Inlägg från: Norrlands08a |Visa alla inlägg
  • Norrlands08a

    Vi som plussade i juli-12!

    Kul!

    Vilken vecka är du i?
    vecka 5 (4+2)

    Vilka symptom har du?
    Svagt illamående, lite magknip, väldigt hungrig hela tiden, metallsmak i munnen

    Vilket försök?
    Plussade den andra månaden vi försökte. Blev lite överrumplade att det gick så snabbt, så vi har inte riktigt kommit in i bebis-mindset ännu :)

    Tidigare MF i bagaget?
    Nej.

    Hur gammal är du?
    32 år.

    Har du barn sedan innan?
    Nej.

    Är du singel/sambo/särbo/gift?
    Gift, vi har varit tillsammans i 6 år.

    Husdjur: nej.

    Hur bor du?
    Bostadsrätt, 3a i Stockholm.

    Bil? Tänker ni köpa inför barnet?
    Vi har en BMW combi. Återstår att se om den duger även när barnet kommer. Vi har inte ens funderat på det ännu.

    Vilken vagn har ni spanat in(fast det är tidigt )?
    Har inte börjat fundera på det. Skulle gärna köpa begagnad.

    När tänkte du tidigast köpa baby-prylar?
    Har inte tänkt så mkt på det, väntar nog ett par månader iaf

    Har ni berättat om plusset för någon/Vem?
    Nej.

    Vad är ditt yrke/ pluggar du?
    IT-konsult sen 9 år tillbaka.

    När ska ni kontakta MVC/när gjorde ni det?
    Gjorde det idag, har tid för inskrivning 21/8

    När tänker ni gå på VUL/När, om ni redan varit på ett?
    Var tvungen att googla på vad VUL betyder :) Ingen aning.
  • Norrlands08a
    Kattflickan skrev 2012-07-18 22:18:00 följande:
    Thesss: I vecka 8 ska man garanterat kunna se ett hjärta slå, så om jag var du skulle jag vänta lite med VUL.

    Jag kan tycka att det är onödigt att belasta den allmänna vården om man faktiskt inte har ont, blöder etc. Det gör att de som verkligen har problem får vänta längre med att få hjälp. I Skåne måste det väl finnas privata gynekologer som kan göra tidigt VUL?
    Du har en trevlig inställning tycker jag. Det är ju bättre att vi lämnar platserna till de tjejer som verkligen behöver den typen av undersökningar.

    Nästa gång kanske det är nån av oss som behöver det (hoppas inte!) och då hoppas vi ju alla att det finns tider lediga.
  • Norrlands08a

    Grattis till Jonie!!! Och grattis till alla andra som plussat :)

    Jag är på semester nere i Europa och har inte läst i tråden så mkt senaste dagarna..

    Vi är och vandrar i alperna och jag sover väldigt länge på nätterna så den där mega-tröttheten jag kände första veckorna är borta. Men jag känner att jag blir väldigt fort trött när vi vandrar. Man går ju mkt uppför, och jag måste stanna mkt oftare än förra året t.ex, och jag känner att hjärtat dunkar på rätt bra. Nån som känner igen sig i den här sortens trötthet, eller är det bara jag som har dålig kondis? :)

  • Norrlands08a

    Igår sprang jag Midnattsloppet! 10 km runt Södermalm i Stockholm. Är nu i vecka 9+1.

    Jag mår rätt illa på eftermiddagarna/kvällarna (inte morgnarna som det ofta sägs). Dock inte i närheten av hur vissa av er har det, men ett lätt illamående som inte vill ge med sig. Det blir temporärt bättre när jag äter, men man kan ju inte äta jämt.

    Hur som helst var jag rädd att jag inte skulle klara av att springa om jag skulle må dåligt, men väl på plats var det sån stämning, mkt folk och det kändes kul så jag glömde helt bort att jag var gravid. Självklart tog jag det lite lugnare än jag kanske gjort annars, t.ex. gick jag i uppförsbackarna istället för att springa, för att slippa få så himla hög puls.

    Dock blev jag tvungen att ta kisspaus efter halva loppet, gud vad man är kissnödig hela tiden.

    Idag är det ryggläge på soffan som gäller :)

  • Norrlands08a
    Noliee skrev 2012-08-19 10:30:32 följande:

    Härligt att du genomförde det! :) måste kännas bra! jag borde också komma igång att springa, har otroligt dålig kondis. Är det några risker att jogga som gravid?
    Det jag läst mig till (för vanliga motionärer) är att om man redan är van att jogga så är det ok att fortsätta under graviditeten fram till ca v 20 ifall det känns bra. Man ska tänka på att inte ta i för mycket, utan ligga på en lägre puls än vanligt. Det där med v 20 kan väl diskuteras, men där nånstans är det väl iaf bra att känna efter lite extra om det fortfarande känns bra att jogga.

    Om man inte joggar sedan tidigare kanske det är lämpligare att välja nån annan träningsform, eller åtminstone börja väldigt lugnt.

    Det sägs ju att simning ska vara bra, men själv har jag jättesvårt för att masa mig iväg till badhuset. Enklare med att jogga, som man ju kan göra när som helst, och man börjar utanför ytterdörren :)
  • Norrlands08a
    Noliee skrev 2012-08-19 12:40:28 följande:

    Kan inte ska ge mig på det nu. Vårt badhus har stängt pga renovering och öppnar i dec igen. Längtar som bara den eftersom jag älskar att simma. Hoppas på att de har babysim sen också. Det får bli att promenera till jobbet så länge så man blir pigg och glad. Har än så länge inte gått upp något (v 9) men man känner sig mest småtjock numera.
    Jag känner att jag fått lite mage, men det är svårt att säga. Jag har tyvärr lite mage även i vanliga fall men är i övrigt rätt slank. Jag tycker alltid jag ser lite gravid ut så det är inte lätt att säga när det syns på riktigt. Det ser värre ut på kvällarna och jag känner mig lite uppsvälld. Känner mig definitivt "småtjock" Glad

    Vi har tänkt berätta i v 13, och jag ser fram emot det. Inte för att jag prompt behöver berätta för hela världen att just JAG ska få barn, utan för att det är skönt att kunna säga varför man är trött och varför man inte tar i lika hårt på träningen och på företagsaktiviteter och sånt kan man säga till om man inte vill vara med och paddla kanot eller åla på mage och sånt, för att man helt enkelt mår illa och inte vill riskera att spy i kanoten. Tycker det är lite trist att bara säga "nej" inte riktigt kunna motivera varför.


  • Norrlands08a

    Nån som passerat magiska 12+0 och därmed passerat datumet för perioden med störst risk för att nåt trist ska hända?

    Jag är 10+0 imorrn, så två veckor kvar. Längtar!

  • Norrlands08a
    linasld skrev 2012-08-25 09:58:53 följande:
    Skönt att höra att era symtom också avtagit lite, det lugnar :)
    Thesss - fasen vad häftigt, jag är grymt sugen alltså!! Men känner mig själv och är rädd att det kommer bli min nya snuttefilt haha...
    Mina symptom har definitivt avtagit. Så jäkla skönt att inte må konstant illa! De senaste 3 veckorna har jag i princip bara jobbat, sovit och hängt hemma i TV-soffan. Nu är det helg och jag har helt plötsligt ENERGI igen och vill hitta på saker. Jag välkomna mitt gamla jag :)
  • Norrlands08a
    LurvensFrö skrev 2012-08-25 10:42:32 följande:
    Vad skönt att flera verkar måste bättre. Vi borde alla vara glada istället för att oroa oss! :)
    Helt rätt! Jag oroar mig knappt alls, men ser väldigt mkt fram emot KUB-testet och ultraljudet som vi ska göra om 2 veckor. Tänk att få se den lilla :)
  • Norrlands08a
    Kattflickan skrev 2012-08-25 11:49:05 följande:
    Jag tror det är min historik som gör att kub- testet oroar mig. Har varit där två gånger och fått höra att det inte såg bra ut. Men den här gången ska inte barnet kunna ha DS, men jag är rädd att det ska vara nåt annat fel.
    Det har jag full förståelse för.

    Menar du att du på nåt vis redan vet att det inte kan ha DS? Jag läste din presentation och håller tummarna för dig! Den här gången måste det gå bra :)
Svar på tråden Vi som plussade i juli-12!