjts med 600 till!
    Sjukt att vissa andra får det gratis då :/ 
  • Thesss
    Noliee skrev 2012-08-15 20:39:36 följande:
    Ja beroende på om man väljer att behålla barnet eller inte...Men jag håller med, en sjuk/handikappad individ i vårt samhälle måste ju kosta mer under sin livstid än ett kubtest.

    Jag har tänkt kring det där om jag skulle få veta att vårt barn var sjukt, jag hade nog valt att ta bort det.

    Har lärt mig mycket av att se hur jobbigt och påfrestande det faktiskt blir för föräldrarna med ett handikappat barn. Även om man självklart älskar det otroligt så är det ju en stor påfrestning för dem livet ut. Har även arbetat med förståndshandikappade som bara är som tomma själar, det känns inte kul att få ett sånt barn i denna värld.
    Men man kanske tänker helt annorlunda om det verkligen skulle bli ett faktum, vem vet.
    Dem jag känner är världens bästa föräldrar och barnet är superfint! Man måste nog vara riktigt stark för att kunna leva ett bekymmersfritt liv.
    Jag är också ganska säker på att jag skulle ta bort fostret om det visade sig att det hade kromosomfel... Dock så har jag hört vissa som fått hög risk på kub testet men sen på fostervattenprovet visat sig ha ett helt friskt barn, så man kan inte lita på det riktigt...
     
  • Thesss
    Angeliic skrev 2012-08-15 20:57:13 följande:
    Hade ett par i vår omkrets som fick 1:200 på att det skulle vara något fel. De blev erbjudna ett FVP men då är ju risken för missfall 1:100 så de valde att inte göra den - ut kom en kärnfrisk liten flicka Ska även tillägga att de försökt i flera år att bli gravida så att äventyra det med FVP kändes väldigt avlägset för dem.

    På ett sätt låter 1:200 mycket, men samtidigt är det ju bara 0,5% risk... Då låter det ganska så lite ;)
    Men man vill ju helst ha en risk på minst 1:10 000 ;) 
Svar på tråden Vi som plussade i juli-12!